Мигрантите низ Македонија

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ТРАУМАТИЧНИ СНИМКИ ОД ЕВРОПА: Кој ќе плати за судбините на овие деца?! САД и ЕУ? Западот кој им донесе војна? Македонија била брутална?!
септември 16, 2015 / By iNFOMAX

Страшни, хаотични, трагични и траорни снимки од Унгарско – Српската граница, на влезот на Европската Унија. Ова е ЕУ, која на Македонија и држи лекции за хуманост кон бегалците и хуманост кон децата?

Западот кој им ја донесе војната на овие деца, им го одзема детството, ги избрка од нивните домови и ги казни бидејќи живеат во земја со нафта, денес повторно ги казнува бидејќи сакаат да дојдат во нивните земји, во земјите на оние кои крадат од нивните животи. За жал, “хуманата” ЕУ ги претепа, ги раскрвари, ги расплака! Браво за хуманоста, стоко Европска!

Еве кој зборува за хуманоста или нехуманоста на Македонија и македонската полиција! Стока:

https://www.youtube.com/watch?t=128&v=zl5YF0qWK7k

http://infomax.mk/wp/?p=38416
Кое е толкова хаотично и трагично?
Една група луге,кои повекето немат документи, сакат да преминат НЕЛЕГАЛНО и диво државна граница?
Што очекувате да се случи,кога преминуваш нелегално државна граница - да те частат и да те чекат со хлеб и сол?
Сватете - тоа са луге,кои нарушуват закон, процедури ,разпоредби и што не друго.

Нема бегалци во беда во и после Турциja. Над нив не се сипат бомби,никоj не им реже главите. Тези маси луге са добро инструктирани от каналджиите,кои ги пренесуват за западна Европа,каде сакат да барат подобар живот. Тоа са икономски имигранти,а не бегалци. Тоа треба да стане jaсно.[DOUBLEPOST=1442476381][/DOUBLEPOST]Eве ви пример за "туристички" агенции за бегалци.
http://www.al-akhbar.com/node/241781

Патуване до Велика Британиja, Франциja, Германиja или Австриja за 72 часа во добри услови. Патуването почнува от Турциja и преминава на два етапа – по море и по воздух. Цена на патуването 10 500 евро.
Патуване по море до Италиja от Мерсин, Турциja на бордот на брз туристически кораб во добри услови Цена 5 500 долара за един човек. Ствари до 10 кг.
Ако семеjството патува со едно или две деца, то патуването на децата е безплатно.[DOUBLEPOST=1442476749][/DOUBLEPOST]Eве ги

,

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
Но, ако нашите жени после 50 години носат фереџе, тоа нема да биде заради денешниве бегалци, туку заради нас самите кои менуваме закони со кои жената е сведена на машина за раѓање..
Не знам во каква средина живееш или си живеела во Македонија. Нашите македонки ниту носат фереџе ниту се машини за раѓање. Ако мислиш на некои други "наши", ...прашање е кои се тие.
Кое е толкова хаотично и трагично?
Една група луге,кои повекето немат документи, сакат да преминат НЕЛЕГАЛНО и диво државна граница?
Што очекувате да се случи,кога преминуваш нелегално државна граница - да те частат и да те чекат со хлеб и сол?
Сватете - тоа са луге,кои нарушуват закон, процедури ,разпоредби и што не друго.

Нема бегалци во беда во и после Турциja. Над нив не се сипат бомби,никоj не им реже главите. Тези маси луге са добро инструктирани от каналджиите,кои ги пренесуват за западна Европа,каде сакат да барат подобар живот. Тоа са икономски имигранти,а не бегалци. Тоа треба да стане jaсно..
арно би било @langelina да го прочита болдот во писаниево неколкупати пред да реши повторно да пишува и да генерализира.

Последно уредено:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Немам коментар,имам само гнев.
сликава ја имав поставено некоја страна поназад и ми беше избришана изгледа.

најдов и куп други слики,но не сакав да ги поставувам тука поради крвавоста.

Е сега подразмислете малку колку од нив што убивале христијани,без разлика дали мажи или деца или баби и дедовци се низ Европа.Ете пресретнале и фатиле пратка со 10 илјади фалц пасоши наменети за сиријците,а колку пратки само прошле пред таа да биде фатена.Колку само оружје прошло пред грците да го пресретнат бродот со оружје пред некој ден.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Баш ме интересира дали меѓу овие сирискиве бегалци има христијани?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Не, не, не со тие куршуми...
Прво, без разлика што МК не е нормална држава за многу работи, тоа не значи дека никогаш не треба да превземе ништо. Ај да оставиме оние на граница да прават што сакаат ?

Друго, насилството што го гледаме, не можеш да го монтираш , па од кој агол ако сакаш снимај го. Тоа е реално, за жал ! Пази, луѓе што беагаат од насилство - наеднаш искажуваат огномно НАСИЛСТВО ако некој не им ги исполни барањата ?

Гледај ги денештите снимки од Хоргош....
Што треба да мислиме за група на луѓе , што маскирани, кршат и маваат по полиција и сакаат насилно да влезат во друга држава, а при тоа таа држвава и полиција постапува согласно закон ?
Јас за ова освен ХАОС, ИНВАЗИЈА, немам друг збор

И друга работа. НЕ мешајте бегалци од војна, со економски мигранти. Ова не само бегалци од војна. Ова се економски мигранти што ја одбираат масовно Германија. Друга работа е ( а при тоа ке забегаме со муабетите), зошто пример , не е ОАЕ и Дубаи ?

Прво: Никаде не сум рекла дека Македонија не треба да контролира кој влегува кој излегува, туку дека македонските институции потфрлија. Можеше уште на почетокот да се направат пунктови за евиденција и контрола, ама се направија после неколку месеца.

Второ: Мене воопшто не ме изненадува насилно однесување од нивна страна. Напротив, мене ме изненадуваше нивната сталоженост, имајќи на ум дека патувале со гумени чамци, пешки, во постојана опасност дека ќе бидат ограбени, силувани, уапсени, претепани, киднапирани, убиени...

Согласно закон постапува полицијата? А според кои закони НАТО и САД влегоа во нивните суверени држави и покрај противењето на ОН? Или ОК е ако влезеш со борбен авион и фрлаш бомби, ама ако фрлиш камен на граница, тогаш си насилник?

Ајде нека се и економски емигранти. На кој начин тебе како Македонец те загрозува тоа?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Баш ме интересира дали меѓу овие сирискиве бегалци има христијани?
Поточно, прашањето би можело да се прошири: Дали има и зошто не?

И не е само тоа прашање.

Дали има Шитии?
Дали има Ерменци?
Дали има Асирци?
Дали има Језиди, кои се едни од најнапатените?
......
И зошто не?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Не знам во каква средина живееш или си живеела во Македонија. Нашите македонки ниту носат фереџе ниту се машини за раѓање. Ако мислиш на некои други "наши", ...прашање е кои се тие.

Стварно? А што е ова?

арно би било @langelina да го прочита болдот во писаниево неколкупати пред да реши повторно да пишува и да генерализира.
Кога се фаќаш за законите, ти кажи според кој закон влегоа војски во Ирак и Афганистан? Според кој закон се праќа оружје на бунтовниците во Сирија?

V

viktora

Гостин
Прво: Никаде не сум рекла дека Македонија не треба да контролира кој влегува кој излегува, туку дека македонските институции потфрлија. Можеше уште на почетокот да се направат пунктови за евиденција и контрола, ама се направија после неколку месеца.

Второ: Мене воопшто не ме изненадува насилно однесување од нивна страна. Напротив, мене ме изненадуваше нивната сталоженост, имајќи на ум дека патувале со гумени чамци, пешки, во постојана опасност дека ќе бидат ограбени, силувани, уапсени, претепани, киднапирани, убиени...

Согласно закон постапува полицијата? А според кои закони НАТО и САД влегоа во нивните суверени држави и покрај противењето на ОН? Или ОК е ако влезеш со борбен авион и фрлаш бомби, ама ако фрлиш камен на граница, тогаш си насилник?

Ајде нека се и економски емигранти. На кој начин тебе како Македонец те загрозува тоа?
Лично мене,како македонец,к.р ме заболе и за нато и за сад и за арапите.Нивни проблем,дома нека си ги носат.Македонија нема никаков удел па ниту ќар од тоа што се случува.Па што има ние да го кркаме стапот?Бегалците влегуваат во земја членка на НАТО и ЕУ,нека продолжат низ членките кои што се во тие организации односно Бугарија или Албанија.Македонија ниту бомбардира,ниту граба навта,никаков ќар само зиан.Каде дома имаме терорист па малце се ајде ќе увезуваме.Девојче дај бре размисли мајката од такви либерали како тебе ни се еба пола држава.Ти само жалиги еден ден кога ќе сечат глави недај боже,на твој близок тогаш ќе те видам.

Z

zmej gorjanin

Гостин
ТРАУМАТИЧНИ СНИМКИ ОД ЕВРОПА: Кој ќе плати за судбините на овие деца?! САД и ЕУ? Западот кој им донесе војна? Македонија била брутална?!
септември 16, 2015 / By iNFOMAX

Страшни, хаотични, трагични и траорни снимки од Унгарско – Српската граница, на влезот на Европската Унија. Ова е ЕУ, која на Македонија и држи лекции за хуманост кон бегалците и хуманост кон децата?

Западот кој им ја донесе војната на овие деца, им го одзема детството, ги избрка од нивните домови и ги казни бидејќи живеат во земја со нафта, денес повторно ги казнува бидејќи сакаат да дојдат во нивните земји, во земјите на оние кои крадат од нивните животи. За жал, “хуманата” ЕУ ги претепа, ги раскрвари, ги расплака! Браво за хуманоста, стоко Европска!

Еве кој зборува за хуманоста или нехуманоста на Македонија и македонската полиција! Стока:

https://www.youtube.com/watch?t=128&v=zl5YF0qWK7k

http://infomax.mk/wp/?p=38416
Македонија не е брутална, Македонија е неспособна.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Лично мене,како македонец,к.р ме заболе и за нато и за сад и за арапите.Нивни проблем,дома нека си ги носат.Македонија нема никаков удел па ниту ќар од тоа што се случува.Па што има ние да го кркаме стапот?Бегалците влегуваат во земја членка на НАТО и ЕУ,нека продолжат низ членките кои што се во тие организации односно Бугарија или Албанија.Македонија ниту бомбардира,ниту граба навта,никаков ќар само зиан.Каде дома имаме терорист па малце се ајде ќе увезуваме.Девојче дај бре размисли мајката од такви либерали како тебе ни се еба пола држава.Ти само жалиги еден ден кога ќе сечат глави недај боже,на твој близок тогаш ќе те видам.
За жал, Македонија не е на месечината, туку баш на тој крстопат. Иако немаме капацитет, ако Европа одлучи бегалците да останат во Македонија, тие ќе останат, никој нема да не прашува дали сакаме или можеме. Исто како што примивме 300000 бегалци од Косово, иако децидно беше кажано дека можеме да примиме само 30000.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.768
Поени од реакции
12.104
А да ги игнориравте троловите?? 150 страни се труби едно исто. Очигледно некој не можи или не сака да разбери.

Kajgana Shop

На врв Bottom