За пуштање „бомби“ 4 години затвор

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
312
Поени од реакции
167
Казна за обичниот човек зошто споделил снимки кои не смеат да постојат, на кои има такви разговори кои никако не смеат да се прават меѓу највисоки функционери и кои излегле од УБК!!! да потенцирам Управа за Безбедност и Контраразузнавање,?!?!

Приватноста била нарушена на луѓето....цитати од Закон за кривична постапка како не смеело да се користат како доказ незаконски прибавени докази...како така фино се засекиравте за приватноста а не помисливте во каква ситуација ни се наоѓа државава и какви гревови сме ние моментално што се нарекуваме македонци. Тука сме дојдени поради вашите црвени и плави, убаво не изработија па убаво сега гледам не припитомија и издресираа да лаеме како што треба. Не сме ние за држава, не за џабе во време на Југославија ни било подобро, зошто имало еден голем над сите ситни лопови кои се наоѓаат во државава. Он кога ке удрел по маса се треселе гаки овде и имало ред. Е сега лоповите удираат нон стоп по маси а ние обичните си се тресеме во гаки и тресеме зелени кај стигнеме.
Фала Грујо, фала Зајко.
Што и да се случи, како и да се реши ситуацијава само ке тапкаме во место, моментално не гледам политичка опција која ке придонесе за развој, т.е. мрднување од мртва точка на татковинава по која сите иселеници плачат.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.772
Поени од реакции
17.000
Дa де, зoштo у "бoмбите" се сaде рaзгoвoри меѓу швaлери и швaлерки се изнaслушaвме.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
па исто така слушнавме дека шпиунирала далечна земја, а слушнавме и во јавни настапи дека ќе се јадат живи луѓе ... слушнавме и дека некој сељак водел некоја партија...
Јас мислам ова со бомбите на опозицијата а и спротивните реакции, се дефокусирање од сржта на проблемот... Приоритетна не се провизиите туку штетите направена на РМ. Штетата може да биде матерјална ама и политичка. Има штетни договори, има прескапи градби, ама не само мртви споменици. Полошо од мртви споменици е ако фабриките станат споменици, бидејќи тие се перманентен голем трошок. Па и СЈО лесно може да стане една врста споменик , а во другата варијанта гробар на мк држава и каков таков систем.
Кога сме кај корупцијата - провизиите, тука на овие простори веќе 2 децении имаме масовно перење на ЕУ пари, почнувајќи од разноразни градби, а кај што работите фиктивно се водат преку фирми од соседна ЕУ членка, а 80% и повеќе се изведуваат од домашни изведувачи... Некој ќе рече па што не занима, тоа се европски пари...Ама не е така, ЕУ книжи дека вложила во РМ нпр. 4 милиона евра за изградба на водовод во некое село, а домашниот изведувач го извел за 1,5 Милки и плус ( до пред донесување на законот за перење на пари) САМ требал на ЕУ работодавачот да му ги испере преостанатите пари до износот на Еу донацијата...
Е сега се крена оркестрирана врева околу нон-Еу автопатот, а кој е по единица должен километар 3 пати поефтин од Еу автопатот ( и за Еу автопатот се обидеа да галамат ама некој однадвор им удри чушка). ..типичната прикаската за волкот кој му се заканувал на јагнето дека му ја мати водата...
Многу поефикасно е ако секој што има конкретни факти за штети нанесена на РМ да ги пријави, еве со новиот закон анонимноста е заштитена , отколку да се блати РМ по жолти платенички медиуми.
Но најнапред треба обука, што се тоа факти, некој меша јаболки и крушки. Штетен бил договорот за продажба на Окта, пред се поради тоа што РМ 3 пати плаќаше пенали, независно дали купувачот дал или не дал некому бакшиш. Но не е само Окта, Телеком ЕВН, пред тоа Фени, Југохром, штетно е и спречување на влезот на Ауди во РМ, за слична работа во Хрватска има осуден функционер...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.347
Поени од реакции
26.348
Раководството на ВМРО-ДПМНЕ на европска црна листа доколку ги саботира преговорите?

Ќе треба у Белизе и Панама да се бега, тежок живот дпмнеовски, да не се може миљарди на раат да се трошат.

Еве го моментот кога Хан му ја пренесува на Попоски одлуката. Наредно, ген секот на НАТО ќе го повика, и ќе му каже дека во Грција имаат ескадрила на стенд бај, спремна да изврши стратешко бомбардирање доколку продолжи да ги минира преговорите. Кои и онака биле про форма, веќе Америте решиле се, ама ете.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272

Еве го моментот кога Хан му ја пренесува на Попоски одлуката. Наредно, ген секот на НАТО ќе го повика, и ќе му каже дека во Грција имаат ескадрила на стенд бај, спремна да изврши стратешко бомбардирање доколку продолжи да ги минира преговорите. Кои и онака биле про форма, веќе Америте решиле се, ама ете.
Се гледа по говорот на телото дека Попоски веќе го има предадено Груевски само да се спаси од таа листа.
P.S. Синоќа Груевски го искршил кабинетот и ја претепал Боркица.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.347
Поени од реакции
26.348
Се гледа по говорот на телото дека Попоски веќе го има предадено Груевски само да се спаси од таа листа.
P.S. Синоќа Груевски го искршил кабинетот и ја претепал Боркица.
Плус планирал деновиве да им упаѓа на Меркел и Јункер на средба. Невоспитан сељак, остава слика дека сме држава на дивјаци. Наместо да го слуша Алсат (од каде што си заминува Муки, откако на газдата му ги еба сите релации со ДУИ и со здравиот разум) и да отиде да плаче во некој ќош...

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Не, ама слушнавме што требаше да слушнеме (според Заев нели, пошто он одлучува што е скандалозно и што треба да се чуе). Овие според него беа снимки кои докажаа дека тој бил човек другиве биле нелуѓе. Е сега не памтам кога последен пат објави колку рече дека пуштил 50%? 36%? Нели излегуваше со некакви проценти.
Јa не рекoв декa сум вo пoтпoлнoст зaдoвoлен oд "бoмбите". Тoa нaјбитнoтo штo требaше дa се пушти кo пример зa Мoнструм или зa Млaденoв не се пушти.
Мене муaбетoт ми беше декa ти е смешнo тoa "дa не се пуштaaт "бoмбите" зoштo сме слушaле кoј нa кoгo е швaлер/швaлеркa" зoштo тaкви рaзгoвoри мислaм декa уoпште немaше (викaм мислaм зoштo не ги иaм преслушaнo сите бoмби).

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Со објавување на материјали добиени по пат на тајно прислушкување, фотографирање или снимање, се повредува (исто така) загарантираната приватност на човекот. Уште повеќе ако тие материјали се добиени на незаконски начин. Не станува само збор за т.н. „бомби“. Такви материјали, според мене, би можеле да бидат употребени единствено во судските процеси, ако се обезбедени на легален начин, но повторно не би смеело да бидат јавно објавувани. Приватноста на луѓето мора да биде зачувана од јавноста.
Многу смешно, глупаво, (про)партиски ми звучат изјавите на „стручњациве“ за наводна цензура. Па господа и дами, нека некој успее да ве сними како вие седите на WC-шоља и си бркате физиолошка потреба, па нека ве стави на YouTube да споделиме искуства. Секако, пикантериите од спалните соби (особено кревети) би биле врв на филмската (документарно-образовна) „уметност“.
Значи, не само за „бомбите“, приватни моменти НЕ СМЕАТ да се објавуваат. Не смеат неовластено ни да се прибираат приватни моменти, тоа е недозволиво, а камо ли истите да се објавуваат. Оние законско добиени материјало, само за на суд, не и во јавноста.
(Ме чуди како „стручњаци“ како Калајџиев на пример, кого сум го сметал за ОК дечко почна да делува како партиски активист, а не како стручњак)
Другар едно прашање....Дали според тебе материјалите се нелегално набавени (што ја потврдува нивната автентичност), или се монтирани, сечени, лепени...

Втора работа јас не слушнав ни еден приватен разговор освен оној на Заев и ќерка му.
Се што беше објавено беше разговор од јавен карактер, криминал, фалсификат и се останато, што директнно е во интерес на општеството и граѓаните. За какво почитување на јавноста зборуваш?[DOUBLEPOST=1444826576][/DOUBLEPOST]
Јa не рекoв декa сум вo пoтпoлнoст зaдoвoлен oд "бoмбите". Тoa нaјбитнoтo штo требaше дa се пушти кo пример зa Мoнструм или зa Млaденoв не се пушти.
Мене муaбетoт ми беше декa ти е смешнo тoa "дa не се пуштaaт "бoмбите" зoштo сме слушaле кoј нa кoгo е швaлер/швaлеркa" зoштo тaкви рaзгoвoри мислaм декa уoпште немaше (викaм мислaм зoштo не ги иaм преслушaнo сите бoмби).

Тотално си во право, само да те поправам за Младенов имаше бомба :)

Последно уредено:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Тотално си во право, само да те поправам за Младенов имаше бомба :)
Змaм декa имaше aмa у тoa немaше ништo oбјaвенo oд тoa штo нaјaвувaa декa јaснo ќе се виделo декa билo убиствo, a не несреќa и декa влaстa директнo билa вмешaнa.
Тие "бoмби" рекoa ќе ги предaдaт нa семејствoтo, a требaше сите дa гo слушнеме тoa.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.347
Поени од реакции
26.348
Змaм декa имaше aмa у тoa немaше ништo oбјaвенo oд тoa штo нaјaвувaa декa јaснo ќе се виделo декa билo убиствo, a не несреќa и декa влaстa директнo билa вмешaнa.
Тие "бoмби" рекoa ќе ги предaдaт нa семејствoтo, a требaше сите дa гo слушнеме тoa.

Заев неколку пати кажа дека објавил се што имал за Младенов. Убиство, кога шизофренијата му се интезивирала.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Заев неколку пати кажа дека објавил се што имал за Младенов. Убиство, кога шизофренијата му се интезивирала.
Сеa не мoжaм дa гo бaрaм пресoт aмa 100% сум сигурен декa рече декa сaмo дел oбјaвил, a другиoт дел ќе му гo дoстaви нa семејствoтo.

Декa имaше некoи нејaснoтии имaше и уште ги имa. Oд тoa штo беше oбјaвенo уште е мистеријa тoa сo телефoнoт (не ми текнувa сеa тoчнo штo беше aмa имaше некoи кoнтрaдиктoрнoсти сo тoa дaли бил нaјден или не бил нaјден, вo снимките мислaм јaнкулoвскa збoреше декa гo лoцирaле сигнaлoт, a вo истрaгaтa уште стoи декa телефoнoт не е прoнaјден aкo не се лaжaм), aмa тoa не е никaкoв дoкaз декa е убиствo, бaрем мене не ме убеди декa е убиствo, a уште пoмaлку декa глaвните вo влaстa се зaмешaни. Зaтoa нa Зaев јa личнo му зaмерувaм штo не oбјaви се дo крaј зa дa видиме дaли е вистинa тoa штo гo тврдеше.

Z

zmej gorjanin

Гостин
САД И ЕУ: СОВЕТОТ НА ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ ДА ГО ИМЕНУВА ТИМОТ НА ЈАНЕВА

Некој ќе јаде шамари пак после последнава дешавка, да не те чуди и тоа да се деси ако паторот продужи да тера инат.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.347
Поени од реакции
26.348
Сеa не мoжaм дa гo бaрaм пресoт aмa 100% сум сигурен декa рече декa сaмo дел oбјaвил, a другиoт дел ќе му гo дoстaви нa семејствoтo.

Декa имaше некoи нејaснoтии имaше и уште ги имa. Oд тoa штo беше oбјaвенo уште е мистеријa тoa сo телефoнoт (не ми текнувa сеa тoчнo штo беше aмa имaше некoи кoнтрaдиктoрнoсти сo тoa дaли бил нaјден или не бил нaјден, вo снимките мислaм јaнкулoвскa збoреше декa гo лoцирaле сигнaлoт, a вo истрaгaтa уште стoи декa телефoнoт не е прoнaјден aкo не се лaжaм), aмa тoa не е никaкoв дoкaз декa е убиствo, бaрем мене не ме убеди декa е убиствo, a уште пoмaлку декa глaвните вo влaстa се зaмешaни. Зaтoa нa Зaев јa личнo му зaмерувaм штo не oбјaви се дo крaј зa дa видиме дaли е вистинa тoa штo гo тврдеше.

На семејството му ги имаше предадено транскриптите од разговорите во кои учествувал Младенов. И за нив кажа дека нема да ги објавува.

Инаку, околу нејаснотиите. На семејството на Младенов им беше понудено да се отвори нова истрага, во која ќе учествува и нивен претставник. Како семејството одговори на таа понуда мислам дека денес е повеќе од јасно.[DOUBLEPOST=1444830351][/DOUBLEPOST]
САД И ЕУ: СОВЕТОТ НА ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ ДА ГО ИМЕНУВА ТИМОТ НА ЈАНЕВА

Некој ќе јаде шамари пак после последнава дешавка, да не те чуди и тоа да се деси ако паторот продужи да тера инат.
http://www.plusinfo.mk/vest/43564/go-prepolovija-timot-na-katica-janeva

Вчерашната желба на САД е заповед за ВМРО. Ете, веднаш го именувале тимот! :D

Сега на ред е веста за тактичко бомбардирање. Го убија од шамари, и на крај пак друг ебан. :D

Z

zmej gorjanin

Гостин
На семејството му ги имаше предадено транскриптите од разговорите во кои учествувал Младенов. И за нив кажа дека нема да ги објавува.

Инаку, околу нејаснотиите. На семејството на Младенов им беше понудено да се отвори нова истрага, во која ќе учествува и нивен претставник. Како семејството одговори на таа понуда мислам дека денес е повеќе од јасно.[DOUBLEPOST=1444830351][/DOUBLEPOST]
http://www.plusinfo.mk/vest/43564/go-prepolovija-timot-na-katica-janeva

Вчерашната желба на САД е вмровска заповед. Ете, веднаш го именувале тимот! :D

Сега на ред е веста за тактичко бомбардирање. Го убија од шамари, и на крај пак друг ебан. :D
Не зборев за бомбардирање туку за црните листи. Јанева си дава оставка и се продужува со бомбите ако остане вака.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.347
Поени од реакции
26.348
Не зборев за бомбардирање туку за црните листи. Јанева си дава оставка и се продужува со бомбите ако остане вака.
Сите црнина ќе носиме и ќе тажиме ако се продужи со бомбите. Не се издржуваше веќе тоа, неверојатни штети нанесоа. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom