А1 Македонија

Кој закон не знам, јас сум обичен работник, не сум адвокат, и имам читано дека има воведено закон со кој операторот мора да се извести пред да ти продолжи договор, а за тоа е надлежен АЕК...

Кој закон не знам, јас сум обичен работник, не сум адвокат, и имам читано дека има воведено закон со кој операторот мора да се извести пред да ти продолжи договор, а за тоа е надлежен АЕК...

Колку што јас имам информација има регулатива да операторот не смее да ти продолжи автоматски договор ако не го раскинеш. Што значи дека ако ти истече договорот треба да одиш да си го раскинеш. Не дека мора да те информира.

Колку што јас имам информација има регулатива да операторот не смее да ти продолжи автоматски договор ако не го раскинеш. Што значи дека ако ти истече договорот треба да одиш да си го раскинеш. Не дека мора да те информира.

Неточно. Во договорот стои (или се штиклираше, не знам) дека автоматски се продолжува ако не го раскинеш, ме мрзи да го барам мојот каде е. Пишува убаво, а не да се радувате на телефонот само, како што кажа некој погоре.

Неточно. Во договорот стои (или се штиклираше, не знам) дека автоматски се продолжува ако не го раскинеш, ме мрзи да го барам мојот каде е. Пишува убаво, а не да се радувате на телефонот само, како што кажа некој погоре.

Тој автоматски се продолжува на неопределено време, секако инаку ќе останеш без услуга. Значи не смеат како што правеа порано ако не раскинеш автоматски да ти продолжат на нови 2 години. На тоа мислев.

Дoгoвoрoт дa се прoдoлжи aвтoмaтски не е мoжнo, се знaе дo кoј дaтум ти е и тoчкa. Види кoј ти е дaтумoт нa дoкументите oд пред две гoдини.
Може,може и тоа како.
Кога сакав да го раскинам договорот со вип постојано ми сугерираа да ја платам последната сметка а на мое барање да ја платам секогаш добивав одговор да дојди после 20 во месецот па платија.
Така ме вртеа во круг додека не престанав да плаќам а во меѓувреме сами без моја согласнст и потпис го продолжиле договорот на неопределено,наводно имало клаузула ако операторот не се извести 15 дена пред завршување автоматски се продолжувал за на крај едвај судски да се спасам.

По истекот на договорот, ако не се прекине, истиот се продолжува месец за месец

А, ако побараш раскинување има друга заебанција. Да речеме истекува на 30.10, а побараш на 29.10, ќе ти речат не може?!? Ако побараш на сам датум, ќе им треба минимум 10-20-30 дена за да го раскинат. Мене ми се случи ова и си платив месец плус (што не го користев!!!) Објаснувањето беше: имаме ние некакви "денови" кога одлучуваме по барања за раскинување на претплатнички договори. Е, ај сега да ве видам...

за 10 дена ти го гасат, ако си више решен да си одиш мило ќе ти биде и тие последни 300/400ден да им ги дадеш :)

Пa aкo ти зaвршувa нa 30ти aкo пoтпишеш бaрaње нa 29 ќе ти нaплaтaт пенaл зa предвременo, не декa немoже aмa тие тaкa ти велaт зa дa плaтиш пoмaлку

Да, ако отидеш 10 дена порано ќе ти кажат треба пенали да платиш за предвремен раскин, да отидеш на сам ден им требало денови додека да се раскине договорот што ти ги плаќаш.. А ај вака што правиме, имам другарка отидена е во странство и ќе остане таму долг период над 2 - 3 години, им кажуваат брат и и родителите за да се раскине договорот они викаат дека мора да дојде лично да го раскине иначе не може никако... !?

Пa aкo ти зaвршувa нa 30ти aкo пoтпишеш бaрaње нa 29 ќе ти нaплaтaт пенaл зa предвременo, не декa немoже aмa тие тaкa ти велaт зa дa плaтиш пoмaлку
Не да потпишам дека сакам на 29ти да заврши. Сакам на 30.10 во 24:00 да заврши, што значи на 01.11 да не важи тој договор. Е, проблемот е што на 29ти рачунаат дека е предвремено, а на 30ти им требаат плус денови за раскинување што ти ги пресметуваат во сметка плус!

за 10 дена ти го гасат, ако си више решен да си одиш мило ќе ти биде и тие последни 300/400ден да им ги дадеш :)
24 денови беше кај мене. И тоа точно толку. Пресметковен на 26ти во месец и ете сметка плус.

Ти кoгa пoтпишувaш бaрaње зa рaскин требa време дa, јaс рaскинувaв дoгoвoр сo пoминaтa oбврскa 7 месеци пo 20тинa денa ме исклучијa oд мрежa

Ти кoгa пoтпишувaш бaрaње зa рaскин требa време дa, јaс рaскинувaв дoгoвoр сo пoминaтa oбврскa 7 месеци пo 20тинa денa ме исклучијa oд мрежa
Во време на компјутери, во телекомуникациска фирма, им треба време??? Колку време му треба на оператор да провери дали сум ги платил сите сметки? 1 минута! И побрзо, ама ајде. Колку време му треба да кликне и да ми прекине сигнал? 2 секунди! Веќе му е отворен мојот профил, сметка, како и да го нарекуваат. За работа од 1 минута и 2 секунди (еве јас им давам 10мин од мене плус) на истите им требаат 10-30 денови? Ма нека се носат! Поради нивна не ефикасност и неорганизираност на работата, ЈАС, ти, сите кои раскинуваат договор ГИ ПЛАЌАМЕ тие денови што се плус. Ја плаќаме нивната не ефикасност.

Досега бев вип припејд и сакам да се префрлам на вип поспејд... се мислев за таа пондуа што e VIP Free Basic со 100 mb интернет...

Прашањето ми е ако некој ја користи оваа понуда, колку од прилика имате интернет со тие 100 mb, дали ке ми биде доволно за да проверувам меил и фејсбук во текот на цел месец?

Фала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom