Мигрантите низ Македонија

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Абе луге колку сте наивни,користете малку логика,која е таа будала што ке ја напушти шведска,данска,германија за да се врати во апокалипсата наречена сирија,дури и утре да заврши таа војна,што мислиш колку време ке треба да се изгради пак таа земја,инфраструктурно,институционо,колку ке има безбедност си сл...Што очекуваш дека ке рече одам за немачка да живеаам богато,никој од тие нема да се вратат назад,така да не си правете Бајрам , Европа е отидена у к.......
Зборам за тие кои уште не дошле до тие држави, инаку сириската армија го ослободи Хомс (град во Сирија) од терористите и голем дел раселени бегалци се вратија така што почна да се нормализира животот таму, голем дел од жителите активно почнаа да учествуваат во изградба на нова инфраструктура

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Бегалците го палат бегалскиот камп во Брежице

21 октомври 2015 - 12:36

Порталот Индекс.хр јави дека гори кампот во Брежице во Словенија

Порталот Индекс.хр јави дека гори кампот во Брежице во Словенија. Повикувајќи се на Скај љуз, порталот наведува дека кампот е преполн со бегалци кои на англиски јазик викаат: "Отворете! Отворете!".

На почетокот не беше јасно дали пожарот избувнал затоа што бегалците се грееле со помош на отворен оган, но набргу станало јасно дека тие самите намерно палат шатор по шатор.

Пожарникарите со брза реакција успеале да го сопрат ширењето на пожарот, но се уште се на местото на настанот.

Пристигнале и неколку автобуси, но не е познато кога ќе почнат да ги пренесуваат луѓето од кампот.

Целата околина е преполна со војска, спрецијална и воена полиција. Во словенечките прифатни центри има повеќе од 5000 луѓе.

Во тие центри утринава во 6 часот имало точко 5237 лица, најмногу во шаторската населба во Шентиљ на границата со Австрија.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Channel 4 News

A fire has broken out inside a camp for migrants and refugees in the Slovenian village of Brezice.

Police at the scene said it was started when migrants set fire to blankets in protest at being held in the camp for over 24 hours.

https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10153291553806939/?fref=nf

https://www.facebook.com/Channel4News?fref=photo[DOUBLEPOST=1445454270][/DOUBLEPOST]https://www.facebook.com/STOPbeguncem/photos/a.1025360857494801.1073741829.1007346255962928/1034419329922287/?type=3&theater

Последно уредено:

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
Зборам за тие кои уште не дошле до тие држави, инаку сириската армија го ослободи Хомс (град во Сирија) од терористите и голем дел раселени бегалци се вратија така што почна да се нормализира животот таму, голем дел од жителите активно почнаа да учествуваат во изградба на нова инфраструктура

Точно е дека сириската армија го ослободи Хомс и лугето почнаа да се вракаат таму,ама тоа беше ЛАНИ,дури и видоеото е од Јуни 2014,а сите знаеме дека бројот на бегалци во 2015 е најмалку 5 пати поголем од бројот на бегалци во 2014...Така да тоа ланско ослободување на рушевините на Хомс не само што не го намали бројот на бегалци,туку напротив бројките рапидно се зголемија.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Немири у Шведској, ЗДРАВО!:)

Масакр во Шведска: Маскиран азилант влегол во училиште на час и почнал да напаѓа деца!

22.10.2015 | 12:27
Извор: Точка

Напаѓачот вооружен со меч влегол во училиште во шведскиот град Тролхетан.

Маскиран маж со меч во раката, влегол во едно училиште во шведскиот град Тролхетан и повредил неколку луѓе.

Четири ученици и едно постаро лице биле повредени при нападот, а непознатиот маж подоцна бил застрелан од локалната полиција.

Тој влегол во училиштето во околу 10 часот по локално време. Тим за кризни ситуации бил формиран набрзо откако се дознало што се случува во училиштето.

Штефан Густафсон, портпарол на полицијата, рекол дека не знае во каква состојба се наоѓаат повредените луѓе.

Најмалку едно лице било тешко повредено, а има повреди на срцето и градниот кош, пренесуваат шведските медиуми.

Иако се појавиле наводи дека напаѓачот бил убиен, тој сепак останал жив откако во него пукале органите за ред.

"Напаѓачот е азилант кој се маскирал, влегол во училиштето и повредил неколку луѓе со нож или меч", рекол Густафсон.

Уредникот на шведскиот весник DN, на Твитер напишал дека постојат наводи дека едно лице загинало, и дека најмалку уште едно лице се наоѓа во операциона сала.

Во училиштето настанал хаос по трагичниот случај, а учениците и професорите биле видно загрижени и со солзи во очите.

http://tocka.com.mk/1/174612/masakr-vo-svedska-maskiran-azilant-vlegol-vo-uciliste-na-cas-i-pocnal-da-napagja-deca[DOUBLEPOST=1445512611][/DOUBLEPOST]
Точно е дека сириската армија го ослободи Хомс и лугето почнаа да се вракаат таму,ама тоа беше ЛАНИ,дури и видоеото е од Јуни 2014,а сите знаеме дека бројот на бегалци во 2015 е најмалку 5 пати поголем од бројот на бегалци во 2014...Така да тоа ланско ослободување на рушевините на Хомс не само што не го намали бројот на бегалци,туку напротив бројките рапидно се зголемија.
Зборам за кога ќе заврши војната во Сирија, раселените ќе земат учество во градење на нова инфраструкутра и се што е уништено, а Хомс го земав како пример.

Не ме разбра убаво :)(y)

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Немири у Шведској, ЗДРАВО!:)

Масакр во Шведска: Маскиран азилант влегол во училиште на час и почнал да напаѓа деца!

22.10.2015 | 12:27
Извор: Точка

Напаѓачот вооружен со меч влегол во училиште во шведскиот град Тролхетан.

Маскиран маж со меч во раката, влегол во едно училиште во шведскиот град Тролхетан и повредил неколку луѓе.

Четири ученици и едно постаро лице биле повредени при нападот, а непознатиот маж подоцна бил застрелан од локалната полиција.

Тој влегол во училиштето во околу 10 часот по локално време. Тим за кризни ситуации бил формиран набрзо откако се дознало што се случува во училиштето.

Штефан Густафсон, портпарол на полицијата, рекол дека не знае во каква состојба се наоѓаат повредените луѓе.

Најмалку едно лице било тешко повредено, а има повреди на срцето и градниот кош, пренесуваат шведските медиуми.

Иако се појавиле наводи дека напаѓачот бил убиен, тој сепак останал жив откако во него пукале органите за ред.

"Напаѓачот е азилант кој се маскирал, влегол во училиштето и повредил неколку луѓе со нож или меч", рекол Густафсон.

Уредникот на шведскиот весник DN, на Твитер напишал дека постојат наводи дека едно лице загинало, и дека најмалку уште едно лице се наоѓа во операциона сала.

Во училиштето настанал хаос по трагичниот случај, а учениците и професорите биле видно загрижени и со солзи во очите.

http://tocka.com.mk/1/174612/masakr-vo-svedska-maskiran-azilant-vlegol-vo-uciliste-na-cas-i-pocnal-da-napagja-deca[DOUBLEPOST=1445512611][/DOUBLEPOST]

Зборам за кога ќе заврши војната во Сирија, раселените ќе земат учество во градење на нова инфраструкутра и се што е уништено, а Хомс го земав како пример.

Не ме разбра убаво :)(y)
Извини процедурално. Како овие од точка утврдиле дека човекот бил азилант? Носел документација со него или? Зашо нели маскиран бил па ако има темна кожа најверојатно е азилант.
Ја на десет места по сите медиуми наши и странски што прочитав, пишува само за маскиран напаѓач.
Не велам дека не е навистина азилант, ама па да не испадне "азилантов" да се вика Јакоб Свенсон :)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Koi meduimi gi imame nie covece...Tocka,kurir,infomax..i ostali partalicinja ...pa niv i CIA moze da im zavidi...od pred biro znaat koi napaga i toa po ime prezime ...u posledno vreme imaat inoformaci za ruskite napadi sto i samite rusi gi nemaat...zamilisi pri tolku pristapni informacii ti sam vesti da si pravis...barajki senzacija,posetenost i lajkovi ...so nivnata neposmenost i glupoka!

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Точно, инфомакс, курир и точка се криви и ја искривуваат сликата за Шведска и мигрантите. Кога ќе прочиташ наслов немири во шведска норвешка франција на кого прво помислуваш? Се знае - на незадолвните од сенешто мусличи. Тоа не е предрасуда тоа си се факти во 95% од случаите виновниците се тие. Еве најди некој податок колку од затворениците во данска се муслимани или во англија или во Македонија? Па направи споредба со застапеноста во целокупното населние. Веројатноста дека некој од мусличиве ќе изврши кривично дело во однос на автохтон жител од тие земји е 10:1.
Исто ко кога ќе прочиташ наслов МАКЕДОНЕЦ УАПСЕН СО 5 КИЛА КОКАИН ВО ИТАЛИЈА, во 9 од 10 случаи е албанец. не знам што е тука чудно и необично. Каде е тука глупоќата и простоќата ако направиш претпоставка базирана на факти? Таа е вистината колку и да боли.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Исто ко кога ќе прочиташ наслов МАКЕДОНЕЦ УАПСЕН СО 5 КИЛА КОКАИН ВО ИТАЛИЈА, во 9 од 10 случаи е албанец. не знам што е тука чудно и необично. Каде е тука глупоќата и простоќата ако направиш претпоставка базирана на факти? Таа е вистината колку и да боли.
Vidi ne e ovoa politika pa glupokta da ja prekrivas so pretpostavki...demek bazirana na fakti!Zosto drugite mediumi ne izevestuvaat so pretpostavki? Sto bi bilo ako i tie ja upotrebat tvojava forumula...moze da nastanat nemiri i da donese uste poveke zrtvi! Koj ke go obvinime posle ...pretpostavkite? Koja vistina? Nivnata ogranicenost sekoj eden moze da ja vidi...bolkata e sto ne gi sankcionrime ovakvite glupavi "novinarcinja"!

Eve ti uste edna vest bazirana na fakti i tezok primer na glupoca...Sigurno sea Putin sedi i se cudi kako toa Tocka.com ima vakva leekuvana informacija!

Ова е најстрого чуваната тајна на војската на Путин: Русите не сакаат светот да ги дознае овие факти!
http://tocka.com.mk/1/174528/ova-e-najstrogo-cuvanata-tajna-na-vojskata-na-putin-rusite-ne-sakaat-svetot-da-gi-doznae-ovie-fakti

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Па да во право си. Само муслиманите може да направат немири заради неточна вест за земја која е илјадници километри далеку од нив. Уште ми се свежи сеќавањата од заканите што ги добиваше дневник затоа што објавил една карикатура од тој Данецот (а беше објавена како пример) и протестите ради карикатурите.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
ама па да не испадне "азилантов" да се вика Јакоб Свенсон :)
Изгледа така ќе испадне, судејќи по бојата на кожата, која ми изгледа бела, плус носи шлем кој многу потсетува на тие што ги носеле нацистите, а жртвите според видеово подоле не ми личат на Швеѓани. :)

Вооружен напаѓач уби ученик и наставник во училиште во Шведска
22. ОКТОМВРИ 2015 - 17:11 | KАЈГАНА/МАКФАКС

Вооружен напаѓач усмрти две лица во училиште во Шведска. Според властите, како жртви на нападот, починаа еден ученик и еден професор, но и напаѓачот е мртов.

Двајца сè уште се во болница со тешки повреди, соопштија шведските медиуми. Нападот се случи во училиште во Тролхатан, 75 км од Гетеборг, кога маскиран маж со меч ги нападнал учителите и учениците.

Болницата во Тролхатан потврди дека починал учител, а полицијата за агенцијата TT потврди дека едно од ранетите момчиња, на возраст од 11 и 15 години, кои се здобиле со сериозни повреди, им подлегнало на повредите.

Потврдено е дека осомничениот, на возраст од 21 година, починал. Полицијата соопшти дека биле информирани за инцидентот околу 10.10 часот утрово, по што веднаш интервенирале. Полицајците го затекнале осомничениот на првиот кат од училиштето, по што пукале два пати и го погодиле.

Ако полицијата не интервенирала брзо, трагедијата можела да биде поголема, затоа што деца од градинка денеска требало да ја посетат училишната библиотека.

Медиумите соопштија дека напаѓачот носел маска на Star Wars, па учениците мислеле дека е некаква маскота, и дури се фотографирале со него.

„Кога го видовме прв пат мислевме дека е шега. Носеше маска, црни алишта и меч. Некои ученици сакаа да се фотографираат со него и да го почувствуваат мечот“, вели еден ученик.

Според шведската телевизија TV4, полицијата истражува дали мотивот на нападот е политички, поточно се мисли дека напаѓачот бил против политиката на зголемена имиграција во земјата.

„Бев во мојата училница кога на еден соученик му се јави сестра му и го предупреди дека во училиштето има убиец. Ја заклучивме училницата, но учителот беше во коридорот. Сакавме да го предупредиме, па неколкумина од нас излегоа и тогаш го видовме убиецот, кој носеше маска и меч. Нашиот учител беше избоден“, сведочи еден ученик.

„Убиецот почна да ме брка, но влегов во друга училница. Ако не се скриев, ќе бев убиен. Многу сум исплашен. Сите овде сме исплашени“, додава ученикот.

http://kajgana.com/vooruzhen-napagjach-ubi-uchenik-i-nastavnik-vo-uchilishte-vo-shvedska[DOUBLEPOST=1445533051][/DOUBLEPOST]
Koi meduimi gi imame nie covece...Tocka,kurir,infomax..i ostali partalicinja ...pa niv i CIA moze da im zavidi...od pred biro znaat koi napaga i toa po ime prezime ...u posledno vreme imaat inoformaci za ruskite napadi sto i samite rusi gi nemaat...zamilisi pri tolku pristapni informacii ti sam vesti da si pravis...barajki senzacija,posetenost i lajkovi ...so nivnata neposmenost i glupoka!

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.232
Поени од реакции
34.816
Не бе @SuBZerO, и ти па слабо нешто разбираш... мора ли се да ти се нацрта?
Целта на веста од написот е да се укаже на иронијата на либералната Европа и уште полибералната Шведска, кои повикуваат на соживот и толеранција кон тие што имаат различни различни културни вредности - додека во исто време тие што наводно треба да се толерираат - масакрираат кафирски деца со мечови затоа што Севишниот рекол дека во џихад се е дозволено кога се прави во име на верата и во името негово. Пошто ова за нив е џихад, а кафирите си се кафири - тие треба да го свртат и другиот образ.

Најпосле штом Швеѓаните толерираат таков енормен пораст на силувањата на Швеѓанки од страна на мигрантите од Блискиот Исток - можат да истолерираат и малку касапење (по хасап?). Се изнервирал човекот, му требало малку да се издува - башка религиозна работа вршел... Не сте ли знаеле дека исламот токму вака е раширен? Со колење и сечење главите на тие што не сакале да ја сменат верата. Не дека и другите религии биле многу подобри - ама тоа било пред десетици векови, а исламот и ден денес се шири преку убивање, колење и касапење и сечење глави.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Anton Pettersson (21) e ubicot. Bel ko brasno! Aj sea teoriticari na zagovor eden dva...start![DOUBLEPOST=1445537183][/DOUBLEPOST]
Не бе @SuBZerO, и ти па слабо нешто разбираш... мора ли се да ти се нацрта?
Ne te razbiram stvarno!

Kajgana Shop

На врв Bottom