Мигрантите низ Македонија

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Бегалците низ Македонија и Србија и натаму само ќе минуваат и нема трајно да останат во прифатните центри со капацитет од 50.000 лица кои до крајот на годината ќе бидат изградени на Западен Балкан, соопшти Европската комисија.
http://lokalno.mk/migrantite-ostavile-100-toni-gjubre-vo-slovenija/

http://vesti.mk/read/news/6242217/2354758/gevgelichani-negoduvaat-migrantite-ni-spijat-po-vlezovi-i-pravat-gjubre

http://www.telegraf.mk/aktuelno/makedonija/298301-gevgelicani-negoduvaat-migrantite-ni-spijat-po-vlezovi-i-pravat-gjubre

http://reporter.mk/2015/09/14/видео-темната-страна-на-бегалците/

Овие нецивилизираниве што несакаат никаде во никој систем да се вклопат не ни требаат ни да транзитираат низ Македонија.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Ke mozes li da gi elaboriras od kade ti se ovie informacii? Dali ti nekogas si bil ili ziveel vo Amerika? Taman rabota da nema slucai na razisam vo 350 milionska nacija! Daj prilozi ja statistikata...
PS: Nemoj samo so sajtovi od tipot na kurir.com.mk ...i ostali partalcinja!
Статистиката пријателче не ви оди многу во прилог. Ова е официјална статистика на ФБИ од минатата година. Отвори го линкот и прочитај го целиот извештај

Богами, со ваква статистика на racially motivated crimes далеку е Америка од мултикултурната утопија што тука ни се прикажува.

Ok ako toa e realnosta ....zosto togas Paris London,Malme etc...seuste postojat i funcioniraat? Zosto serijatot ne vladee\vladeel vo Sirija,Irak...etc?
PS: Ke mozes li da objasnis od kade ti se faktickite terenski sostojbi?

Si bil ti nekogas tamu?
За Америка не може да се пофалам дека многу сум ја шетал, ама Европа ја имам доста прошетано и сум ја видел ситуацијата од прва рака. Сум бил во сите европски земји, освен Русија. Но, таа и така не е релевантна за дискусијата. Во Париз, каде што највеќе сум бил постојат "no go зони,, кои се сочинети од 100% мигрантска муслиманска популација, значи пази не 90% или 99% туку сите до еден што живеат таму се муслимански мигранти или потомци на муслимански имигранти. Локалците ги нарекуваат no go зони затоа што се вон секоја јурисдикција од системот, и законот таму не важи. До толку не важи што таму ни пожарна или полиција не се осмелува да влезе.Огромни мигрантски гета кои се надвор од секоја институционална контрола. Значи тоа се буквално неинтегрирани енклави што функционираат како држава во држава. Со огромна тенденција да се зголемат и прошират.

Лондон

Верувај дека вакви видеа можам да извадам од сите поголеми Европски градови ама ќе ја отераме ептен офтопик

Тоа создава миграцијата од третиот свет. Каква интеграција, какви бакрачи. А на крај ќе донесе и геноцид за европските христијански народи.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Токму така. Тие работи во Европа се минато. Северноафриканските и блискоисточните мигранти во моментов во нивната еволутивна скала на развој се како европејците пред 200-300 години. Погледни ги само нивните земји и народи. Сеуште водат верски војни, се колат секој со секого и воинствено се настроени. Помеѓу нив самите владеат силни племенски нагони.

Немој да бидеш толку сигурен. На Запад, а особено во Америка ситуацијата ни одблиску не е така како ти што ја преставуваш. Американското опшество има многу длабоко поделби на расна и класна основа . Американското опшество се соочува со стари ненадминати расистички проблеми кои се провлекуваат низ годините. Далеку се тие 200 нации од мирен и хармоничен живот, тоа никој да не те лаже.Мислам дека како доказ нема потреба да ти ги вадам сите расно мотивирани убиства во САД, верувај статистиката е огромна!

Тука и настанува проблемот што овие блискоисточни мигранти што доаѓаат не се тип на луѓе што се прилагодуваат на системот, туку системот го прилагодуваат на себе. А Европјаните за да не испаднат ,,расисти" им удоволуваат И што се случува? Тие кога доаѓаат го прават баш спротивното од она што ти го напиша. Не гледаат да завршат школо, не учат јазик , не го збогатуваат кругот на пријатели , не наоѓаат работа и цицаат социјална помош. Така се создаваат цело блокови, гета и населби од неинтегрирани доселеници во кои владее шеријат, се шири радикален ислам и ги принудуваат домаќините што со широки раце ги примиле и угостиле да се конвертираат во ислам ако сакаат да продолжат да дишат воздух. Тоа е реалноста. Ти ми кажуваш како треба да биде, а јас ти кажувам каква е фактичката состојба на терен.

Немаш право ти да каживаш кој што и каков ќе биде. Ти не одлучуваш кој ќе биде Германец, Македонец, Турчин, Арап или било што. Курдите во Германија може да ги асимилираш по однос на јазик и обичаи, но никогаш по физиономија. Тие секогаш ќе останат она што се Курди со блискоисточни црти на лице, а никогаш Германци.Така што ваквите приказни ќе ги си ги раскажувате во Ленка, Солидарношч, АКСЦ и сличните левичарски бљувотини и ви држат вода колку и ланскиот снег. Нација е група на луѓе кои себе се доживуваат како природна човечка заедница што има заедничко потекло, јазик, обичаи , вера (ок, верата и не е толку пресудна). Па од таму ти немаш право да му негираш основното право на еден народ да живее во сопствена држава. Не може Азија да биде за Азијатите, Африка за Африканците , а Европа за сите. Стисни малце кочница, така уништуваш цели автохтони народи на европскиот континент.

А тоа дека мигрантите од Африка и Азија што доаѓаат од најзаостантите култури и цивилизациски најнеразвиените земји ќе ја направат Европа како Австралија или Канада, мало морген ...
Незнам како да ти објаснам другарче. Баш тие градови "полни" со имигранти се главни центри во светот. 30% од популацијата во Лондон не е родена во Велика Британија. Му фали нешто на градот? Стапката на убиства на илјада жители во Германија не е променета скоро воопшто од 1970та до денеска. Сите овие бројки те демантираат. Точно дека има гета во некои големи градови и проблеми со имиграција, но тоа на бројот а популацијата е минимално. На крај битната разлика е што тие будали што прават проблеми се казнети од системот а ако немаат државјанство и депортирани.

Америка и не ја спомнав поради другиот систем и општество пред се со односот кон оружјето. Али затоа Австралија и Канада како имигрантски земји оди провери колку имаат жители од тие неразвиени земји.

На крај и самата америка што се бореше и се бори со расизам, денес има црнец за претседател избран на општи избори.

За последниот дел. Па друже ја не сум тој што кажува кој од која нација може да се идентификува. Ти си тој што изиграва Гестапо како на влезот во Аушвиц што селектира кој што е и каде припаѓа. Горе збориш за расизам во америка а тука кажуваш кој на што личел.
Јазик знаел, учел школо ама секогаш ќе ги имал цртите не германски на фаца оти на курд личел :icon_mrgr:

Не дека нешто ги сакам муслиманиве или арапите, баш напротив. Али па од расисти и нео нацисти ми е уште по одвратно.

Зашто баш и наши македонци на запад кои ги бива, се паметни и учат и се трудат и работат, ќе се најде по некое говедо да им каже "ти си од дивјачкиот балкан, оди си дома дивјаку".

Замисли утре кога ќе патуваш во западна европа граничарот не те пушти да влезеш зашто во фацата личиш на препечен кур. И после ќе кукаш по форумов.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Статистиката пријателче не ви оди многу во прилог. Ова е официјална статистика на ФБИ од минатата година. Отвори го линкот и прочитај го целиот извештај

Богами, со ваква статистика на racially motivated crimes далеку е Америка од мултикултурната утопија што тука ни се прикажува.
Vidi prijatele internetot e prepoln so gluposti...Ako diskutirame so so slikicki i youtube videa klako sorsovi bidi siguren deka ke te ubedam deka postojat pink ednorozi sto pijat rakija.

Drugo pod hate crime se podrazbira incidenti kako ,tepacki,pcovki,vreganje, steta na predmeti, zadevanje,svirkanje,pisuvanje grafit...etc! znaci generalno se mali prekrsoci....e sea malku matematika.... 5922 x 48.5 % = nekade okolu 2907 lica storile prekrsok vrz osnova na rasizam....e sega koa ke go podelis ovoa na 350 milioni ziteli ispaga deka rasizmot e zastapen 0.000599 procentualno. Nikoj ne rece deka Amerika e utopija....ama daleku iskrivena slika imas ti za Amerika citajci gluposti po netov.

За Америка не може да се пофалам дека многу сум ја шетал, ама Европа ја имам доста прошетано и сум ја видел ситуацијата од прва рака. Сум бил во сите европски земји, освен Русија. Но, таа и така не е релевантна за дискусијата. Во Париз, каде што највеќе сум бил постојат "no go зони,, кои се сочинети од 100% мигрантска муслиманска популација, значи пази не 90% или 99% туку сите до еден што живеат таму се муслимански мигранти или потомци на муслимански имигранти. Локалците ги нарекуваат no go зони затоа што се вон секоја јурисдикција од системот, и законот таму не важи. До толку не важи што таму ни пожарна или полиција не се осмелува да влезе.Огромни мигрантски гета кои се надвор од секоја институционална контрола. Значи тоа се буквално неинтегрирани енклави што функционираат како држава во држава. Со огромна тенденција да се зголемат и прошират.
Eve pak ke osmelam da prasam od kade ovaa informacija? Youtube?

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.218
Поени од реакции
34.807
Баш тие градови "полни" со имигранти се главни центри во светот. 30% од популацијата во Лондон не е родена во Велика Британија. Му фали нешто на градот? Стапката на убиства на илјада жители во Германија не е променета скоро воопшто од 1970та до денеска. Сите овие бројки те демантираат...
Толку убаво ти објаснија, покажаа, докажаа... Но ти одбиваш да ја видиш реалноста.
Дечкото не ти зборуваше за тоа кои градотив се „главни центри во светот“. Ти објасни дека таа „мултиклутурност“ е приказна и пропаганда, а реалноста е дека луѓето што западот ги одбира за пополнување на потребите за популација, тие луѓе не се интегрираат во општеството, не ги примаат западните вредности и култура. Напротив, прават свои енклави каде ги задржуваат своите примитивни вредности кои се спротивни на мултиклутурност и толеранција.

Како пример ја наведуваш стапката на убиства во Германија, но каде се статистиките за кражби, напади, силувања?
Уште една држава која е омилена дестинација на имигрантите, исто како Германија заради одличните социјални програми (примамливи за паразитите). Епа еве што се случува во Шведска, поинаков статистички пример, бројот на силувања е порасат неколку стотини пати:
http://www.frontpagemag.com/point/175434/1-4-swedish-women-will-be-raped-sexual-assaults-daniel-greenfield
http://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape
Forty years after the Swedish parliament unanimously decided to change the formerly homogenous Sweden into a multicultural country, violent crime has increased by 300% and rapes by 1,472%. Sweden is now number two on the list of rape countries, surpassed only by Lesotho in Southern Africa.
Што правиме сега, пак ќе одбиваш да се соочиш со реалноста?[DOUBLEPOST=1446144778][/DOUBLEPOST]
Замисли утре кога ќе патуваш во западна европа граничарот не те пушти да влезеш зашто во фацата личиш на препечен кур. И после ќе кукаш по форумов.
Затоа овие не се замараат со граничари, не постојат граници за нив:
http://youtu.be/3t7wypDW0jY?t=99

А еве со каква пропаганда бе хипнотизираат вас лековерните:

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.591
Поени од реакции
87.960
А еве со каква пропаганда бе хипнотизираат вас лековерните:
@langelina ајде еве ти ги на дело сега и мигрантите и "нивните деца"... ајде брани ги уште либерална душо, ти се што знаеш одозгора.

Пу бем ти сортата ти ја наебам...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.218
Поени од реакции
34.807
^^
Тука е она, не се секирај. Сега ќе му стави лајк на првиот што ќе те критикува... ;)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.218
Поени од реакции
34.807
^^
Големи расисти биле овие Словенциве (Австријците?).
Место да земат пример од Гермаците, еве како тие ги дочекуваат имигрантите во Франкфурт:

Каков драматичен прилог на Ал Џезеира, која е објективна телевизија, и они се од Катар а сите знаеме дека Катар прибра многу имигранти... ;)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.218
Поени од реакции
34.807
^^
Тоа е тоа, па што си мислат тие Германците - каде се хотелите со седум звездички? Ако се имигранти, не се клошари!

Вечерва на Словенско - Австриската граница

@Lurtz ти текнуе ете бачка кога ми се смееше на примедбите дека вахабистичка телевизија не може објективно да известува?
Епа ете ти објективно известување од Ал Џезеира. Трогателна приказна како лошиот словенски чичко полицаец тепал деца (читај спречил сумњиви типови кои сакале да се шверцаат позади дете).

Новинаркава сетно, со солзи во очите известува како децата плачеле пошто лошите чичковци граничари го бранат законскиот поредок и не пуштаат да поминат граница непознати сумњиви ликови, без документи, кои сакаат да се шверцаат позади пар деца...
Па онда смештајот бил лош меѓу границите (под итно да направат хотели на границите, тие лошите европјани), па не делеле храна на луѓето (јас толку граници сум поминал, и никаде не сум видел да делат храна), итн.

Прав пример за одлично и непристрасно новинарство, и квалитетно известување...! (аха, да). ;)

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Незнам како да ти објаснам другарче. Баш тие градови "полни" со имигранти се главни центри во светот. 30% од популацијата во Лондон не е родена во Велика Британија. Му фали нешто на градот? Стапката на убиства на илјада жители во Германија не е променета скоро воопшто од 1970та до денеска. Сите овие бројки те демантираат. Точно дека има гета во некои големи градови и проблеми со имиграција, но тоа на бројот а популацијата е минимално. На крај битната разлика е што тие будали што прават проблеми се казнети од системот а ако немаат државјанство и депортирани.
Тие градови кои ти ги посочуваш што се издигнаа како светски центри, не ги изградија и издигнаа мигрантите од арапскиот свет, Африка или Индија .Не ги издигнаа ниту абориџините, индијанците или полинезијците. Светските центри и најразвиените земји ги создадоа Европејците. Социјалниот систем, инфраструктурата, здравството и општата благосостојба на скандинавскиот социјализам е дело на европски христијани, пред се скандинавци. Наброј ми ги заслугите и придонесот на не-европејците за подемот и развојот на тие светски центри? Каква е заслугата на арапските муслимани за економската благосостојба на Канада и Австралија? Тие градови и региони ќе бидат светски центри се додека европејците или луѓе со евро-потекло доминираат. Толку

Америка и не ја спомнав поради другиот систем и општество пред се со односот кон оружјето. Али затоа Австралија и Канада како имигрантски земји оди провери колку имаат жители од тие неразвиени земји.

На крај и самата америка што се бореше и се бори со расизам, денес има црнец за претседател избран на општи избори.
Уште една небулоза. Америка никогаш немала црнец за претседател, ниту сега има. Ако алудираш на Обама тој е од мешано потекло, од татко кениец и мајка еврејка. Така што колку што е црнец, толку е и белец.

За последниот дел. Па друже ја не сум тој што кажува кој од која нација може да се идентификува. Ти си тој што изиграва Гестапо како на влезот во Аушвиц што селектира кој што е и каде припаѓа. Горе збориш за расизам во америка а тука кажуваш кој на што личел.
Јазик знаел, учел школо ама секогаш ќе ги имал цртите не германски на фаца оти на курд личел :icon_mrgr:

Не дека нешто ги сакам муслиманиве или арапите, баш напротив. Али па од расисти и нео нацисти ми е уште по одвратно.

Зашто баш и наши македонци на запад кои ги бива, се паметни и учат и се трудат и работат, ќе се најде по некое говедо да им каже "ти си од дивјачкиот балкан, оди си дома дивјаку".

Со овој дел стварно ме забављаш . :D Уште да ги спомнеше концентрационите логори и евреите, муабетот ќе ти беше комплетен. Да не испадне дека се пронајдов, воопшто не се пронајдов. Ама осеќам алудираш на мене. Јас сум pro European, ипак сум за Европа да остане бел и христијански континент. Некој што е анти-миграциски настроен не знаци дека е нацист и подржувач на Хитлер . Едното со другото нема врска , така што на погрешна врата тропаш со тие термини. Ќе мора тука да го цитирам високо почитуваниот волк:
Всушност, најгласните, оние белци кои вриштат обвинувајки припадници на својот народ дека се расисти, нацисти, фашисти,
истите тие индивидуи длабоко во себе се уплашени душички, се чувствуваат толку мали и ситни во споредба со огромната, навидум непобедлива машинерија на "антирасизмот".
пс Наместо Гестапо ,ти може да ме наречеш и културологист, затоа што се залагам за зачувување на автохтоната евро-христијанска култура и цивилизација. Ама тогаш како би се избламирал на форум со трескање нацистички зелени. :D

Eve pak ke osmelam da prasam od kade ovaa informacija? Youtube?
Не, еден другар ми ја раскажа. Брат му негов видел како некој на автобуска гледал вакви јутуб видеа. :D
Убаво кажа еден член пред некое време, на форум ако не извадиш 10 научни студии и не напишеш докторска дисертација си апсолутно нерелевантен. Мислам дека во претходниот пост ти посочив каде се тоа сум го видел и дека сум ја видел и прошетал Европа.Препрочитај ми го постот. Знам дека не може да те убедам во тоа што сум го видел. Ниту ти мене ќе ме разубедиш

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.218
Поени од реакции
34.807
Наброј ми ги заслугите и придонесот на не-европејците за подемот и развојот на тие светски центри? Каква е заслугата на арапските муслимани за економската благосостојба на Канада и Австралија?
Печат плескавици во МекДоналдс и Кингбургер? Чистат објекти и тоалети? Работат градежништво? Топовско месо во армиите?

За воља на вистината, не е многу различно ни за имигрантите од источна Европа - ама западниве европејци некако ги преферираа(т) другиве раси. Ваљда тогаш мислеле дека помалку ќе се бунат... ама се заебале малку во проценката. ;)

Факт е дека на западната економија и фалат имигранти, и не само заради тоа што со девалвација на семејните вредности, наталитетот сега е многу опаднат. Тие горенабројаните занимања западноевропејците не ни помислуваат да ги работат... Епа цената на тоа сега ја гледаме сите.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Печат плескавици во МекДоналдс и Кингбургер? Чистат објекти и тоалети? Работат градежништво? Топовско месо во армиите?

За воља на вистината, не е многу различно ни за имигрантите од источна Европа - ама западниве европејци некако ги преферираа(т) другиве раси. Ваљда тогаш мислеле дека помалку ќе се бунат... ама се заебале малку во проценката. ;)

Факт е дека на западната економија и фалат имигранти, и не само заради тоа што со девалвација на семејните вредности, наталитетот сега е многу опаднат. Тие горенабројаните занимања западноевропејците не ни помислуваат да ги работат... Епа цената на тоа сега ја гледаме сите.
Јас сум анти-имиграциски настроен исклучиво за луѓето што доаѓаат од третиот свет. Елаборирав во претходните постови зошто не подржувам. Општо земено не сум против мигрирање.

Западот можеше да изигра многу попаметно во компензирањето со недостаток на работна сила. Наместо импортирање на луѓе од други континенти, доволно ќе беше да ги отвори границите за источноевропејците (Украинци, Молдавци, Руси, Естонци), кои за разлика од муслиманските имигранти се многу питом, цивилизиран и работлив народ.

Источноевропејците и балканците се далеку поконзервативни со семејни вредности што ќе го помогнеше западноевропскиот наталитет и немаше да се предизвика верски и цивилизациски конфликти како што сега тоа се случува. Плус работници за ефтини пари.

Така Западна Европа ќе добиеше и јаре и паре. Ама се испозаебаа и доцна сфатија што направиле, па сега им текна дека треба да затвараат граници и креваат ѕидови.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.218
Поени од реакции
34.807
Има една работа што можеби не ја разбираш...Знаеш ли @Ligar каде ти е грешката?

Ти поаѓаш од претпоставката дека Западна Европа самостојно одлучува за работите како имиграционите политики. Тука грешиш. ЕУ и НАТО се американски сателити, целосно и потополно.
Имиграционите политики на ЕУ, за нив одлучува САД. На САД им одговараат вакви мигранти да имигрираат во Европа, наместо - како што кажа „...источноевропејците (Украинци, Молдавци, Руси, Естонци), кои за разлика од муслиманските имигранти се многу питом, цивилизиран и работлив народ“.

Зошто, кажи ми ти на мене, како ќе спроведуваш divide et impera со „питом, цивилизиран и работлив народ“?
(гуглај го divide et impera, ако по некоја случајност не знаеш што е тоа)

Не бачка, не им треба „питом, цивилизиран и работлив народ“. Ним им треба див, нецивилизиран, неук, народ. Луѓе што ќе го поделат хомогеното општество и ќе внесат раздор и немири.

Kajgana Shop

На врв Bottom