Средношколски протести

Ало, стегнете се малку, како дозволувате да ви ги земаат телефоните и да ве затвораат во училници? Не бидете меки бе....
Нас да ни затвореа врата со си врата ќе излезевме бе , кој им курац со вакви работи кретени смрдени. А телефонот не можат со сила да ти го земат, не го даваш и крај!

Џабе, тие нивните закани ќе ти пишиме неоправдани, поведение помало се само ЛАГА. Само за да ве плашат.
На крај краева, ќе си извадите оправдание од матичниот доктор на тој и тој датум и сте ТОТАЛНО ЧИСТИ.

Ало, стегнете се малку, како дозволувате да ви ги земаат телефоните и да ве затвораат во училници? Не бидете меки бе....
Нас да ни затвореа врата со си врата ќе излезевме бе , кој им курац со вакви работи кретени смрдени. А телефонот не можат со сила да ти го земат, не го даваш и крај!

Џабе, тие нивните закани ќе ти пишиме неоправдани, поведение помало се само ЛАГА. Само за да ве плашат.
На крај краева, ќе си извадите оправдание од матичниот доктор на тој и тој датум и сте ТОТАЛНО ЧИСТИ.
Se slozuvam ama...zelbata/prichinata za protestot e pomala od " opresijata " Pa taka, pretpostavuvam deka groto ne izlegle na protest od sasvim drugi prichini ( peer vrne zaebi ili abe aj ne zaebaaj bolje ke ideme neznam kade ), odkolku od zakljuchuvanje drn drn...Abe ako sakam da protestiram izlagam i kraj be alooo...ni sveti petar ne me sopira a ne vrata!

U sabota be sho ne protestirate...bash da vidam dali 5 ili 7 dushi ke dojdat! Plus nikoj nema chasovi da gubi, nikoj nema da ve zakluchuva....
Problem??

Ја мислам најдобро да излезат да протестираат откако ќе завршат средно, тогаш нема да губат ни часови ни ништо.

Ја мислам најдобро да излезат да протестираат откако ќе завршат средно, тогаш нема да губат ни часови ни ништо.
Abe znaesh sho...aj vaka...aman neka izlezat da protestiraat koga sakaat...i chasovi neka gubat i svidetelstva pred vreme neka im pishat...samo neka bidat barem ednash poveke od 3 klasa se na se oke!?
Ama ne ide nekako a....?
I ne se trudi te sliki te snimki da mi lepish posho pod balkon mi svirea 2 saata lichno vidov kolku se, kako se i shto se.

Сеа тука ми споредуваш примери од различни држави, каде што важат различни прави правила (!) и пробуваш да кажеш: „Па и добро поминуваат соросоидиве“. Дали јас реков дека Словенија, Британија, Америка итн итн се не знам ти какви демократии? Не се замарам со нив у моментов, кога имаме проблеми во нашата држава и тоа огромни проблеми, да не почнам да редам. Вие сакате да прикажете дека заклучување на деца и одземање на нивен личен имот е ОК ствар. Тотално надвор од разумот.

Поентата ми беше: демократија не е само да идеме да гласаме и тоа е. „Очигледно власта смета дека демократијата почнува и завршува со денот на гласањето“, претпоставувам знаете од кого ми е оваа реченица. Нејсе, да се вратам на поентата. Каде да се изрази незадоволството од владините политики кога знаеме дека облиците на непосредна демократија, како петицијата за поднесување предлог закон, не функционираат. Зошто? Видете статистички, од 91ва до денес, колку закони предложени со потписи се воопшто влезени во процедура во Собрание, да не зборам за изгласани. Нормално дека луѓето ќе излезат на улица да го искажат незадоволството.
па хохштаплери од тие држави што ги спомнуваш, ни дробат дека немаме демократија, демек не гледај јас што правам туку што ти кажувам... како попот што кажува ... Но има и друга работа, секој протест кој попречува во нормалниот живот трети лица е контрапродуктивен и предизвикува револт, не само кон тие што блокираат нормален живот туку и против политички партии што ги организираат... после се губеле избори... па ќе се губат...

А зошто да не ги запишуваат? Секој отсутен ученик МОРА да е запишан, било оправдано, било неоправдано.
им се ограничува право на протест. Туку да видиме што прават малите парламентарчиња со народни пари кога не одат на работа, по закон за работни односи како ли беше, 3 последователни денови или 5 во текот на годината... Со народни пари, и никому ништо
http://www.telegraf.mk/aktuelno/238...meti-rekorder-po-otsustva-taci-po-neopravdani
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=88995428&id=9&setIzdanie=21758
мајмун ради што мајмун види или нешто друго...

Pa toa be...znachi TOLKU GI BOLI KUR ZA TOA SHO PROTESTIRAAT..TAKA?!!
Over and out.
Мајкооо..
Ај вака да ти нацртам пошто до лани бев средношколец.
Било кој обичен ден можам да си отидам од 7 час и да не бидам запишан пошто професорите кај нас ги боли кур за образование и гледаат само да им помине денот.
На ден на протест инстантно добивам неоправдан, а на совет цел клас добива педагошка мерка за групно отсуство од час.

Ај сеа размисли ти ако си средношколец кој ден ќе го избереш за губење часови.

па хохштаплери од тие држави што ги спомнуваш, ни дробат дека немаме демократија, демек не гледај јас што правам туку што ти кажувам... како попот што кажува ... Но има и друга работа, секој протест кој попречува во нормалниот живот трети лица е контрапродуктивен и предизвикува револт, не само кон тие што блокираат нормален живот туку и против политички партии што ги организираат... после се губеле избори... па ќе се губат...
Чекај малце...кој ги организира протестиве?
Второ, ете, студентските протести од 97ма ги организираше дпмне, па следната година добија на избори. Така да, не глеам каква врска има тоа. :D

И да, не ми треба мене некој Амер, Словенец или не знам кој да ни каже дека немаме демократија. Состојбата на различните сектори го покажува тоа.

Abe znaesh sho...aj vaka...aman neka izlezat da protestiraat koga sakaat...i chasovi neka gubat i svidetelstva pred vreme neka im pishat...samo neka bidat barem ednash poveke od 3 klasa se na se oke!?
Ama ne ide nekako a....?
I ne se trudi te sliki te snimki da mi lepish posho pod balkon mi svirea 2 saata lichno vidov kolku se, kako se i shto se.
Прв марш е годинава им треба време на децава да се организираат не е тоа толку едноставно. Нас лани ни требаа три месеци да дојдеме до бројка од +10000.

Мајкооо..
Ај вака да ти нацртам пошто до лани бев средношколец.
Било кој обичен ден можам да си отидам од 7 час и да не бидам запишан пошто професорите кај нас ги боли кур за образование и гледаат само да им помине денот.
На ден на протест инстантно добивам неоправдан, а на совет цел клас добива педагошка мерка за групно отсуство од час.

Ај сеа размисли ти ако си средношколец кој ден ќе го избереш за губење часови.
Jasno mi e shtom do lani si bil srednoshkolec.
Produzi u studentski plenum i glej od predavanje da ne otsustvuvash.[DOUBLEPOST=1445593286][/DOUBLEPOST]
Прв марш е годинава им треба време на децава да се организираат не е тоа толку едноставно. Нас лани ни требаа три месеци да дојдеме до бројка од +10000.
Mislam deka sea so dozdovive a zdravje i sneg ke bidete poishe! Dole vlada!!

Jasno mi e shtom do lani si bil srednoshkolec.
Produzi u studentski plenum i glej od predavanje da ne otsustvuvash.
Колку мизерно размислување..
Демек еј копиљ е овој нема шо да дискутирам со него.
Лани така размислуваа спиро и пешевски за средношколците. Кога видоа дека нема бегање седнаа на разговор и беа издоминирани, па љуто напуштаа преговори со трескање врати.

им се ограничува право на протест. Туку да видиме што прават малите парламентарчиња со народни пари кога не одат на работа, по закон за работни односи како ли беше, 3 последователни денови или 5 во текот на годината... Со народни пари, и никому ништо
http://www.telegraf.mk/aktuelno/238...meti-rekorder-po-otsustva-taci-po-neopravdani
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=88995428&id=9&setIzdanie=21758
мајмун ради што мајмун види или нешто друго...
Од каде ова дека им се ограничува право на протест? Нека протестира кој сака, ама штом не си на час, мора да си заведен како отсутен. Ништо друго не напишав, Дури, незапишувањето може да предизвика (хипотетички) сериозни последици. Пример, некој не е на час, а не е запишан. Истиот може тогаш да стори некаков законски прекршок (пр. кражба) и да каже дека бил на час. И ако не е запишан, тоа може да му е алиби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom