Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Нашиот клуб е свесен дека за рок од четири години од просечен второлигашки клуб направивме колектив кој веќе игра улога во важни европски натпреварувања и свесни сме дека тие успеси одредени спортски работници сеуште неможат да ги прифатат и на штета на клубот шират неточни информации“, стои во соопштението на струмичани.

Многу важна улога имаат во европските натпреварувања, служат за набивање гол разлика и противникот да си има лесен шутерски тренинг место утакмица. Освен за то дека ги сакатија од мавање данците пред две години и дека му сервираја некоја помија за вечера за друго нешто не сум слушнал дека напрајле.
Каде бе со вакви индијанци, па уште некој друг од страна ги бушел со пласирање на неточни информации. :facepalm:

Настрана овие... Не ми е јасно шо прат нашите индијанци во управата. За Везенко и јас слушнав дека го исконтактирале, тука се пиши на големо... :вонзем: Немам ништо против дечкото, во претходните два мандати кај нас сосема солидно си изигра, никогаш не правел проблеми, максимално се залагал и се тоа... Ама моментално е сувишен, и тој и Пецако.
Друго, многу ме интересира кој е задолжен во управата за носење играчи односно кој пресеква дали ќе дојди Митре или Ставре. Никаква стратегија немам видено за тоа како треба тимот да изгледа. Се шо ќе се најди на пат ако некоја екипа се распаѓа ние да го присобериме, дали ни треба или не не е битно ич.
Логично Ќани уште после првата недела требаше да седни со Цревото и да му речи ми требаат 3 бека, 2 пикера, 2 голмани, 2 десни крила и некој касап за во одбрана. А не секоја недела излегва нова позиција кај шо ни треба играч, настрана тоа шо за проба имаја еден куп играчи и шо ништо не чинеше од нив.
И да се случи да ги донесиме овие двајцата од кај Мац... Кој ќе игра а кој ќе седи на клупа? За шо го носеа Маџовски ако планираја Везенио да го земат? Плус тука е и Богдан, Дрогата, Кире можи да изигра нешто во напад... Па и тие децата Тодоровски, Христов, Гаревски...
А десно го имаме само Чале со 39 години (скраја да е да не се скљока на паркет) и некој шупел од Велес на крило...
Левов не издупи шо не издупи, нека најдат некој било каков бек или Пецката нека го молат, и некое посалам крило и то е то... Луксузи како Везенио и Пецако моментално не ни требат.

Види го близнако шо наочара држи...:cool:
П.С.
@WilliamTell
Се убија од местење,тешка пара имат накалапено,сите утакмици во групната фаза на купот н ЕХФ ги изгубија преку хендикеп..
Сеха си терат исто и во СЕХА,не можи бе да изгубиш 30 разлика од Загреб па на гла да се наместиш..
Се надевал Мац ДЕКА ЗАГРЕБ НЕМА ДА ДА ИГРА ЈАКА ОДБРАНА...:kruna:
Ејјј и вакви стигнаја да бидат второ место на табела и играат во СЕХА...
Па онај прецедникот Славето,си тепа филмој,ќе земале играчи...:pos:
Кој играчи бе златен,уште за играчи сте...
Само не се криви тие,си искористија шо цела лига е чорба и ќе си кулират..
Уште еден шамар за нас како клуб,шо дојде екипа од втора лига,за само 4 години да игра во СЕХА,и за то треба да си мангуп,а ние кутрите 15 години не можиме спонзор да најдиме,макај било каков...:ban:

Последно уредено:
Германија фати Рамбо? :)
Инаку ме интересира моментално Цревото шо улога има во клубот?Знам тренер беше порано,ама по ова шо го читам гледам Ќани и Кире ги спомнувате...

Инаку ме интересира моментално Цревото шо улога има во клубот?Знам тренер беше порано,ама по ова шо го читам гледам Ќани и Кире ги спомнувате...
Координатор е СтеФче... Тренер е Ќани, помошник му е Кире Поповски.
То је та екипа снова.:icon_mrgr:

Иначе да не знај некој колку е картата ова сезона за супер лига ? Пак стотче ?

Координатор е СтеФче... Тренер е Ќани, помошник му е Кире Поповски.
То је та екипа снова.:icon_mrgr:

Иначе да не знај некој колку е картата ова сезона за супер лига ? Пак стотче ?
Не бе која стотка,50 денари е стално картата...Уште стотка да ја напрат и живо пиле нема да имат в сала...:icon_mrgr:
П.С.
Ко сме кај останатите главни фаци во екипата,го заборај главнио...
http://macedoniahandball.com.mk/?p=2084

РК ПЕЛИСТЕР

Адреса на клубот: Ул. Климент Охридски бр.21, 7000 Битола
Одговорни лица:
Николче Пискачев (072/212-459); Благојче Петревски (072/212-457)

Контакт телефон: 047/238-834
E-mail: rkpelister08@t-home.mk

Сала:Младост (Ул. Партизанска бб, 7000 Битола)

Боја на дрес: зелено-бел
Боја на шорц: зелен
Голмани: црн

Арабајтен замина Рамбо,му скурчија Битола и Чкембарите.:pos:
Му давале бесплатен стан,социјална помош од државата,јадење пиење-и то има статус на лице шо нема регулиран статус и престој,ами да лапни дозвола за престој на подолг период,ќе се врати овде со Ауди ново..:pos:....
И после не била ветена земја Германија...:angel:

:pos::pos::pos:

Ги лажеше оние кутрите нашите дека имал вирус, болен бил се лечел ...:cuc:
А тој си преговараше со Работнички и му го спопика на крај. Арно го потпишаја и старудијата во последен момент, иначе и тој ќе ни го чапнеа од пред очи.
Убо ќе беше да го соберевме овај Левов, ќе го пуштевме на крило на местото на онај шупелкото од Велес.
Сега нека се борат со него цела сезона таму на десно крило.:sleep:

Нека му ја мисли сеа Ќани како ќе ја истурка сезоната со овие играчи шо ги има на располагање. Не е се така црно , ама треба многу работа за да има резултати. Ако не ја попрат играта од некни, тогаш и дома ќе се мачат за да победат. Она некни не беше ракомет, срамно беше за гледање.
Во сабота ќе видиме како ќе изиграт. Треба да имат на ум дека и навивачи ќе има и ќе се слави јубилеј и на клубот и на групата.
Се надевам дека нема да ја посерат утакмицата.
Ако не победат, одма треба некој да понеси одговорност и да се пријават првите откази. Нема оправдување... Се освен победа со Пролет е рамно на дебакл.

Ви реков јас Работнички ќе оди,имам јаки извори јас..:icon_mrgr:
Абе кој го еба,за :kuracc:ни е таков играч,кепец,ем повреден е,со една нога игра ем пари бара,онај треба да не моли за да игра тука,сурат прво нема онај за Пелистер:kuracc:....
Преценет бил отсекогаш,му ја напумпаја цената непотребно,изигра тогаш некоја утакмица за Вардар,во тие квалификациите за ЛШ,истрча некоја контра и одма звезда го напраја, уште ко плати Минчо шупелката 40К оштета се јасно:гик:...
Го напраја тогаш небаре Темелков е,ништо нема ни техника,ни во дуел игра не можи да влези,ако го играш на бек,само скок има(ше),до пред повредата,и то скок ако му напрајш простор да се извиши,ама за така и јас знам:pos:...
И то она дрво години во репката место држеше....
Сега ништо нема,за ништо не би ни бркал работа,тој штом во Охрид дремеше цела полусезона и не фати место кај Вешо сега кај нас ќе игра,а барал солена плата од 800 евра,каде бе?Па за тие пари какво Србинче можиме да донесиме,или нека почекат најубо и нека потсоберат некоја банка и да го вратат по секоја цена Пискало......
Нека оди таму кај Доне Куглата,за таму е тој,сите истрошени играчи ги собраја:kuracc:...
Поарно со Мартинче ќе играме на десно крило,исто ни се фаќа,нема разлика,уште ко го видов на тренинго ко дојде ко :kuracc:претинкан беше,и со онај ќе играме во напад?....
Паметен потег е ова,таков ризик не ни треба,со вакви полу-играчи....
Криво ми е само шо со Пецката така испадна работата,и детете се разочара и побара раскин на договорот,ќе можеше да пополни дупка да го смени Чалето,ама ете си одлучи дека нејќи појќе да игра и то е то...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom