Средношколски протести

Чисто информативно сите протести до сега беа организирани меѓу прва и втора смена, а губењето на часове беше сведено на минимум (последен час од прва смена и прв час од втора смена).
U sabota be sho ne protestirate...bash da vidam dali 5 ili 7 dushi ke dojdat! Plus nikoj nema chasovi da gubi, nikoj nema da ve zakluchuva....
Problem??

U sabota be sho ne protestirate...bash da vidam dali 5 ili 7 dushi ke dojdat! Plus nikoj nema chasovi da gubi, nikoj nema da ve zakluchuva....
Problem??
Еве ќе им предложам на сегашниве средношколци пред следниот марш да спроведат анкета на кајгана кога да го оддржат маршот.
Таков народ сме во сабота никој нема да дојде сите ќе ги мрзи и ќе си речат ај бе ништо нема да смени ако не отидам ионака ќе има многу луѓе.

Еве ќе им предложам на сегашниве средношколци пред следниот марш да спроведат анкета на кајгана кога да го оддржат маршот.
Таков народ сме во сабота никој нема да дојде сите ќе ги мрзи и ќе си речат ај бе ништо нема да смени ако не отидам ионака ќе има многу луѓе.
Pa toa e momentot be druze...tebe neshto STVARNO ako ti smeta i SAKASH da protestirash nema da birash sabota li e nedela li e! Nego 90% blage veze nemaat zasho se tamu...bitno da se gubi taka?! A opozicionerive se kitat so nekakov si uspeh...oportunisti i manipulatori par ekselans! A se toa na grbot na " deca "
Ne e vo red neli?

Pa toa e momentot be druze...tebe neshto STVARNO ako ti smeta i SAKASH da protestirash nema da birash sabota li e nedela li e! Nego 90% blage veze nemaat zasho se tamu...bitno da se gubi taka?! A opozicionerive se kitat so nekakov si uspeh...oportunisti i manipulatori par ekselans! A se toa na grbot na " deca "
Ne e vo red neli?
Абе човек по максимум еден час се губи што не ти е јасно? Тој еден час ионака пола не го седат.
А за опозиционерите верувај грешка си. Партиите немаат никакво влијание во средношколскиот пленум.

Абе човек по максимум еден час се губи што не ти е јасно? Тој еден час ионака пола не го седат.
А за опозиционерите верувај грешка си. Партиите немаат никакво влијание во средношколскиот пленум.
Neznam dali mene probuvash da me ubedish ili sam se ubeduvash deka plenumite se nevini kreacii??
" go citiram Kili "!
Mene sho ne mi e jasno? Dechko Tebe sho ne ti e jasno? Zashto uopshte da se gubi chas? Ajde toj moment objasni go!? Zasho u sabota be ne protestirash?
Zasho tie " nevinite plenumci " nemozat 5 dushi da dogovorat nadvor od uchilishtata. Zatoa shto na srednoshkolecot pobitno mu e da se nachuka u petok i da spie u sabota nego da protestira za GLUPOSTI da! za gluposti!!
Pak ke prasham ama mislam deka nemash kapacitet da me svatish...zashto vo faking sabota ne protestirash!?? Ne mi kazuvaj prikaski se gubel eden chas, pola chas drn drn i taka nikoj ne odel....ti se molam!!!

Të dashur nxënës të shkollës së mesme, përkrahës dhe qytetarë!
Vera kaloi, viti shkollor filnjëndërsa e vetmja gjë që u ndryshua është se jemi një vit më të vjetër, një vit më të pjekur. Me këte përleshen kërkesat tona, kosite, përleshen me atë për të cilën luftonim vjet, dhe ende tani. Ne kërkuam ndryshime të ndryshme, ndryshime të cilat do ta përmirësojnë arsimin tonë, mirëpo ato pritjet tona u sollën në zero, a ministrija e arsimit mbeti e shurdhër, memece dhe e verbër me ideat dhe zërat tona. Per këtë arsye, zgjim! Ju ftojmë të na nderoni me pjesëmarrjen e juaj në marshin tonë të parë këtë vit shkollor, me 21.10.2015 (mërkurë). Vendtakimi është tek shatërvani (parku i qytetit), dhe fillon në orën 12:30. Bëni një gjë të dobishme për ju, për gjith ne si tërësi, bashkohuni në zjarrin e fuqishëm të rinisë në rrugët e Shkupit, dhe rriteni zërin kundër reformave të këqija, sepse nuk bëhet fjalë per ndonjë gjë e huaj për ne, PO BËHET FJALË PËR ARSIMIN!

Срцево ми се полни кога ги гледам соопштенијава. Сплотени, спонтано организирани...

Të dashur nxënës të shkollës së mesme, përkrahës dhe qytetarë!
Vera kaloi, viti shkollor filnjëndërsa e vetmja gjë që u ndryshua është se jemi një vit më të vjetër, një vit më të pjekur. Me këte përleshen kërkesat tona, kosite, përleshen me atë për të cilën luftonim vjet, dhe ende tani. Ne kërkuam ndryshime të ndryshme, ndryshime të cilat do ta përmirësojnë arsimin tonë, mirëpo ato pritjet tona u sollën në zero, a ministrija e arsimit mbeti e shurdhër, memece dhe e verbër me ideat dhe zërat tona. Per këtë arsye, zgjim! Ju ftojmë të na nderoni me pjesëmarrjen e juaj në marshin tonë të parë këtë vit shkollor, me 21.10.2015 (mërkurë). Vendtakimi është tek shatërvani (parku i qytetit), dhe fillon në orën 12:30. Bëni një gjë të dobishme për ju, për gjith ne si tërësi, bashkohuni në zjarrin e fuqishëm të rinisë në rrugët e Shkupit, dhe rriteni zërin kundër reformave të këqija, sepse nuk bëhet fjalë per ndonjë gjë e huaj për ne, PO BËHET FJALË PËR ARSIMIN!

Срцево ми се полни кога ги гледам соопштенијава. Сплотени, спонтано организирани...
Prevod pls

Кој е проблемот ако има соопштение и на албански? Тие албанци што се во пленумот се далеку од неписмени козоебачки големоалбанци.
Neznam dali mene probuvash da me ubedish ili sam se ubeduvash deka plenumite se nevini kreacii??
" go citiram Kili "!
Mene sho ne mi e jasno? Dechko Tebe sho ne ti e jasno? Zashto uopshte da se gubi chas? Ajde toj moment objasni go!? Zasho u sabota be ne protestirash?
Zasho tie " nevinite plenumci " nemozat 5 dushi da dogovorat nadvor od uchilishtata. Zatoa shto na srednoshkolecot pobitno mu e da se nachuka u petok i da spie u sabota nego da protestira za GLUPOSTI da! za gluposti!!
Pak ke prasham ama mislam deka nemash kapacitet da me svatish...zashto vo faking sabota ne protestirash!?? Ne mi kazuvaj prikaski se gubel eden chas, pola chas drn drn i taka nikoj ne odel....ti se molam!!!
Зошто нема ефект тој протест. Друга е сликата кога сите заедно од школо тргаат на протест. Бројката ќе биде помала ако секој индивидуално треба да дојде на договореното место. Таков менталитет имаме, секој ќе си помисли шо кур еден човек ништо нема да смени.

Од што се културни бараат се на албански.

Кој е проблемот ако има соопштение и на албански? Тие албанци што се во пленумот се далеку од неписмени козоебачки големоалбанци.

Зошто нема ефект тој протест. Друга е сликата кога сите заедно од школо тргаат на протест. Бројката ќе биде помала ако секој индивидуално треба да дојде на договореното место. Таков менталитет имаме, секој ќе си помисли шо кур еден човек ништо нема да смени.
Pa toa be...znachi TOLKU GI BOLI KUR ZA TOA SHO PROTESTIRAAT..TAKA?!!
Over and out.

....кога адвокатите на оној што амнестираше албански воени злосторници се против соопштение на албански јазик.

Се блокирал соораќај? Епа ај да не се протестира. :D Демократија ќе си играме само на избори и тојето, доволно е. :D
и во Лондон имаше демонстрации на студенти, не беа подржани од ниедна патија, па пак полицијата со употреба на сила ги скрши ... е сега кај нема демократија ??
Работата нема врска со опозицијата и власта, обично малтретирање на граѓани ... а пази сега, бранко октоподот пред да се пензионира организираше и подвижни блокади, со група од 30-на возила и партиски рекетари правеше колона... не поштуваа ни црвено семафор, не можеа преку улица да поминат по 10 минути ни луѓе, имаше и мајки со деца во количка... овакво нешто само македончето трпи, било каде ќе си добиеја камења во шофершајбни или ќе им ја блокираа трасата со контејнери... што е многу, многу е... во Вашингтон ДЦ кога беа пред неколку години демонстрациите
(тнр окупирај), полиција ги притвори сите, заедно со ГРАДОНАЧАЛНИКОТ а поради попречување на сообраќајот. Во демократска Словенија пак полицијата во март месец 2013, со водени топови ги растера ( за Турција да не кажувам)... и каде сега има демократија ??

Сеа тука ми споредуваш примери од различни држави, каде што важат различни прави правила (!) и пробуваш да кажеш: „Па и добро поминуваат соросоидиве“. Дали јас реков дека Словенија, Британија, Америка итн итн се не знам ти какви демократии? Не се замарам со нив у моментов, кога имаме проблеми во нашата држава и тоа огромни проблеми, да не почнам да редам. Вие сакате да прикажете дека заклучување на деца и одземање на нивен личен имот е ОК ствар. Тотално надвор од разумот.

Поентата ми беше: демократија не е само да идеме да гласаме и тоа е. „Очигледно власта смета дека демократијата почнува и завршува со денот на гласањето“, претпоставувам знаете од кого ми е оваа реченица. Нејсе, да се вратам на поентата. Каде да се изрази незадоволството од владините политики кога знаеме дека облиците на непосредна демократија, како петицијата за поднесување предлог закон, не функционираат. Зошто? Видете статистички, од 91ва до денес, колку закони предложени со потписи се воопшто влезени во процедура во Собрание, да не зборам за изгласани. Нормално дека луѓето ќе излезат на улица да го искажат незадоволството.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom