- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.705
- Поени од реакции
- 7.607
Vidi nesporen e minimumot, no dali cel den konstantno moze taka da raboti i dali e dobro za kompresorot da raboti nonstop na minimum obrtai ?http://www.toshiba-aircon.co.uk/assets/uploads/product_assets/RAS 10-22SKV2-E Suzumi Plus.pdf[DOUBLEPOST=1442380933][/DOUBLEPOST]Tuka gore moze da vidite na koja snaga moze da raboti minimalno[DOUBLEPOST=1442381019][/DOUBLEPOST]Strelec80:
Cuvaj si go Geyi-to, takva klima za tie pari ne naogas poveke
Za da raboti dolgo vreme na minimum treba ili da ima niska zadadena vnatresna T, ili da e predimenzionirana za prostorot. Ama dali e bas taka.
Pri konstantno dolgo vreme rabotenje na minimum mislam deka poveke se zagreva kompresorot i imaat zastita da iskljuci pravi forced defrost so cel da oladi kompresorot koga e toplo nadvor (nema situacija so mraz na izmenuvacot).
Dali samo kaj pogolemite edinici po mokjnost ja ima zastitava ili i kaj pomalite 12 i 9ki neznam tocno, po servisnite gi ima ovie podatoci.
Ja zboram za mojata Gree 28ca koja pravese takvi vestacki defrosti zaradi zastitata, sea moze za nekoj moze e sranje kineska marka itn pa pravi taka...ama eve i vo servisnoto za 22jkata na @Baratel vo opisot za toa vo koi slucai nastanuva defrost se spomnuva pod tocka 5 situacija za defrost "During continuous compressor operation" pri uslovi koi se visha matematika da se razberat od X temperaturni uslovi pa se do 10 i poveke prateni komandi od vnatresnata za 0rps na kompresorot.
Sea da ne se fati nekoj deka kaj negovata nema takvi zastiti, mozno e sve, site upatstva i servisni nemoze da se procitaat pa za sekoj model da se znae kako raboti.