D
Daniel_faca
Гостин
Дај те помош малце сакам да подадам дополнителен документ во министерството како иде постапката?
Toa e istata zgrada kade sto gi davas dokumentite i ti kazuvaat koga ti e interviewto, taka?Vo ministersto za pravosudie sofija ili ambasada zavisi kaj si pocnal
Молбата ја напишав сам на бугарски јазик, во неа замолив да ми ги примат документите кои ги наведов во истата. Тоа беа венчаница од прадедо ми, умреница од баба ми, извод од мајка ми. Отидов на незакажано во министерство за правосудие во Софија и таму на шалтер само ги предадов. Во документите имав и копија од бројчето и од пасошот. венчаницата, умреницата и изводот беа преведени од овластен судски и легализирани во амбасадата во скопје. тетката на шалтер ги зеде документите, нешто чепкаше во компјутерот и ми рече довиждање.Дај те помош малце сакам да подадам дополнителен документ во министерството како иде постапката?
Da no od drygata strana se kacuvas gore na cetvrti ili petu spratToa e istata zgrada kade sto gi davas dokumentite i ti kazuvaat koga ti e interviewto, taka?
fala mnoguDa no od drygata strana se kacuvas gore na cetvrti ili petu sprat
Фала ти многу со среќа со бг државјанствотоМолбата ја напишав сам на бугарски јазик, во неа замолив да ми ги примат документите кои ги наведов во истата. Тоа беа венчаница од прадедо ми, умреница од баба ми, извод од мајка ми. Отидов на незакажано во министерство за правосудие во Софија и таму на шалтер само ги предадов. Во документите имав и копија од бројчето и од пасошот. венчаницата, умреницата и изводот беа преведени од овластен судски и легализирани во амбасадата во скопје. тетката на шалтер ги зеде документите, нешто чепкаше во компјутерот и ми рече довиждање.
Mozhe da ja koristi te i ti i brat ti ti da odnesesh orginal a brat ti da ja odnese kopijata i da pishe deka orginalot e vo prepiska primer 5**0/2014 !![DOUBLEPOST=1444243744][/DOUBLEPOST]Inache za site sho vikaat deka ne mozhe da se vrati od prekratena u zadolzhitelna greshat ja sum eden od vratenite,prepiskata mi beshe prekratena pochetok na mart a sredina na april bev vo zadlzhitelna procedura i posle eden mesec pishuvashe deka molbata e uvazhena i chekam samo potpis od viceprezidenta ! Pozdravkoj znae ve molam neka pise, imam umrenica od brat na dedo mi ama treba da ja iskoristime i jas i brat mi, druga ne mozeme da izvadime od maticno zosto familijata na bratot na dedo mi e iselena od makedonija i samo tie mozat da izvadat nov izvod. Prasanjeto mi e dali moze da napravam kopija zaverena na notar i dali moze eden od nas da odi so original umrenica a drugiot da odnese kopija od umrenicata zaverena na notar? pozdrav i mnogu ke mi pomognete dokolku nekoj znae...
Има школи кој веќе не работат подолго време. На пример во некои села кој веќе нема жив човек таму. Тешко дека ќе најдеш ако си таков случај.malku i jas da pomognam,,posto go sledam forumov,,kako uspeav da dostavam stari dokumenti,, jas bev na dopolnitelna proverka podolgo vreme posto nemozev da gi najdam svidetlstvata na dedo mi tie od 42,,43 godina ama''' me poucija u skolata kaj so ucel dedo mi da ja pobaram glavnata kniga ,,u nea mnogu pedantno pisuva koj e koga e roden podanstvo cie mu e grazdanstvo cie mu e se kompletno'' za dwa ipol meseci mi izleze drzavljanstvoto bez nikakov problem samo sto kopiite morav da gi zaveram u skoloto kaj sto ucel dedo mi i na niv da pisuva verno na original i da ima uste eden pecat od skoloto posto orginalot ne ti go dawaat od skoloto taaa golema kniga ,,za site koi se rodeni od 1930 do 1935 36 mozat da gi pobaraat podatocite u skolite kaj sto se ucele, nivnite dedovci babi znaci se kopira samo celoto odelenie kaj sto e ucelo liceto tie dwe tri strani i normalno koricata ,,,ima eden bugarski pecat na sredina i toj da se umetne megju listovite na knigata i seto toa ubavo spakuvano pravec sofia ,,so toa zemate sto posto drzavljanstvo,, so srekja na site
a kako se toa go napravi ako sakas da mi kazes i kako ti glasese molbata zosto i mene denes mi pisuva prekratena fala pozzMozhe da ja koristi te i ti i brat ti ti da odnesesh orginal a brat ti da ja odnese kopijata i da pishe deka orginalot e vo prepiska primer 5**0/2014 !![DOUBLEPOST=1444243744][/DOUBLEPOST]Inache za site sho vikaat deka ne mozhe da se vrati od prekratena u zadolzhitelna greshat ja sum eden od vratenite,prepiskata mi beshe prekratena pochetok na mart a sredina na april bev vo zadlzhitelna procedura i posle eden mesec pishuvashe deka molbata e uvazhena i chekam samo potpis od viceprezidenta ! Pozdrav
Neznam duri nemav pishano nikakva molba jas dopolnitelni dokumenti dostaviv pochetok na dekemvri 2014 i vo mart 2015 bev prekraten , za posle vo april da bidam vraten vo procedura ama vazhno bev vraten!ete ako sakash prochitaj postovi moj od april mesec kje vidish deka i togash sum pishal . Poz !!a kako se toa go napravi ako sakas da mi kazes i kako ti glasese molbata zosto i mene denes mi pisuva prekratena fala pozz
epa mora tie dokumenti da se nekade odneseni vo nekoja od najbliskite skoli so se rabotele ili se cuvaat vo tie skolski arhiviИма школи кој веќе не работат подолго време. На пример во некои села кој веќе нема жив човек таму. Тешко дека ќе најдеш ако си таков случај.
Vo vrska so ovoj del koj sto go napisa - "Mozhe da ja koristi te i ti i brat ti ti da odnesesh orginal a brat ti da ja odnese kopijata i da pishe deka orginalot e vo prepiska primer 5**0/2014 !!"Mozhe da ja koristi te i ti i brat ti ti da odnesesh orginal a brat ti da ja odnese kopijata i da pishe deka orginalot e vo prepiska primer 5**0/2014 !![DOUBLEPOST=1444243744][/DOUBLEPOST]Inache za site sho vikaat deka ne mozhe da se vrati od prekratena u zadolzhitelna greshat ja sum eden od vratenite,prepiskata mi beshe prekratena pochetok na mart a sredina na april bev vo zadlzhitelna procedura i posle eden mesec pishuvashe deka molbata e uvazhena i chekam samo potpis od viceprezidenta ! Pozdrav
Za site sto gi mrzi da skrolaat nanazad:
POD 13.) i 14.) se stari odgovori.
13. КОј Е МИНИСТ'Р ПРЕДСЕДАТЕЛ(ПРЕМИЕР)?
-ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ. ----------- BORIS BORISOV
14. КОј Е МИНИСТ'Р НА ПРАВОС'ДИЕТО?
-ДИАНА КОВАЧЕВА. ----------------- HRISTO IVANOV