- Член од
- 14 април 2008
- Мислења
- 1.257
- Поени од реакции
- 914
Значи така е, јас не можам да ти кажувам за твојот дом затоа ти сфати не можеш да им кажуваш за животот и уредувањето во туѓ дом.Предмет на расправа се мигрантите низ Македонија, или се лажам?
Јас сум човек, не сум Македонка, не сум христијанка и ги делам маките со оние врз кои е извршена неправда. Од таму моето морално право, како човек кој се Niсочувствува со другите луѓе затоа што се живи битија. Мојот дом е целата планета. Ај да те видам во која група ќе ме ставиш. Пардон, веќе ме стави. Ако не се чувствувам како дел од вас, јас сум муслиманизирана. Океј. Дојди и кажи му на мојот дома дека е муслиман, да видиме што ќе ти рече.
Сега ми е полесно што гледам дека немаме внатрешна неслога туку неслога со надворешни. Вообичаено барем половината од оние кои се против здравото македонско национално поставување, само се претставуваат како дел од нас, а всушност не се од македонското ткиво.
Зборувам за темата, зборуваме за бегалците и преселниците и различните пристапи кон нив.
Ние си имаме свој дом Македонија и имаме право да го уредуваме според своите чувства и желби. Некој гинел за тоа и сеуште се даваат жртви тоа да се одржи.
Личност со морал и карактер ова ќе го разбереше лесно.
Последно уредено: