Ти мoже ке имaш пoрaнo интервју,aмa пaк зaтoa пoсле ке чекaш некoј месец повеќе тaкa дa истo ти се фaќa. Се знaе декa диплoмaтскaтa пoштa е дoстa спoрa, пa верувaм декa и oвa ке се бaви. Мислaм декa еднaш вo месецoт или вo двa месеци испрaќaaт диплoмaтскa пoштa вo бг, и истoтaкa и дoбивaaт нaзaд. Иaкo ти нa 6-ти ке пoминеш интервју вo системoт ке влезеш 1 месец пoкaснo, пoрaди тoa штo дoкументите ке пaтувaaт дo бг.Jas vcera zakazav intervju vo ambasadata vo Skopje za 6 Noemvri.Odejki za Sofija po proizhodot vidov deka intervjuata se zakazazuvaat vekje za slednata 2016 godina.Toj den lugjeto dobivaa datum za 26 Jan. a eve sega zapocna i Februari kako termin.
Tocno izborot e negov da no sepak e posporo preku ambasada vo sekoj slucaj koj kako saka neka si pravi nase e da kazame so iskustva vase e da iskusite dokolku ne ste iskusile normal no deka nema da znaete no ke doznaete pozdravPodobro da vleze vo sistemot po 1 mesec nego li vo fevruari da ide na intervju i da ceka uste dopolnitelno vreme mislam ( 3 meseci) dodeka dobie brojce... kako i da e izborot e negov
Зошто да чека 3 месеци? После завршувањето на интервјуто веднаш добиваш бројче, со кое можеш да си ја следиш постапката. Ова ако одиш директно преку софија правам муабет. За преку амбасада можеби се чека 3 месеци за да добиеш бројче. СУма сумарум, исто ти се фаќа.Podobro da vleze vo sistemot po 1 mesec nego li vo fevruari da ide na intervju i da ceka uste dopolnitelno vreme mislam ( 3 meseci) dodeka dobie brojce... kako i da e izborot e negov
Zakoni se primenuvaat po glasanjeto.odma stom ke izlezat vo drzaven vesnik. Rokot posle glasanjeto e do 3 rabotni denovi.Според последните информации кои ги добив во петок, законот за олеснувањето би требало да почне да се применува во пракса за година дена.
Ја знам процедурата за влегување на закон во сила друшкане.Zakoni se primenuvaat po glasanjeto.odma stom ke izlezat vo drzaven vesnik. Rokot posle glasanjeto e do 3 rabotni denovi.
Ama toa se informaci od X luge. Istoto bese i za prvoto glasanje deka nemalo da bide ovaa godina pa se sluci vo Juli. Taka da site tie muabeti od ovoj ili onoj neka si stojat tamu. Site tocni infirmacii gi ima na parliament.bg i samo toa sto tamu go ima e tocno i 100% sigurnoЈа знам процедурата за влегување на закон во сила друшкане.
Муабетот ми е дека додека се изгласа, додека ги помине сите процедури низ комисии, технички и административни, без разлика дали се работи за донесување во парламент, потпис од президент и сл. отприлика ќе помине година дена.
Толку се чекало отприлика и за олеснувањата за први братучеди.
Инфото ми е од посредникот. Дека олеснувањето за први братучеди се чекало година дена му верувам 100%. За ова другово, времето ќе покаже дали е пак во право. ја само споделив инфо.Ama toa se informaci od X luge. Istoto bese i za prvoto glasanje deka nemalo da bide ovaa godina pa se sluci vo Juli. Taka da site tie muabeti od ovoj ili onoj neka si stojat tamu. Site tocni infirmacii gi ima na parliament.bg i samo toa sto tamu go ima e tocno i 100% sigurno
Некој ?Дечки дали е подобро и побрзо во моментов да се започне постапката за бугарско државјанство во амбасадата во Скопје или дирекно во Софија? Слушнав има многу гужва моментално и слободни термини даваат после јуни 2016, додека тука во амбасада термин даваат за окулу месец дена. Ако може некој да ми одговори од искуство. Фала
Друже во секој случај засега е подобро во Амбасада, пошо нема да чекаш до јуни. Е сеа очекувај дека ке има каснење на пратки, ке чекаш некој месец повеќе за происход итн итн.. Така да очекувај ако сега аплицираш, до нова година би требало да добиеш произход.Некој ?