Абе пријателе, публик игра нема врска со „професионална“ игра. Скоро ниту еден про играч не е у топ 100 на ранк, зошто ?

Не се игра иста дота, ако споредуваме у фудбал.. исто ти е како да играте 5 на 5 у маало, и 11 на 11 со манчестер Поголем терен, повеќе трчање, повеќе публика. Различно позиционирање, различна комуникација, различни пасови, различни покрети. Поентата е, да бидеш ѕвезда на паблик, не значи оти ќе те бидува у про дота. Вие пак објаснувате физики за „појаки“ и „послаби“ играчи, ама во „вистинскиот свет“ има само подобар fit у тим, и полош fit у тим. Пример дај му на s4 четири играчи кои ќе го слушаат и ќе му го пратат секој потег, ќе ти освои интернешнал. Дај му ретарди како артизи, ќе фида на линија оти ќе се нервира оти ги нема неговите.
Ете кога зборуваме за скил. Пред секој турнир со Сакса играме 1в1 за „загревање“ пред да почнат игрите. Го имам победено повеќе од што ме има тој победено. Јас у тимот играм супорт и немам врска ни со фармање ни со мид, тој игра мид. Тој има изиграно 50 1в1 турнири во животот, јас немам ниту еден итн.. Тој е 8.1, јас 5.1к у моментот.