Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Момци, што се случува кога ќе удриш plateau при качување килажа? Да јадам повеќе? Мислам дека ми се случи поради пребрзо качување килажа, а иако јадам дури повеќе од почеток на булк, пак стагнирам.
Нормално дека ќе стагнираш со почетни калории при маса зошто веќе си качил телесна тежина а поголема телесна тежина бара и повеќе калории за одржување така да доаѓаш до момент кога калориите со кои си идел на маса веќе не се доволни, додај на досегашните плус 200кал измери се после 2 недели би требало половина кило да скокнеш.[DOUBLEPOST=1442964190][/DOUBLEPOST]
Мислење за ниско маслено млеко дур си во фаза на чистење ? до сега се осекам ОК пиејќи пола кило млеко на ден со што секако гледам да сум во калориски дефицит како најважно нешто,некои викаат многу шеќери во млекото бла бла,но јас секој ден пијам и пак имам резултати.
Млекото што повеќе избегувај го како оброк иако обезмастеното е подобра опција од полно-масно млеко. Замени го со некој друг оброк и евентуално пиј го само во итни ситуации пример кога немаш време да спремаш цврст оброк. Инаку секако дека може да се слабее со млеко, само не е најсреќниот избор.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: -x-
Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Млекото што повеќе избегувај го како оброк иако обезмастеното е подобра опција од полно-масно млеко. Замени го со некој друг оброк и евентуално пиј го само во итни ситуации пример кога немаш време да спремаш цврст оброк. Инаку секако дека може да се слабее со млеко, само не е најсреќниот избор.[/quote]

@sajSiGa Фала на одговорот пред се, млекото најчесто го пијам кога сум надвор од дома во комбинација со протеин и совршено добро ми се вклопува во секојдневната слика ама, кога би го скратил дефинитивно би имал проблем со недостаток на протеин по што кога ќе видиш во пола кило млеко има многу добар извор на протеин,со што да го сменам млекото ? во текот на денот веќе внесувам протеини од Јајце,јогурт,месо често и од тестенини иако не се сметаат тестенините како комплетен протеин

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
Момци ќе може некој од вас да објасни нешто повише за intermittent fasting сакам од петок да пробам едно 2месеца да терам така,па ако има некој применувано нека сподели искуство и совети.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
знае некој отприлика нескафето зрна не 3во1 една лажичка мала колку милиграма кафеин има ? барав на нет нешто ама неуспеав да најдам

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
знае некој отприлика нескафето зрна не 3во1 една лажичка мала колку милиграма кафеин има ? барав на нет нешто ама неуспеав да најдам
Мислам дека не постои конкретна информација за 3во1, нескафе класик е околу 60мг во една лажичка, ипола од едно турско . Ако ти е за пред вежбање make that hyphy mud :D

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Мислам дека не постои конкретна информација за 3во1, нескафе класик е околу 60мг во една лажичка, ипола од едно турско . Ако ти е за пред вежбање make that hyphy mud :D
абе не за 3во1 за класик мислев, 1 мала лажичка скроз полна има 60? ја со 3 го пијам а тоа со кока кола ми е гадно
добро овие пре воркаутиве што се на кафеинска основа колку имаат отприлика кафеин во доза над 200мг ?

Член од
8 јануари 2015
Мислења
150
Поени од реакции
43
абе не за 3во1 за класик мислев, 1 мала лажичка скроз полна има 60? ја со 3 го пијам а тоа со кока кола ми е гадно
добро овие пре воркаутиве што се на кафеинска основа колку имаат отприлика кафеин во доза над 200мг ?
Fireworks во една доза има 100мг мислам дека

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Fireworks во една доза има 100мг мислам дека
http://disciplinas.stoa.usp.br/pluginfile.php/115614/mod_resource/content/1/Mckim Hancock 2012 cap9 p209_227.pdf

Еве ви за кофеин да си прочитате, подолу имате и табела каде колку го има.

Член од
17 септември 2012
Мислења
896
Поени од реакции
515
Здраво, имам 17 години, висок 178цм - тежина 62 кг. Би сакал да ја зголемам телесната тежина, а притоа да почнам да идам и во теретана. Спортувам 2-3 пати неделно рекреативно (играње фудбал), па ако би можело некој да ми помогне во врска со исхраната што да јадам, какви додатоци да земам итн.?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Здраво, имам 17 години, висок 178цм - тежина 62 кг. Би сакал да ја зголемам телесната тежина, а притоа да почнам да идам и во теретана. Спортувам 2-3 пати неделно рекреативно (играње фудбал), па ако би можело некој да ми помогне во врска со исхраната што да јадам, какви додатоци да земам итн.?
Пост број 1 во темава

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Има ли некој искуство со Low Carbs диета ? и како сте задоволни од прогресот ? јас сум моментално на Low Fat искрено сум задоволен и имам резултати до сега месец и 7 дена ја држам,но далеку од посакуваните резултати а можеби и премногу очекувам...совет ќе ве молам ?[DOUBLEPOST=1443379672][/DOUBLEPOST]
Во ред, би можел ли да ми помогнеш во избор на протеини и од каде најевтино да ги набавам?
Добро и евтино не се софпаѓаат никогаш

Член од
17 септември 2012
Мислења
896
Поени од реакции
515
Не мислев на евтини, туку во која продавница ги има најниските цени.

Kajgana Shop

На врв Bottom