Мигрантите низ Македонија

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Предмет на расправа се мигрантите низ Македонија, или се лажам?

Јас сум човек, не сум Македонка, не сум христијанка и ги делам маките со оние врз кои е извршена неправда. Од таму моето морално право, како човек кој се Niсочувствува со другите луѓе затоа што се живи битија. Мојот дом е целата планета. Ај да те видам во која група ќе ме ставиш. :D Пардон, веќе ме стави. Ако не се чувствувам како дел од вас, јас сум муслиманизирана. Океј. Дојди и кажи му на мојот дома дека е муслиман, да видиме што ќе ти рече. :icon_lol:
Значи така е, јас не можам да ти кажувам за твојот дом затоа ти сфати не можеш да им кажуваш за животот и уредувањето во туѓ дом.
Сега ми е полесно што гледам дека немаме внатрешна неслога туку неслога со надворешни. Вообичаено барем половината од оние кои се против здравото македонско национално поставување, само се претставуваат како дел од нас, а всушност не се од македонското ткиво.
Зборувам за темата, зборуваме за бегалците и преселниците и различните пристапи кон нив.
Ние си имаме свој дом Македонија и имаме право да го уредуваме според своите чувства и желби. Некој гинел за тоа и сеуште се даваат жртви тоа да се одржи.
Личност со морал и карактер ова ќе го разбереше лесно.

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Edno nemozam da razberam ovie sto napagate sve zivo i divo...za kogo se sekirate...za Germancite? Norvezanite?...Za Evropa? za kogo?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.941
Поени од реакции
25.415
Значи така е, јас не можам да ти кажувам за твојот дом затоа ти сфати не можеш да им кажуваш за животот и уредувањето во туѓ дом.
Сега ми е полесно што гледам дека немаме внатрешна неслога туку неслога со надворешни. Вообичаено барем половината од оние кои се против здравото македонско национално поставување, само се претставуваат како дел од нас, а всушност не се од македонското ткиво.
Зборувам за темата, зборуваме за бегалците и преселниците и различните пристапи кон нив.
Ние си имаме свој дом Македонија и имаме право да го уредуваме според своите чувства и желби. Некој гинел за тоа и сеуште се даваат жртви тоа да се одржи.
Личност со морал и карактер ова ќе го разбереше лесно.
Не, друже, имате внатрешна неслога и тоа со векови уназад. Успат патите и од една смрдлива апатија против која јас, како „надворешна“, „немакедонка“ и „предавничка на „својот“ народ“ имам направено повеќе од таквите горди Македонци како тебе.

Оди среди си ги политичарите и комшиските политичари заедно со нивните послушници да не ве ебат во здрав мозок, пушти ги емигрантите да си поминат.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Не, друже, имате внатрешна неслога и тоа со векови уназад. Успат патите и од една смрдлива апатија против која јас, како „надворешна“, „немакедонка“ и „предавничка на „својот“ народ“ имам направено повеќе од таквите горди Македонци како тебе.

Оди среди си ги политичарите и комшиските политичари заедно со нивните послушници да не ве ебат во здрав мозок, пушти ги емигрантите да си поминат.
Како со таа омраза кон македонскиот народ ти можеш да ни направиш добро!?
Ние ви предлагаме, иставете се вие немакедонците, што се правите многу хумани кон сите освен кон нас, вашите домаќини. Престанете да ни се мешате и во се да ни се плеткате, па ќе видите дали тогаш без вашите сплетки, ние гордите македонци нема да се сложиме помеѓу себе.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.941
Поени од реакции
25.415
Како со таа омраза кон македонскиот народ ти можеш да ни направиш добро!?
Ние ви предлагаме, иставете се вие немакедонците, што се правите многу хумани кон сите освен кон нас, вашите домаќини. Престанете да ни се мешате и во се да ни се плеткате, па ќе видите дали тогаш без вашите сплетки, ние гордите македонци нема да се сложиме помеѓу себе.
Каде виде омраза? Каде пишав дека ги мразам? Зарем не сфати од она што ти го пишував досега дека сум алтруист?
И јас па, барам да сфатиш нешто... :icon_lol:

