ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи од многу работи дали Рафа би земал нов тренер, факт е дека останатите колеги со тој чекор смениле многу во својата игра, а и на ментален план се подобриле. Прв пример и доста ефективен е Мареј, колку подобро заигра откако го ангажира Лендл, доста посмирен и пофокусиран на играта, едноставно прави она што претходно реализирал. Се сеќавате на ужасната 2013 за Федерер, кој после тоа очекуваше да се врати до ова, и тоа што е во постари години за елитен тенис, а од тој момент одигра 3 грен слем финалиња, за жал сите против Ѓоковиќ кој беше прерасположен во финалињата.
Нормално како фан на Надал да се надевам на ваква слична ситуација доколку Рафа би одлучил нешто конкретно да смени во неговиот тим, сепак, имам некое претчувство дека би можел да одигра уште една-две солидни сезони, се зависи од почетокот на следната, колку добро ќе почне, чисто ради самодоверба за почеток, можеби потоа ќе одат работите на подобро и подобро.
Од овој дел на сезоната, во сала, да не претерам ама не очекувам ништо, ќе биде позитивно ако успее на некој начин да не изненади бидејќи Ноле моментално нема никаква конкуренција....

Надал повеќе брејкови истрпе од Ву отколку од Џокович некни. Ужасен е, УЖАСЕН. Помина само бидејќи сервисот на Ву е малку помлитав од играта на Надал инаку којзнае кај ќе му беше крајот. Сега игра против Васек Поспишил на кого тешко ќе му откине сервис, па да видиме.

Не планирам полу/профи психолошки анализи да му правам на Надал ама чешит карактер е, самото тоа се отсликува на играта негова, он или се дава до крај и игра ет хис бест или тапа е преку цела година и така тера. Ко прво апла се гледа дека има опсесивно компулсивен синдром со ритуалите со шишињата и со глупото фаќање на гзот цело време, така и за ова си зацртал у глава да помине годинава и после да се покаже, како да си зацртува сам у глава кога планира да игра на негово ниво а кога не, ова чисто лаички ;D али мислам ќе направи добар камбек у 2016.

Последно уредено:
Не ми се верува дека истиот тој Ву кој зеде цел гем против Чунг, денеска беше на прагот на освојување на сет против Рафа, ОЧАЕН е Рафа...

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Абе Коп, имам лајкнато 150 милиони страници со Надал на ФБ ама ништо ми нема искочено па затоа и се зачудив, ти ебам тоа Хари Кејн фацата.

Абе Коп, имам лајкнато 150 милиони страници со Надал на ФБ ама ништо ми нема искочено па затоа и се зачудив, ти ебам тоа Хари Кејн фацата.
Доста бе пластичен фану. На еуроспорт имаше ебате тоа.

Која иронија, денес Рафа не претрпе воопшто брејк, кој го очекуваше тоа после милион претрпени брејкови од Ву. Интересно, му даде прилика само еднаш за брејк при 5-5 во прв сет, не ја искористи Посписил, а потоа Рафа навидум сигурно ги земаше брејковите иако не сум задоволен, нормално од неговата игра. Следна препрека ќе му биде Сок, треба да го тепа 2-0 со тоа што ќе има барем еден тајбрејк, ништо чудно и двата да бидат. :)

Која иронија, денес Рафа не претрпе воопшто брејк, кој го очекуваше тоа после милион претрпени брејкови од Ву. Интересно, му даде прилика само еднаш за брејк при 5-5 во прв сет, не ја искористи Посписил, а потоа Рафа навидум сигурно ги земаше брејковите иако не сум задоволен, нормално од неговата игра. Следна препрека ќе му биде Сок, треба да го тепа 2-0 со тоа што ќе има барем еден тајбрејк, ништо чудно и двата да бидат. :)
сонувај дека ќе го добие Сок со ваква игра 2-0

Надал ке тенкува, ке губи од Сок, па има потенцијално 1/2 со Фоњини...[emoji13] [emoji13]

Нека не се заебава Фоњини, дај да го гледаме со Рафа у 1/2 финале. [emoji13]

Иначе у Токио почнуваат двајца лудаци Киргјос - Пер. :D

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Изнер само 48% освоени поени на прв сервис. Уфрлени први сервиси 85%. Каков ритерн..............:aplauz::aplauz::aplauz:

prv pat vo negovata kariera go gledav Isner da servira prv servis isplasheno I vo grch a na vtor da deluva bespomoshno. Ne mu se veruvashe shto servisi mu vrakjashe Novak . Inaku utre,pak prv pat,iskreno ke navivam za Nadal,prvo,zaradi potencijalnoto finale so Novak I za da padne h2h na -1 I vtoro za da ne pochne Fonjini da mu nabiva kompleksi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom