Мигрантите низ Македонија

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.950
Поени од реакции
25.480
Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Убиецот е мртов, идеолошка ориентација - екстремна десница.
Нема потреба од повеќе муабет.

http://petterssonsblogg.se/2015/10/22/man-med-svard-skadade-flera-pa-skola-i-trollhattan-skots-ihjal/[DOUBLEPOST=1445537969][/DOUBLEPOST]А мислевте дека е член на ИСИС, гледате ли колку лесно можат да ве изманипулираат медиумите?
Каква е таа десница која неместо да ги брани своите, а да ги напаѓа туѓите, таа ги тепа своите.
Ова како и случајот со Брејвик е ненормално, но добредојдено за исламските доселеници.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.950
Поени од реакции
25.480
Каква е таа десница која неместо да ги брани своите, а да ги напаѓа туѓите, таа ги тепа своите.
Ова како и случајот со Брејвик е ненормално, но добредој
Затоа што ова е доказ дека немаат мозок. Уште еден извршен напад, овој пат на местото каде што живеам јас. Претходно биле излепени наци стикери низ цело школо, а подоцна почнал нападот. И мене не ми е јасно која е позадината на ова и зошто напаѓаат „свои“ луѓе. Исто како и во Тролхетан, напаѓачот е пукан од страна на полицијата.[DOUBLEPOST=1445595881][/DOUBLEPOST]@Ska Maniac, убаво што ме предупреди за мое добро да се пазам од лошите емигранти, зошто бе пиле не ме предупредуваш и за вашиве?

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.918
Класична Wag the Dog ситуација Агда. Некој сака да го оттргне вниманието на јавноста. Ваквите изолирани случаи не го менуваат фактот дека сега ни се случува нешто за што идните генерацијии ќе учат од учебници.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.950
Поени од реакции
25.480
Класична Wag the Dog ситуација Агда. Некој сака да го оттргне вниманието на јавноста. Ваквите изолирани случаи не го менуваат фактот дека сега ни се случува нешто за што идните генерацијии ќе учат од учебници.
Не ме чуди и да е огранизирано од нео нацистичка организација, како што се шпекулира.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.918
Ако биле екстремните десничари, многу пологично е дека ќе свртеле врз имигрантите, или врз камповите. Наместо врз шведски деца. Нема баш многу логика.

Но што и да било - зошто разговараме за еден единечен случај, кога пред наши очи се случува нешто од историски размери? Изгледа не ме разбра што сакав да кажам кога реков дека ова е класична Wag the Dog ситуација. Погледај го филмот, не само што е добар туку е и многу поучен.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.244
Поени од реакции
28.041
Јас мислам дека си ти преекстремен.
А во право си дека тие народи не се прилагодуваат на околината туку ја прилагодуваат околината према себе. Тоа и јас еднаш го реков на темава.
Види, од една страна досега незнам колку милиони се исселиле, незнам точнс бројка. Ама размислуваат ли Европјаниве кога таа неофицијална бројка ќе почне да се коти? Пошто они се котат ко зајци.
Тогаш јас мислам дека ќе биде интересно. Сега за сега не сеуште.
Не е преекстремен туку реален е само. Ја ова 190 страници уназад го зборам но џабе кога 5-6 души се сложуваме а останатите не прават расисти и исламофоби.[DOUBLEPOST=1445604366][/DOUBLEPOST]
Во име на профитот, ние, белокожите Европејци им ги разебавме државите. Редно е да сносиме барем дел од одговрноста за срањето што им го приредуваме со години.
За мојата матка ќе се грижам јас, не ти.
Под тоа НИЕ , ние Македонците не спаѓаме зашто Македонски војници ни убивале, ни силувале, ни краделе у Ирак, Сирија и Афганистан така да немораме ние ни грам одговорност да сносиме за срањата што им ги прават ЕУ и НАТО зашто ни на едното ни на другото сме членка.[DOUBLEPOST=1445604845][/DOUBLEPOST]
За тоа затуцани верници е стереотип остаток од еден одминат режим кој што сеуште некои го пропагираат.
Комуњарска реторика за да се покажат колку се они посебни што не веруваат во ништо. Хипстери од 30-ти и 40 - ти годни на ХХ век.[DOUBLEPOST=1445605687][/DOUBLEPOST]
Дами и господа, овде погоре може да видите типичен став на таканаречените "анти-расисти",
кои всушност се едни од најрасистичките групации во светот.
Карактеристично кај нив е што се толетантни и полни со разбирање кон оние што не се припадници на белата раса,
додека кон истата имаат невидена омраза. Нивното мото е:
Азија за Азијатите, Африка за Африканците - Европа за сите!

Во основа, нивната идеологија се базира на Карл Маркс, кој вели дека за да воспоставиш контрола врз еден народ,
прво треба да го разнебитиш, со тоа што единката ќе ја оттргнеш од групата која припаѓа, така да таа единка, без чувство дека припаѓа некаде,
без чувство дека е дел од еден народ, единка која ги заборавила своите корени и традиција, таа лушпа што ќе остане од тоа човечко суштество,
ќе биде совршен материјал за да се вклопи во Толпата на пролетаријатот, т.н. "работничка класа".
Таа иста толпа требало да ги донесе НИВ - Избраниот народ, за да управува со пролетаријатот.

По 150 години, оваа убиствено движење мутира во нешто многу поопасно - Мултикултурализам/Антирасизам.
Оваа идеологија е застапена само во Европа и Америка. Иако целта им остана иста, сега, во 21 век,
методите им се пософистицирани, поусовршени и поопасни од било кога.
Нивните напади главно се сведуваат на 3 цели:

1. Семејството/семејните вредности
- Со промовирање на феминизам, промискутентност и хомосексуалност се уништува семејството.

2. Народот/Националноста/државата
- Земете ја за пример Македонија. Меѓу Македонскиот народ има раздор, поделеност на партии, омраза,
апатија, се обесхрабрува единството на Македонскиот народ, а од друга страна се турка мулти-културно општество, "граѓанско" општество, федерализација, и се оди нарадикализација на другата етничка заедница.
Јасно се гледа кој народ всушност е под напад, оној што највеќе би дал отпор да се зачува државата.
3. Расата/Расната припадност.
- Ова е карактеристично за Европските земји и САД, но полека доаѓа и во Македонија.
Се турка тезата дека општо сите белци носат некаква колективна вина заради страдањата на некои други народи и раси. Се турка тезата дека "белата раса" им должи нешто на сите останати, па за да се раздолжат треба да ги направат следниве работи:

- Да немаат деца
Според нив, децата се монструми, и наместо да создадеш човечки живот, подобро е да се свртиш кон егоизмот, кон култот на самиот себеси.
- Ако имаат деца, да имаат само едно.
Ако е женско - да се воспита да биде феминист, или пак да се мотивира промискутентноста, да има секс со што повеќе луѓе, по можност да не се од нејзината културолошка припадност, и истото тоа да се слави како некое високо цивилизациско достигнување.
Ако е машко - да се воспита да биде што понеспособен, мрзлив, да нема карактеристики на маж,
пожелно би било да има широки погледи кон сексуалноста, ако стане хомосексуалец треба да го поддржиш и да се гордееш со него.
- Да стапуваат во брак со партнери кои не се припадници на нивната култура/раса.
Според "антирасистите" ова е многу пожелно, бидејки белците според нив се крволочни животни, па за да се спречат, треба нивните деца да се мешани, да не се чувствуваат дека припаѓаат некаде, па така полесно да паднат под контрола.

Како "антирасистите" ги регрутираат своите припадници?
Со обвинување за расизам.
Ако некогаш сте кажале дека го сакате својот народ, ја сакате и почитувате вашата култура и традиција, сметате дека припаѓате на белата раса, спремете се да ве обвинат дека сте РАСИСТ.

А кој сака да биде обвинет дека е расист? Доволно е "антирасистите" да покажат со прст кон вас,
па ќе осетите притисок од власта, па од разни организации за човекови права, па на крај луѓето ќе ве избегнуваат и ќе поминуваат покрај вас шепотејки.
А кој го сака тоа?

Така да мојата претпоставка е дека и нашата Лангелина, во одреден период од нејзиниот живот била обвинета дека е расист.
За да докаже дека не е, таа станува "антирасист".
Всушност, најгласните, оние белци кои вриштат обвинувајки припадници на својот народ дека се расисти, нацисти, фашисти,
истите тие индивидуи длабоко во себе се уплашени душички, се чувствуваат толку мали и ситни во споредба со огромната, навидум непобедлива машинерија на "антирасизмот".

Ако размислиме логички, т.н. расисти се всусност вистинските Антирасисти, бидејки тие се залагаат за зачувување на своите култури и раси, без разлика дали е бела, црна, жолта, црвена.

Самопрогласените антирасисти од друга страна пак се залагаат за бришење на расите,
и претопување во една аморфна сива маса, со една квази-култура.
Нели е ова вистински Расизам?

Во наредниот дел ќе објаснам како да се бориме против нашето истребување.
Поклон до земја имаш за постов. :oleee::bravobe::cuc:
Конечно изгледа ке почнат да се будат луѓево од црвените комуњарски соништа за
``братство - единство``, ``еднаквост меѓу расите`` и ``војна помеѓу расите не помеѓу класите``.

Последно уредено:
Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Anton Pettersson (21) e ubicot. Bel ko brasno! Aj sea teoriticari na zagovor eden dva...start!
Искрено да ти кажам многу ни е тешко да се воздржиме од теории за заговор. :oops: Премногу е ненормално ова.
Десничар ги има на располагање непријателите, тој удира по своите. И барем да удреше на полиција, на државни институции. Удира по деца. Ова плачи за теорија на заговор. Ајде еден случај со Брејвик, ќе речеш можеби има и таков болен на светот, но сега повторно истото. На кој начин ова може да помогне на нивната десничарска кауза. Ни во Африка во најзаостанатото племе не се случило некој вака да постапи, а се случува во северните народи познати како ладни рационалисти.
Ај @SuBZerO ти објасни го.
Татко/мајка си ги тепа децата затоа што се нервира оти комшиите му ги тормозат тие деца во дворот.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.918
Во име на профитот, ние, белокожите Европејци им ги разебавме државите. Редно е да сносиме барем дел од одговрноста за срањето што им го приредуваме со години.
За мојата матка ќе се грижам јас, не ти.
Чив профит?
Народот од Европа не ги уништи државите во Блискиот Исток, и во Африка. Зошто европските народи да плаќаат за американскиот империјализам, и контролираните марионети од европски политичари?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.244
Поени од реакции
28.041
Цел народ во Европа е на нозе, само ние спиеме. Кога кај нас вака?
Полска од 7-8 век до сега само 200 години немала независна држава (вклучувајки ја тука и ``независноста`` под Варшавски пакт).
Ние од 7-8 век до сега 1 ден сме немале независна држава (вклучувајки ги тука и последниве 25 години ``независност``).
Под вакви околности каква свест би требало да има 90 % од населението тука и таму ?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.244
Поени од реакции
28.041
Тоа е непочитување на соговорникот со различни ставови од твоите. После па вие ќе цмиздрите зошто некој се однесувал дрско со вас и ќе го обвинувате за тоа како е некултурен и невоспитан. Кој е нежниот овде?
АХАХАХАХ изгледа си ги заборавила псотовите на темата за мултиклутурализмот што ги напиша за мене лично :sramezliv:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.950
Поени од реакции
25.480
АХАХАХАХ изгледа си ги заборавила псотовите на темата за мултиклутурализмот што ги напиша за мене лично :sramezliv:
Тоа се вика самоодбрана. Види некој пост наназад кај што те тагнав.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.244
Поени од реакции
28.041
(Рики, ова не се однесува за тебе)
Сум попила многу навреди, работи за кои не се согласувам дека се така како што ми се кажани и обично се обидувам да разберам зошто и на кој начин оставам таков впечаток кај личноста која ме навредила, ама да навредиш некој затоа што е емпатичен и не го дели истиот став со тебе ми е крајно имбецилно и за ова никако не можам да најдам разбирање.
Е да видиш како ни е нас ``различните `` од тебе.[DOUBLEPOST=1445616008][/DOUBLEPOST]
Тоа се вика самоодбрана. Види некој пост наназад кај што те тагнав.
Видов и шо да коментирам ..... Брејвик втор дел. Детево гледало некој филм пред спиење па сањал нешто чудно.
Башка и на темата за мултикултурализам ти кажав која е разликата од нео-нацист и националист.Така да деца што читаат Мајн Кампф и гледаат Ромпер Стомпер и Американ Хистори Х не се ``моите``.
И ако овие се ``моите`` зашто у Полска, Словачка, Унгарија не ги тепаат своите ???
Зашто пак ке ти повторам, национализмот не е за лечење коплекси против различните од тебе, туку за зачувување на своето од различните од тебе.

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.950
Поени од реакции
25.480

Kajgana Shop

На врв Bottom