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Каде виде омраза? Каде пишав дека ги мразам? Зарем не сфати од она што ти го пишував досега дека сум алтруист?
И јас па, барам да сфатиш нешто... :icon_lol:
Касно малце за да се вадиш сега откако емоциите те издадоа.
Колку пати погоре го нападна македонскиот традиционализам, патријархалност, некултура, менталитет, смрдлива апатија.
Мислам со оглед на твоите години малку касно е за тебе за да си ја средуваш мешаницата во идеологиите и ставовите. Затоа биди си поскромна, искажи си го мислењето и не биди толку нападна. Така ќе направиш многу повеќе. Врв на некултура е ова ти и лангелина што го правите. Домаќините на земјата во која дури ни не живеете сега да им кажувате што треба да прават, кого како да го прифатат, да се напаѓаат за се и сешто. Во македонскиот народ има дури и предоволно самокритика, сега ни треба гордост и достоинство.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.941
Поени од реакции
25.415
Касно малце за да се вадиш сега откако емоциите те издадоа.
Колку пати погоре го нападна македонскиот традиционализам, патријархалност, некултура, менталитет, смрдлива апатија.
Мислам со оглед на твоите години малку касно е за тебе за да си ја средуваш мешаницата во идеологиите и ставовите. Затоа биди си поскромна, искажи си го мислењето и не биди толку нападна. Така ќе направиш многу повеќе. Врв на некултура е ова ти и лангелина што го правите. Домаќините на земјата во која си живеела да им кажуваш што треба да прават, кого како да го прифатат, да ги критикуваш за се и сешто. Во македонскиот народ има дури и предоволно самокритика, сега ни треба гордост и достоинство.
Критикувам секаде каде ќе налетам на нешто што не ми се допаѓа. Што е врв на некултура? Искажување ставови? Мајко мила! :icon_lol:

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Критикувам секаде каде ќе налетам на нешто што не ми се допаѓа. Што е врв на некултура? Искажување ставови? Мајко мила! :icon_lol:
Да не сме секогаш повикани да искажуваме ставови. Да земам јас како странец во твојот дом да ти ги критикувам децата, да те критикувам како готвиш, да те критикувам за непедантност. Да ти барам повеќе гостољубивост во твојот дом. Колку и да гледам нешта што не ми се допаѓаат би било некултура за тоа да зборувам.
Како немакедонка и нехристијанка, која ни не живее во Македонија, немаш морално право да ни кажуваш колку мигранти да примиме и како да се однесуваме кон кризата.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.941
Поени од реакции
25.415
Да не сме секогаш повикани да искажуваме ставови. Да земам јас како странец во твојот дом да ти ги критикувам децата, да те критикувам како готвиш, да те критикувам за непедантност. Да ти барам повеќе гостољубивост во твојот дом. Колку и да гледам нешта што не ми се допаѓаат би било некултура за тоа да зборувам.
Како немакедонка и нехристијанка, која ни не живее во Македонија, немаш морално право да ни кажуваш колку мигранти да примиме и како да се однесуваме кон кризата.
Избегавме од темата, уште овој коментар и доста е веќе, стомак ме боли од смеа!
Светот е мој дом, Македонија не е ли дел од светот? :icon_lol:

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Избегавме од темата, уште овој коментар и доста е веќе, стомак ме боли од смеа!
Светот е мој дом, Македонија не е ли дел од светот? :icon_lol:
Не се за сите.
Измешани ти се лончињата. Ако ти беше така широкограда досега ќе ја научеше лекцијата за мерата на мешање во сферата на другиот.
Има и внатрешни прашања, има и приватни прашања, има и интимни прашања и секој треба да си ја знае мерата за навлегување во сферата на другиот.
И во врска со бегалската криза како и во други меѓународни политики многумина зборувајќи за хуманост сакаат да се мешаат кај другиот, а не дозволуваат да им се мешаат во нивниот дом.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.941
Поени од реакции
25.415

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.258
Поени од реакции
23.847
Нема потреба да ги примам, затоа што не се оставени на улица. Згрижени и нахранети се.
Сите ?
А инаку ке удомеше ?
И каква врска има тоа дали сите биле нахранети и удомени со желбата и ти да удомиш некој. Не те оставаат или ?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.941
Поени од реакции
25.415
Сите ?
А инаку ке удомеше ?
Инаку нема врска тоа дали сите биле нахранети и удомени со желбата и ти да удомиш некој. Или има ?
Да, инаку имам огромна желба да им помогнам на луѓе доколку имам капацитет да ја пружам таа помош.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.258
Поени од реакции
23.847
Да, инаку имам огромна желба да им помогнам на луѓе доколку имам капацитет да ја пружам таа помош.
Сега ако прашам кој и зошто не те остава ке навлезам во приватни води, ама и не е тоа и толку битно.
Туку го знаеш вицот за Црногорците кога протестирале зошто немало работа?
Ова твоето многу ме потсеќа на тој виц.

Kajgana Shop

На врв Bottom