Фан клуб - РК Вардар

Сеа ги гледам квотите за дуелот Вардар - Рајн Некар , Вардар е фаворит со квота 1.70 ☺ ( како не се зафркнаа да стават појак коф )
Рајн Некар од прилика го има истиот тим како од лани , освен голманот Ландин кој замина во Кил така да не гледам никаква опасност од нив . Вардар со послаб состав лани ги доби 3-4 разлика иако знам водеше и со 7-8 , кога цела сала предводена од Комити пееше ауфидерзен☺
Така да утре јас очекувам сигурна победа , оваа година сме појаки најмалце 40 посто од лани , имаме по двајца играчи на секоја позиција и време е РК Вардар да оди во топ 4 ☺
Добро е што се средија односите Комити - Управа , така да утре ракометарите ке ја имаат нашата подршка ☺

Вардар моментално е најдобрата екипа во ЛШ ,само треба да се уиграт,им фалит само едно десно крило('мое мислење)и нормално кој не би го посакал Карабатиќ.
Утрешната утакмица со РНЛ ке бидит вовед на она што ке го кркаат и Киелце и Барса и Фленсбург....

Марсениќ најверојатно не игра, и Столе не е сигурно дали ќе може да настапи.

Тоскич има сила и за напад и за одбрана цела утакмица, како само ги лупа од земја по корпуленти од него, за восхит, нема потреба за пикер да се грижиме, само Караџич ме загрижува, знаеме сите он ако се распука каков е крајниот резултат :)

Столе сега објави на ФБ дека нема да игра утре. ако не игра и Марсениќ ќе биде лошо.

Не ги потценувајте РНЛ,многу силна екипа се,можеби во ТОП 3 во моментот според игрите досега......
Плус играат во Бундес Лига,ишлапаа еден куп силни екипи како Магдбеург,Мелсунген,Гепинген,ете Кил,Барса ја сведоа на најмизерен напаѓачки учинок години наназад,со Киелце имаа добиена ситуација,но на крај паднаа кога Грецки промаши чист зицер за 3 разлика и ги врати Пољаците во игра...
Страшно играат засега,застрашувачки,и ќе мора Вардар да изигра утакмица барем за 50% подобра од минатите 3 кола ако сака да исористи домашен терен...
Лани беше друга приказна,премногу зависеа од Ландин кој имаше падни-стани сезона..
Исто и Реинкинд не беше вклопен во ростерот како треба,сега и во напад се далеку поопасни......
Страшно игра малиотс езонава,вистински разбивач,полека но сигурно му ја зема минутажата на Петерсон...
И доста посериозно делува нападот со Реинкинд,топ има во раката...
Сега со Апелгрин на голот,и со Гвардиола и Кнер како лидери на одбраната се далеку постабилни во одбрана,освен од Киелце од никој друг не примија повеќе од 23,24 гола,едноставно газат се пред себе...
Вардар имаше неколку црни дупки на сите три мечеви досега,но долгата клупа ги вадеше,плус Штербик на голот беше страшен..
Со Монпеље и Кристианстад немаше некоја мака,ама со Сегед се помачија доста...
Ќе видиме со РНЛ кои се вистинските можности на екипата...
Плус и публикататреба да се вклучи во мечот,ако имате "атмосфера"како со Сегед нема да има некоја улога домашниот терен,а Швабите се мајстори за игра на гости,посебно ако начекаат театарска атмосфера,нив ги пореметува само некој салам притисок од трибини но и Штербик нормално,но и тогаш знаат да играат....
Би требало да е интерес меч...Вардар е благ фаворит,би требало неизвесен дуел,во случај да се повторат црните дупки од минатите мечеви...
Досега РНЛ не играл против екипа која го диктира темпото,уште од старт ги решаваа мечевите,освен со Магдебург,и со Килеце дома,сите други мечеви им беа доста лесни и сигурни...
Ќе ги видиме утре колку се добри и двата тима...

Не гледам како Рајн Некар може утре да ни земе бодови, Вардар е појак од лани и плус ние сме на трибина , ја сум сигурен во победа од 4-5 гола.
Не дека ги потценувам Германциве , ама јас оваа година не гледам шанса некој да му земе бод на Вардар на домашен терен ☺

Не гледам како Рајн Некар може утре да ни земе бодови, Вардар е појак од лани и плус ние сме на трибина , ја сум сигурен во победа од 4-5 гола.
Не дека ги потценувам Германциве , ама јас оваа година не гледам шанса некој да му земе бод на Вардар на домашен терен ☺
Ako izgubime ke go jades [emoji3]

@Tomasino
Плус и пикерот од 130 кила го имаат, тој може мајче да ни расплаче во напад. Многу пенали изнудува, не може багер да го помери од место. Само да не влеземе во нивната машина каде знаат да даваат и по 5-6 голови за 2-3 минути. Мора публиката да биде максимално внесена во мечот, да прават притисок и нашиве нормално да изиграат на ниво, а не како со Сегед.

@Tomasino
Плус и пикерот од 130 кила го имаат, тој може мајче да ни расплаче во напад. Многу пенали изнудува, не може багер да го помери од место. Само да не влеземе во нивната машина каде знаат да даваат и по 5-6 голови за 2-3 минути. Мора публиката да биде максимално внесена во мечот, да прават притисок и нашиве нормално да изиграат на ниво, а не како со Сегед.
Опасен е Баена,иако делува доста трапаво и тромо,исклучително е подвижен,и доста го користат..
Доста се движи околу средината на линија,и не е статичен како некои други пикери,ако прими топка нема спас...
Ако не го чуваат салам,и да го туркаат надвор од линијата,ако прими топка е сигурен пенал...
Подобро нека го оставаат да шутира,ќе скини Штербик сигурно повеќе топки во дуел со Баена отколку со пеналите на Уве...:icon_mrgr:
Врти сучи клучот е во Штербик,ако го задржи стандардот од +15 одбрани,не би требало РНЛ да оди над 25 гола,но и тие имаат сериозна одбрана...
Не ми се верува да има многу голови,под 52 би требало да оди...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom