- Член од
- 4 октомври 2008
- Мислења
- 4.014
- Поени од реакции
- 1.247
Нормално дека ќе стагнираш со почетни калории при маса зошто веќе си качил телесна тежина а поголема телесна тежина бара и повеќе калории за одржување така да доаѓаш до момент кога калориите со кои си идел на маса веќе не се доволни, додај на досегашните плус 200кал измери се после 2 недели би требало половина кило да скокнеш.[DOUBLEPOST=1442964190][/DOUBLEPOST]Момци, што се случува кога ќе удриш plateau при качување килажа? Да јадам повеќе? Мислам дека ми се случи поради пребрзо качување килажа, а иако јадам дури повеќе од почеток на булк, пак стагнирам.
Млекото што повеќе избегувај го како оброк иако обезмастеното е подобра опција од полно-масно млеко. Замени го со некој друг оброк и евентуално пиј го само во итни ситуации пример кога немаш време да спремаш цврст оброк. Инаку секако дека може да се слабее со млеко, само не е најсреќниот избор.Мислење за ниско маслено млеко дур си во фаза на чистење ? до сега се осекам ОК пиејќи пола кило млеко на ден со што секако гледам да сум во калориски дефицит како најважно нешто,некои викаат многу шеќери во млекото бла бла,но јас секој ден пијам и пак имам резултати.
Последно уредено: