А1 Македонија

Јас прашував во вип за раскинување на договор.. Значи истекува на датумот и не сакам да имам обврска после датумот никаква. Пошо нели тоа е поентата на 24 месеци. не се 25...
И сега, не можело на денот да се исклучи, морало да пројдат неколку дена бла бла додека они процесираат... , а на мој трошок. Искрено, без разлика, они можат да го исклучат телефонот во еден правец/два како сакаат, и да си бркаат работи. Затоа што мислам не знам што не е јасно во бројката 25...

Има правен лек за ова?

@Бат Елохим

Во време на компјутери, во телекомуникациска фирма, им треба време??? Колку време му треба на оператор да провери дали сум ги платил сите сметки? 1 минута! И побрзо, ама ајде. Колку време му треба да кликне и да ми прекине сигнал? 2 секунди! Веќе му е отворен мојот профил, сметка, како и да го нарекуваат. За работа од 1 минута и 2 секунди (еве јас им давам 10мин од мене плус) на истите им требаат 10-30 денови? Ма нека се носат! Поради нивна не ефикасност и неорганизираност на работата, ЈАС, ти, сите кои раскинуваат договор ГИ ПЛАЌАМЕ тие денови што се плус. Ја плаќаме нивната не ефикасност.

Истото е?

Точно тоа. Сега видов дека сличен пост сме пишале. Не знам дали имало време во твојот случај, ама мене ми текна еден месец пред истек на договорот, значи планирам правно да барам дали законски 24 месеци значат 25. Ќе пратамн писмено препорачано и барање за раскин на датумот, и по маил и секако. Туку правник барам да ми појасни.

@Бат Елохим намерно го повторив, за да се уверат сите кои ме уверуваа мене, дека нормално е фирма да те краде. Заеби правник. Аек треба да реагира или да тужиш по Закон за облигации. Ако имавме пари да се тужиме, ќе ги купевме, нели? :)

Идиотиве не ми признаваат гаранција на три месеци стар телефон(сони м4) од сервис го вратиле со објаснување дека е извиткана матичната плоча а никогаш не ми паднал од раце ни пак сум го носел во пантолони. Се си работеше само од време на време губеше мрежа.

Државана пазарна инспекција ќе помогне или џабе се надевам?

Последно уредено:
Идиотиве не ми признаваат гаранција на три месеци стар телефон(сони м4) од сервис го вратиле со објаснување дека е извиткана матичната плоча а никогаш не ми паднал од раце ни пак сум го носел во пантолони. Се си работеше само од време на време губеше мрежа.

Си јa Грешил темaвa aмa требa дa прoчитaш нa гaрaнцијaтa декa срвис ти е прoмo oд скoпје имaш и телефoнски брoј нивни нa Твoјaтa гaрaнцијa. Муaбетoт ми е декa вип е oперaтoр a не сервисер

Пробај ама не верувам дека ќе успееш нешто да направиш во трула држава со корумпирани влади

На моја колешка не ѝ признаваа гаранција на сони з 3, со образложение дека матичната плоча била корозирана. Се јави и отиде до државен пазарен инспекторат каде по одредено време ја усвоија жалбата и ѝ дадоја нов телефон.

На моја колешка не ѝ признаваа гаранција на сони з 3, со образложение дека матичната плоча била корозирана. Се јави и отиде до државен пазарен инспекторат каде по одредено време ја усвоија жалбата и ѝ дадоја нов телефон.
Мене ми кажаа најкасно до две недели ќе ме известат од ДПИ.

Nekoj koj e na pretplata od 279 da kaze sto ima,kolku minuti sto kako zatoa sto nemozam da ja najdam taa pretplata na nivnata strana a me interesira?

Имате денес ехо кога разговарате? Двата телефона се во ред (пробано со други мрежи). Вип - Вип муабет, си се слушам како зборувам како да сме тројца во муабетот. Со закаснување од секунда, горе долу.

Дечки, знае ли некој колку месеци однапред може да се продолжи договорот? 2-3?

Дечки, знае ли некој колку месеци однапред може да се продолжи договорот? 2-3?
3 месеци, во меѓувреме нешто ако не промениле.

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

Дечки, има ли некој што продолжувал договор од тие језивите тарифи од пред 2 години 666 денари? Ме интересира субвенциите колку би изнесувале? Имам три броја на истата претплата, а разбрав дека со слична тарифа (над 600 денари) имало 5000 денари субвенција по број...

Abe decki kako ide ova telefoni na rati ,sakam da prodolzam na pretplata od 479den pa me interesira dali site telefoni go nudat na rati ili samo nekoj odredeni:??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom