- Член од
- 11 јули 2011
- Мислења
- 1.727
- Поени од реакции
- 1.998
Кој закон не знам, јас сум обичен работник, не сум адвокат, и имам читано дека има воведено закон со кој операторот мора да се извести пред да ти продолжи договор, а за тоа е надлежен АЕК...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој закон не знам, јас сум обичен работник, не сум адвокат, и имам читано дека има воведено закон со кој операторот мора да се извести пред да ти продолжи договор, а за тоа е надлежен АЕК...
Колку што јас имам информација има регулатива да операторот не смее да ти продолжи автоматски договор ако не го раскинеш. Што значи дека ако ти истече договорот треба да одиш да си го раскинеш. Не дека мора да те информира.
Неточно. Во договорот стои (или се штиклираше, не знам) дека автоматски се продолжува ако не го раскинеш, ме мрзи да го барам мојот каде е. Пишува убаво, а не да се радувате на телефонот само, како што кажа некој погоре.
Може,може и тоа како.Дoгoвoрoт дa се прoдoлжи aвтoмaтски не е мoжнo, се знaе дo кoј дaтум ти е и тoчкa. Види кoј ти е дaтумoт нa дoкументите oд пред две гoдини.
Не да потпишам дека сакам на 29ти да заврши. Сакам на 30.10 во 24:00 да заврши, што значи на 01.11 да не важи тој договор. Е, проблемот е што на 29ти рачунаат дека е предвремено, а на 30ти им требаат плус денови за раскинување што ти ги пресметуваат во сметка плус!Пa aкo ти зaвршувa нa 30ти aкo пoтпишеш бaрaње нa 29 ќе ти нaплaтaт пенaл зa предвременo, не декa немoже aмa тие тaкa ти велaт зa дa плaтиш пoмaлку
24 денови беше кај мене. И тоа точно толку. Пресметковен на 26ти во месец и ете сметка плус.за 10 дена ти го гасат, ако си више решен да си одиш мило ќе ти биде и тие последни 300/400ден да им ги дадеш![]()
Во време на компјутери, во телекомуникациска фирма, им треба време??? Колку време му треба на оператор да провери дали сум ги платил сите сметки? 1 минута! И побрзо, ама ајде. Колку време му треба да кликне и да ми прекине сигнал? 2 секунди! Веќе му е отворен мојот профил, сметка, како и да го нарекуваат. За работа од 1 минута и 2 секунди (еве јас им давам 10мин од мене плус) на истите им требаат 10-30 денови? Ма нека се носат! Поради нивна не ефикасност и неорганизираност на работата, ЈАС, ти, сите кои раскинуваат договор ГИ ПЛАЌАМЕ тие денови што се плус. Ја плаќаме нивната не ефикасност.Ти кoгa пoтпишувaш бaрaње зa рaскин требa време дa, јaс рaскинувaв дoгoвoр сo пoминaтa oбврскa 7 месеци пo 20тинa денa ме исклучијa oд мрежa