Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
За воља на вистината ми даваа стан во касарната арно ама ко ојдов да го видам шо ќе видам од џам се гледа стадионот дроп целиот салата исто на кровот дупки а базен абер нема да прат и се изнервирав ги испичкарив не му го зедов станот
Па ај после ме молеја колеја земи та земи , ај јас пустиот добра душа реков гла кршам атер не кршам и зедов еден кај стаклената не за друго оти да бидам градски и така сум тро боемчина ми отворија сметка белведере и во манаки за да се олабам од време на време и така сега за сега сум задоволен уште да ми најдат работа во рек или стрежево топ ќе биди па ко ќе дојдат нашите ќе скиниме некој тендер :D

Јоше за блогот доволно е само скриншотој од коментарите да клаваш, не мора ни текстој да пишиш :)
Не ме издавај бе Спајдер,жити екипата на ХТ...:pos:
Ќе ми ги дупнат гумите од А.....:eek::ROFLMAO:

Сите некако се фокусиравме на ракометот, па го подзаборајвме фудбалот .
Утре натпревар со Еуромилк и време за првата победа на гости. После несреќниот натпревар со влазрими , време е да се земат првите 3 бода на гости па после ни следува утакмицата со Тетекс дома (во Прилеп:icon_mrgr:).
Мислам оти ќе ги добиеме млекарите утре. Во најмала рака 1 бод би требало да земиме.

Еуромилк - Пелистер 1:2

Стрелец на двата гола Бале Ибра.:kuracc:

Еуромилк како домаќин игра на Цементара во Кисела Вода :icon_mrgr:
Ni rekoa deka se igrala na terenot na lokomotiva ili sme greska ...
Ne i bitno.vazno e da pobedat Pelister pa posle so teteks i taman da.bidi ;)

Ni rekoa deka se igrala na terenot na lokomotiva ili sme greska ...
Ne i bitno.vazno e da pobedat Pelister pa posle so teteks i taman da.bidi ;)
Досега играа во Кисела Вода, ама кој ги знае, може да смениле во последен момент...

EDIT: Стварно така пишува во делегирањето. Добро што ми кажа дека смениле, ќе отидев за џабе, а таман мислев да погледам втора лига малце :D

Досега играа во Кисела Вода, ама кој ги знае, може да смениле во последен момент...

EDIT: Стварно така пишува во делегирањето. Добро што ми кажа дека смениле, ќе отидев за џабе, а таман мислев да погледам втора лига малце :D
Odi ne ja praj pederskata ke kazis kako izigraa ,koj so kako oti ako ne se znaj imavme sansi ama nemavme sreka ili sudijata ke ne zaebi ke pizese z.m.100% vo izvestajot ;)

Odi ne ja praj pederskata ke kazis kako izigraa ,koj so kako oti ako ne se znaj imavme sansi ama nemavme sreka ili sudijata ke ne zaebi ke pizese z.m.100% vo izvestajot ;)
Далеко е Карпош ако одеш пешки :D

@Dandar е фан на Еуромилк, ваљда ќе ја гледа утакмицата, па може да ви пише извештај :D

Denes prvoto dobri nasite a vroroto nemaa dusa nekoj igraci ne mozea da odat arno so to devetceto na mlekarite e reprezentativec i e cotka golema inaku mozese i bez bod da si dojdime ...Greskata pak se povtoruva na 0-1 trebase i morase da odime na vtor gol da go resime natprevarot arno ama nasite pak uplaseni i vo grc i osven bale i to maloto dejan.n. drugite slabo i arno so sudijata bese dobar inaku nisto od bodovi sepak nie zgresivme so ne odevme na penal i po hrabro vo poslednite minuti kade zeskoto vreme si zede vlijanie ...
za drugoto neka kazi bliznakot kako go bendisaa nasite ...
p.s.se povredi i dodovski pa nazad igrase backata so prilepcanecot so znaci mora da se oporavat oti odbrana nemame isto minceto i buki

Среќа шо млекарите не знат кај терат,посебно тие напаѓачите инаку денес ке не плеснеја.Првото полувреме од првата шанса Ибра му акна гол :pos:, убо ја повлече контрата Ацески во празно за Бале и овај со лобовка за 0-1.И после тоа се повлекоа нашите ,а и кога имавме неколку шанси за контра , немаше кој да отвори.Посебно денес Јове слабо изигра,баш по таа страна кај него имаше неколку шанси за да повлечи ама тапа.Имавме една шанса за 2-0 ни одбрани голманот и во 45-та минута некоја полушанса за млекарите , нашиот го тргна за дрес и свирна пенал.Изедначија на 1-1 и одма крај.Ама тоа ти е кога играме пичкарски.Место да нападниме да ги решиме кога ќе заводиме,ние се повлекуваме и ќе примиме гол.:tapp:
Второто место ние да нападниме , одевме на нерешено.Ако го почнаја уплашено натпреварот во прво,во второ беше дај да не примиме гол.На 4-5 пати тргат нашите во контра , па ја губат топката и млекарите одат во контра,неколку ситуации ни излегват 3 на 2 , 4 на 3 , па и 4 на 2 арно ама тие напред шо играа кај нив чотки невидени инаку бод ќе сонвавме.Последните 10 минути млекарите паднаа на кондиција и ние ги стегнавме и тоа јако ,ама без завршница.На 2 пати имаше дуели во шеснаесетник и нашите место да паднат тие се тргачат,кој го знај можи ќе свирнеше судијата пенал :Dи така цела утакмица судише во најмала рака рамноправно,ако не и 60-40 за нас.Имавме исто и 2-3 полушанси ама без завршница.На крај сума сумарум најреален резултат нерешено.
Да игравме Битола 95% ќе влезевме,Вака ќе биди мачење.На гости да играме и против Росоман очигледно е дека одиме да не изгубиме.Според мене со овај тим виси влезот.Ако се планира да се влези мора 2-3 појачувања минимум на зима , со предуслов да не ни избегат многу две екипи со бодови.Напаѓач мора , ако е Бале во форма 100% сум сигурен дека неможи сам цела сезона и мора да има backup варијанта.Најслаби сме во делот за организација на играта.Овде сме чотки.Под хитно ни треба играч шо ќе застани на топка и шо ќе дели точни пасови, како и полушпиц (мене лично Нове не ме бендисва.Можи дава пасови ама не трча дреми, а во цела утакмица има 2,3 потези и толку).
Сега за наредна со Тетекс сме без двата штопери и Додевски се повреди па ќе биди мачење и та утакмица.А фалат и Буки,Минчето,Мендо,значи сме без 4-ца стартери :cautious:.
п.с.Да не го мислите Врапчето :motorce: главен е во средниот ред на млекарите :D

Bliznak naj jakoto ne go kaza terenot e dvaeset na dvaeset onde ne znam kako ke igraat drugite samo na prekini i penali ke ima goloj mnogu mal terenot plus najneramen abe logovoradi,kravari i orizari se nou kamp za ova terence sporoti maslinkite :D

Далеко е Карпош ако одеш пешки :D

@Dandar е фан на Еуромилк, ваљда ќе ја гледа утакмицата, па може да ви пише извештај :D
Далеку и мене ми е, ако одам пешки :D. Шега на страна, моиве како екипа не се за гледање, очобол се, со тетекс ги гледав. Мада и онака зафатен бев и затоа не дојдов.

Последно уредено:
Далеку и мене ми е, ако одам пешки :D. Шега на страна, моиве како екипа не се за гледање, очобол се, со тетекс ги гледав. Мада и онака зафатен бев и затоа не дојдов.
Абе чудна работа сите слаби ама ко ќе играат против Пелистер даваат повеќе од 100% шо значи не беа лоши туку напротив на тој мал терен тие подобро се снаоѓаа во поле и на прекини имаа повеќе удари од нашите само ви фали напаѓач од тие шо играа капитенот добар врапчето солиден христов итн...
Друга работа по арно шо не дојде ќе се загинеше на трибина 80-90% беа дојдени за нас шо Битолчани шо играле за нас итн...

Денес убо шо тетекс изиграле 0-0 па сите сме тука со бодовите очекувам ѓорче и љубанци да паѓаат а тетекс и ние да бидеме прво и второ место но најбитно е ние како ќе играме прво Сабота со тетекс мора да победиме оти после ни следуваат три гостувања во Скопје каде следната среда играме со вардар од купот шо ја давам уште сега за две победи против скопје и ѓорче каде гостуваме и за крај се надевам за брзо ќе се вратат повредените и дека конечно некој друг ќе дај гол освен Бале кој го скапаа по 90 минути и враќање назад на секој прекин од противникот

Одбележувањето на 30 годишнината започнува уште утре, вторник, со одригување на ревијален фудбалски натпревар помеѓу легендите на Фк Пелистер и членовите на нашата група. Натпреварот ќе биде одигран во спортската сала ,,Младост" со почеток од 20:30 часот.

• На 23.09 (Среда) од 10:30 до 14:00 часот во просториите на ,,Црвен крст" ќе има крводарителска акција. Со ова сакаме да дадеме и еден хуманитерен белег на нашиот јубилеј.

• На 24.09 (Четврток) од 19:00 часот во салата на поранешниот битолски совет во народна одбрана ќе се одржи трибина со тема ,,Спортот во Битола". На неа ќе учествуваат познати имиња од битолскиот спорт, поранешни спортисти и навивачи. На трибината ќе се дискутира не за тоа кој го довел нашиот спорт на ова ниво, него како да се подобри состојбата, како до подобра спортска инфраструктура. На трибината право на збор и свое мислење ќе имаат сите оние кои ќе бидат присутни на истата.

• На 25.09 (Петок) на плоштадот ,,Магнолија" од 21:00 часот ќе се одржи забава, на која ќе учествуваат неколку познати битолски групи и пиво, за на крај да се заврши со до сега најголемото пиротехничко шоу кое ,,Широк Сокак" го видел. Забавата и пијалоците се од нас, а присуството е од вас.

• На 26.09 (Сабота),за голема жалост фудбалскиот дел од прославата ќе мора да го одржиме во Прилеп. Збирно место ќе биде централниот плоштад во градот под марковите кули, каде од 14:00 часот ќе има собир на сите Чкембари и битолчани, а потоа во заедничко кортео ќе се упатиме на стадионот ,,Гоце Делчев" и со веќе подготвена кореографија и френетичко навивање ќе се проследи наптреварот помеѓу Фк Пелистер и Фк Тетекс.
- Истиот ден, од 19:30 часот, во спортската сала ,,Младост" ќе се присуствува и на ракометниот натпревар Рк Пелистер - Рк Тинекс Пролет, каде со соодветна програма ќе се одбележи и заокружи нашиот јубилеј.

,,И за крај сакаме да ве повикаме на што поголема масовна посетеност и коректно однесување на сите настани кои ги подготвивме. Ги повикуваме сите наши сегашни и поранешни членови, сите оние кои некогаш биле дел од чкембарската трибина и сите оние кои го почитуваат сето она што претставуваат ,,Чкембари". - стои во соопштението на навивачката група Чкембари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom