Кајгана ТОП 250 (Пријавување - Трет круг)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.981
Поени од реакции
37.252
По повеќемесечна пауза предизвикана од мрза, лето и губење ентузијазам, продолжуваме со проектот да ги најдеме 250-те најсакани филмови на Кајгана форумот. Ги имаме и победниците од БОНУС кругот кој впрочем беше четврт по ред со оглед на тоа што првиот круг беше поделен во два дела, со две гласања. А со оглед на тоа што ова беше круг во кој се натпреваруваа губитниците од претходните кругови, одлучивме наместо 30, овојпат 40 филма да влезат на листата. Еве како изгледаат резултатите (NOTE: Гласовите на Miss Paranoia беа отстранети со оглед на тоа што беа некомплетни, а за што беше известена одамна. Имаше мали измени кај само 2 филма по бришењето на нив):

А ова се филмовите што по втор пат (некои и по трет) за малку не успеаја:

--------------------------------------------------------------------------------
Е сега тука почнува третиот круг, односно третото пријавување филмови (а петто гласање) по кое нови 30 филма ќе се пласираат во ТОП 250. Секој од вас може да предложи по максимум 5 филма, но внимавајте да не предложите некој кој е веќе влезен. Еве како изгледа листата на тие кои се веќе пласирани:

Значи, правилата уште еднаш:
- Постираш наслови на 5 филма, во оригинал, еден под друг, без да ставаш бројки пред насловот.
- Внимаваш да не се повторуваат филмовите, односно да не се на листата погоре (обоени со тиркизна, цијан или каква и да е оваа боја, во spoiler).
- Може да се повторуваат филмови за кои веќе сме гласале, а не успеале да влезат.
- Не се повторувајте: ако некој веќе го пријавил филмот, не го пријавувајте пак.
- Имате рок од 3 дена (или помалку, доколку се соберат многу наслови).
- За гласањето ќе ве известиме дополнително со нова тема.

Ако @џимеј и @wot немаат што да додадат, го прогласувам пријавувањето за отворено! :P

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.981
Поени од реакции
37.252
А бидејќи некој беше ептен нестрплив, морам да го тагнам за да види дека ние си стоиме на ветувањата. @Anon , еве бонус од мене - можеш САМО ТИ да предложиш 10 филма! ;)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
Big Hero 6
Chappie
Confessions
Crash
I Origins
Intouchables
Lucky Number Slevin
Oldboy
The Elephant Man
Wild Tales
(само полека да не се попали некој, не заборавајте дека јас сум unique и само јас можам да предложам 10 филма ^_^ :*)

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.981
Поени од реакции
37.252
Ајде бе guys - првиот пат моравме да ве сопреме - преку 600 филма предложивте, сега едвај 35 (до сега). Размрдајте се малце, ајде![DOUBLEPOST=1443863517][/DOUBLEPOST]Еве од мене:

Up
Spirited Away
Me, Earl and the Dying Girl
About Time (tribute to Io)
Silver linings Playbook

Ако не се лажам, сите овие дебитираат во овој круг, па со среќа нека им е. :P

Последно уредено:
S

staycalm

Гостин
Gone Girl
The Bourne Ultimatum
12 years a slave
Kill Bill vol. 1
Hachi: A Dog's Tale
Ex machina
Lucy
The age of Adaline
The boy in the striped pajamas
Now you see me

Ако може 10 арно, ако не, првите 5 :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.981
Поени од реакции
37.252
Gone Girl
The Bourne Ultimatum
12 years a slave
Kill Bill vol. 1
Hachi: A Dog's Tale
Ex machina
Lucy
The age of Adaline
The boy in the striped pajamas
Now you see me

Ако може 10 арно, ако не, првите 5 :D
Hachi е веќе пласиран во ТОП 250, па затоа првите 4 + шестиот. :P

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Carlito's Way
Donnie Brasco
City Hall
Insomnia
Heat

+Бонус Dog day afternoon, за сите ќе пишев во последен гледан филм со кратка рецензија, али опседнат сум со Ал и будал зато не ми реплицирајте зш ќе ве избијам:D
Чоекон е мрднат, жими се.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom