eBay (официјална тема)

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Телефон е :/
Другар има купено преку 4-5 телефона никад не го царинеле преку сингапур пост...
Познавам и уште 3-4 кои имаат купено телефон и пратено преку сингапур немаат платено ништо...

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Другар има купено преку 4-5 телефона никад не го царинеле преку сингапур пост...
Познавам и уште 3-4 кои имаат купено телефон и пратено преку сингапур немаат платено ништо...
Па нормално кога телефоните не подлежат на царинење :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
@Gajche барајте го на форумов он купува секоја недела телефони и до сега нема платено ни данок ни бутур :)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
За телефон не се плака царина се плака само данок 18% но има друга опасност. Ако е fake постои можност и никогаш да не го добиеш без разлика преку која пошта ке ти го испратат.
Колку што знам царина за мобилен беше 5% + 18% ддв.[DOUBLEPOST=1439825730][/DOUBLEPOST]
Па нормално кога телефоните не подлежат на царинење :)
Кој ти кажа дека не подлежат? :)

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Беше

Царинскиот тарифник

Значи не ги царинат повеќе, до пред 5-6 месеци 5% беше царината, гледам и за други работи е намалена или укината а за некои е зголемена.

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Значи не ги царинат повеќе, до пред 5-6 месеци 5% беше царината, гледам и за други работи е намалена или укината а за некои е зголемена.
Да, само уште да ја ги ослободат пратките до 150-160 евра од секакви царински давачки како што најавија и ќе биде супер, но кај нас знаеме како идат тие работи. Со години :)

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Да, само уште да ја ги ослободат пратките до 150-160 евра од секакви царински давачки како што најавија и ќе биде супер, но кај нас знаеме како идат тие работи. Со години :)
Па избори се ближат ќе намалуваат :)

H

HoT IcE

Гостин
Дали има некој да се нафати да го малце тормозам по ПП за да ме оправи у животов како да ставам оглас на факинг ибеј. Мислам дека попрво златно јајце ќе снесам на фотељава мачејќи се отколку да ми ја прифати картицава.
Ми вика дека тој бројот на картицата не е валиден а валиден е, купував пред некој ден со таа картица на ибеј/алиекспрес неколку работи и се си беше нормално, што ме ебе вака...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.927
Поени од реакции
7.032
А бренд телефон може да се купи од ибеј без да ти го запленат? Пример самсунг оригинал телефон, не копија.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
А бренд телефон може да се купи од ибеј без да ти го запленат? Пример самсунг оригинал телефон, не копија.
Може само ке ти наплатат царина и данок

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom