Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
А да му ставам 5.0? Предности и недостатоци? Инаку галакси таб с имам (3гига рам, два куадкор процесори...)
Знам дека е самсунг видов, незнам што да ти кажам има подобар мултитаскинг а како ке работи со тачвиз незнам, ако ти работи киткатот како треба користи го така ако не рутирај го и готово нема да те замара тоа

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Прашање до понапреден корисник или техничар. Има ли начин преку некој лог фајл да се покаже колку време бил телефонот на airplane mode, колку била активна сим картицата, дали воспоставувал повици и сл? Не преку Call dialer, оној список на повици, туку мислам на хардверско ниво: вклучен, исклучен, сим активна/неактивна и сл.

Sent from my D2005 using Tapatalk

Би саκал да земам неκој добаρ телефон, во план ми е галаκси а7, има ли неκој исκуство со новиве сеρии на самсунг,или паκ лг г3,галаκси 5..

Sent from my LG-P710 using Tapatalk

Здраво, имам Alcatel Onetouch Idol 2s и страничните копчиња што се за повишување и намалување на звук не работат ама само за повишување и намалување на звук на апликации. Звукот на звонење може да се регулира но кога ќе пуштам некоја апликација или песна, неможам да го намалам или повишам звукот. Дали некој друг имал ист проблем и има некое решение? Фала, поздрав

@KazmaMen види во самите апликации како е наместено да работат тие копчиња. Пример, во камера служат за зум, не за звук. Во плеер може се наместени да менуваш песни без да вклучуваш екран... Ме сваќаш, нели? :)

@KazmaMen види во самите апликации како е наместено да работат тие копчиња. Пример, во камера служат за зум, не за звук. Во плеер може се наместени да менуваш песни без да вклучуваш екран... Ме сваќаш, нели? :)
Да да те сваќам. Пробував да најдам такво нешто но неможев. Ама од никаде после денес почна да работи како претходно. :) Сепак фала :)

Таблет galaxy tab S. Додека беше на андроид 4.4.2 ја читаше сим картичката (ретко ја ставав). Му ставив 5.0 и не ја чита, исто како да нема. Се појавува опција за рестарт ама по рестартот или по искл-вкл., не ја регистрира сим картичката, ниту мемориската... некое решение?

Таблет galaxy tab S. Додека беше на андроид 4.4.2 ја читаше сим картичката (ретко ја ставав). Му ставив 5.0 и не ја чита, исто како да нема. Се појавува опција за рестарт ама по рестартот или по искл-вкл., не ја регистрира сим картичката, ниту мемориската... некое решение?
Пробај со Factory reset и clear cache partition, преку рикавери. Обично повеќето багови на Самсунг со 5.Х андроид се средуваат на овој начин. Само направи бекап на сите битни работи во таблетот, се ќе се избрише и ќе треба да го сетираш од ново.

Пробај со Factory reset и clear cache partition, преку рикавери. Обично повеќето багови на Самсунг со 5.Х андроид се средуваат на овој начин. Само направи бекап на сите битни работи во таблетот, се ќе се избрише и ќе треба да го сетираш од ново.
Clear cashe partition е тоа не знам што е...пред или после ресетот да му го сторам?

Sent from my SM-T805 using Tapatalk

Clear cashe partition е тоа не знам што е...пред или после ресетот да му го сторам?

Sent from my SM-T805 using Tapatalk
Можеш и пред и после. Се наоѓа исто, во рикавери (стискаш и држиш volume up+home+power копчињата заедно на исклучен таблет и ќе влезеш). Со тоа ја чистиш кеш меморијата во телефонот што ја зафаќаат апликациите и OS-от. Ако не си сигурен што правиш, подобро дај го на некого што знае, да не зезнеш нешто. Вака изгледа рикавери менито :

Figure_3.jpg

Можеш и пред и после. Се наоѓа исто, во рикавери (стискаш и држиш volume up+home+power копчињата заедно на исклучен таблет и ќе влезеш). Со тоа ја чистиш кеш меморијата во телефонот што ја зафаќаат апликациите и OS-от. Ако не си сигурен што правиш, подобро дај го на некого што знае, да не зезнеш нешто. Вака изгледа рикавери менито :

Прегледај го приврзокот 130551
Ќе го сторам тоа после, фала :)

Sent from my SM-T805 using Tapatalk[DOUBLEPOST=1444649591][/DOUBLEPOST]Problem... od sabajle od 6 saatot napraiv taka i eve uste ima 'downloading...' i nisto zivo ne mu menuva sostojba..
ve molam za pomos[DOUBLEPOST=1444659325][/DOUBLEPOST]eve sto ima gore levo:

ODIN MODE
PRODUCT NAME: SM-T805
CURRENT BINARY: samsung Official
SYSTEM STATUS: Official
Secure DownloadaOX WR VO:0 (000)
RP SWRE1[DOUBLEPOST=1444659561][/DOUBLEPOST]od htc radar sum i epten zaebano si pominuvam, ako ima nekoj sto mu e poznat pke//

Последно уредено од модератор:
Здраво.
Имам HTC 610 Desire и инсталирав AVG антивирус и сега сакам да го избришам кога идам на унинстал ми вика дека треба со Администратор да го избришам,дали знае некој како може да го најдам Администратор командата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom