Мигрантите низ Македонија

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Report: Muslim Migrants Raping Women & Children at German Refugee Camp
Women allegedly forced into prostitution

Image Credits: RT.

by Paul Joseph Watson | September 15, 2015

An explosive document released by top social welfare organizations in Germany reveals evidence that migrants at a refugee camp in Hessen are raping women and children, while also allegedly forcing women into prostitution.

The document was made public by LFR (Landesfrauenrat) Hessen, Der Paritätische Hessen, Pro Familia Hessen and the Landesarbeitsgemeinschaft Hessischer Frauenbüros.

It asserts that women and children at a migrant camp in Hessen are being sexually molested by Muslim “refugees” on such a regular basis that they are afraid to go to the bathroom at night and have to remain fully clothed when they sleep.

http://www.infowars.com/report-muslim-migrants-raping-women-children-at-german-refugee-camp/

Член од
1 јуни 2015
Мислења
95
Поени од реакции
13
Вива Монголија
Прегледај го приврзокот 128593

И аман,го отупе иди имаш друга тема за Бугарија иди дркај тамо.

Ако некој мисли дека денес што ни се случува со исламскиот радикализам и заканите за исламизација на Европа се баба рога ептен се лаже.
Прегледај го приврзокот 128592
I sto ..?? Ti smeta nesto ,od slikive ? Sto vrska ima islamot so radikalizmot,terorizmot ?,mene vo opsto ne mi smeta,tie drzavi sto si gi prikazal vo slikive poslednite 100 godini se pod lupata na Evropa i USA ne se krivi tie kutrite sto ovie nasite ateisti pod maskata na hristijanstvoto i stravot od islamskiot terorizam ni ja e..a majkata ,a ti mi postiras tuka gluposti

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
http://smashinglife.co.uk/3-bullshit-posts-about-refugees-you-need-to-stop-sharing/

а да, и дека стотици илјади луѓе во сирија еден топол сончев ден се собрале и тајно се договориле да тргнат накај европа глумејќи бегалци при што ќе им гинат децата по пат, со цел... wait for it... да направат калифат од европа:pos:

пс- го обвинуваат Бугаринот дека земјата му била фашистичка. ВРВ! :cuc:

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503

Сириец одговорил на најчестите прашања: Зошто не се бори за својата земја, каде се жените и децата?

15.09.2015 | 13:30
Извор: Точка

Милад е 29-годишен забар кој побегнал од Сирија во Лондон минатата година. На Фејсбук одговарал на прашањата кои многумина ги поставуваат, како на пример зошто бегалците не останат да се борат во војната, зошто има толку мажи во колоните и каде се жените и децата. "CNN" ги издвоил најинтересните одговори.

Запрашан зошто како млад маж не останал во Сирија, да се бори и да се обиде да изгради подобра иднина, Милад одоговорил:

Војната ја уништува целата држава

"Тоа не е едноставна работа кога бомби ви летаат над глава, кога слушате пукање и кога не можете да пронајдете работа и пари за живот. Мислам, војната уништува сè во државата. Се борите, се борите и борите, и потоа сакате да си одите. Чекате две или три години и ништо не се променило. Како да го поднесете тоа?", се запрашал тој.

Овој бегалец не е во Европа за да ужива во бенефициите.

"Секако, ми недостасува домот, нема место како што е дома. Доколку условите се подобрат, многу Сиријци, не само јас, ќе се вратат во Сирија".

На прашањето зошто Сиријците не одат во богатиот Дубаи, нема одговор, бидејќи не станува збор за нивен избор.

"Прашајте ги владите во Арапскиот залив. Немам одговор. Многу Сиријци повеќе би сакале да одат во арапските земји бидејќи тоа се развиени земји, имаат пари и се зборува арапски. Но, тие ни ги затворија вратите. Треба да ги прашате нив".

Мажите не сакаат да се борат за или против Асад

Многумина тврдат дека колоните со бегалци се полни со мажи, додека жени и деца има помалку.

"Има многу жени и деца бегалци, но на мажите им е полесно да ја напуштат Сирија. Покрај тоа, жените и децата не ги регрутираат во војска. Мажите не сакаат да се борат за или против режимот на Асад".

На прашањето каков човек може да го остави семејството во воена зона, Милад исто така има одговор.

"Не е лесно да се одлучиш да го напуштиш домот и работата. Јас сум млад. Немам куќа и имам време да барам друга работа и место за живот. Но, мојот татко, на пример, кој има 60 години, не може да се одлучи да остави сè. Си замина по две години, не кога и јас, туку откако сфати дека ништо не е променето и дека сè оди на полошо".

Остатокот од прашањата и неговите одговори можете да ги прочитате ТУКА.

http://tocka.com.mk/1/170606/siriec-odgovoril-na-najcestite-prasanja-zosto-ne-se-bori-za-svojata-zemja-kade-se-zenite-i-decata[DOUBLEPOST=1442322362][/DOUBLEPOST]
Во право си. Не знам зошто ние, како држава која географски припаѓа на Полинезискиот архипелаг, би се интересирале што се случува во некоја си таму Европа што се наоѓа на другиот крај на светот и со која немаме ништо заедничко. :)
Изгледа ти не ме разбра убаво. Ај да ти појаснам, на твојата иронична реплика

Ние не можеме да ја ја избегнеме оваа ситуација бидејќи сме крстопат на оваа ситуација, и нормално дека мораме да бидеме информирани што се случува таму, од типот дали ќе се затвараат границите на Западните земји и колку тоа штетно ќе се одрази на нашата држава. Нас не треба да не интересира што им прават имигрантите на домородците во тие држави, дали ги напаѓаат и ги ограбуваат, дали ги претепуваат, си има институции за тоа, кај нас имаме такви случаеви со качачките банди во Западна Македонија и Скопје, затоа треба ние да гледаме за нас, и како да го решаваме проблемот, а они нека му ја мислат за кај нив. До пред некоја година не ни знаееја дека има држава Македонија на Балканот и какви проблеми си има на верски и етнички план, а сега кога им дојде јајцето на задникот, сега сме најпопуларни кај тие истите, дури и подршка од Европјаните (најгласни Британците) со тоа видеото кога мигрантите ја одбиваат помошта од полицијата бидејќи има црвен крст на неа и кога беше првиот инцидент кога беше нападната полицијата и кога интервенираа со шок бомби. СНН сакаше да ја изврти ситуацијата како сме биле ние брутални, но ниту Европјаните веќе не паѓаат на таа манипулација, туку и даваа подршка на македонската полиција како се справила со мигрантите.

Последно уредено:
V

viktora

Гостин
I sto ..?? Ti smeta nesto ,od slikive ? Sto vrska ima islamot so radikalizmot,terorizmot ?,mene vo opsto ne mi smeta,tie drzavi sto si gi prikazal vo slikive poslednite 100 godini se pod lupata na Evropa i USA ne se krivi tie kutrite sto ovie nasite ateisti pod maskata na hristijanstvoto i stravot od islamskiot terorizam ni ja e..a majkata ,a ti mi postiras tuka gluposti
Да,ми смета.И тоа многу.Додека во муслиманските земји забрането е дури и крст на врат да носиш,муслиманите за десет души бараат џамија во христијанска земја.А кога ке се доселат и ќе станат мнозинство аутоматски христијаните добиваат старус доселеници а муслиманите староседелци.Ај кажи која друга религија убива луѓе поради вера?Дали христијаните или будистите се закануваат дека ќе го преобратат светот во нивна вера?Сега или постот е глуп или некој е глуп што стварно не може да свати.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Искрено мене ама ич не ме заболе ако цела западна европа стане доминантно муслиманска , вервај нема ни да трепнам. Ако си ги сакаат нека си ги приберат сите до еден. Но друго мене ме мачи. Не е цела финта дека само сакаат да поминат од тука а не дека сакаат да останат. Кој ги прашува нив уствари кај сакаат и што сакаат. Дури ги примаат ги примаат( колку што пратев вести и тоа некако почна да се менува) , но што ако утре им текни дека повеќе не сакаат да ги удомат. Ние сме транзит, секој ден официјално влегуваат повеќе иљади мигранти, бегалци или што и да се. За среќа сега засега само транзитираат пошто имаат каде да продолжат, но што утре ако нема каде да продолжат. Додека се реши сето тоа ке бидат на наш грб. Од шо мака? Нема друг пат за ветената земја освен одтука? Нека си одат преку бугарија, преку Албанија .... Кај поминале илјадници километри мислам дека плус минус уште неколку стотина нема ни да ги сетат. Слушам пред некој ден Саркози говорел дека додека да им се одобри азилантскиот статус да престојуваат во неЕУ држава( а тоа сега засега сме ние и Србија). Види паметен човекот. Германија рече кој го еба шенген, пасошка контрола ке воведам, Унгарија си крена ограда и покрај се, бугарите си имаат уште од студената војна . Сите си ги штитат националните интереси на ваков или таков начин, само ние ке изиграваме поглеми верници од папата ? Зошто ?
Зошто би си пикале трн во здрава нога, ни криви ни должни. Ете доволно поминаја од кај нас. Нека сменат рута малце. А западна европа ако толку си ги сака и е толку хумана мислам дека има доволно средства, финансии и логистика да директно од Турција си ги превземе дали со авиони, возови , автобуси,бродови и правец ЕУ. Без попатно застанвање директно низ државите членки на ЕУ. Последно колку што проверив Турција се граничи и со бугарија и со грција, двете членки на ЕУ веќе ако сакаат по копнен пат. Во секој поголем европски град има аеродроми, можат диретно воздушно да си ги земат ако сакаат. Ако им е скапо верувам дека има доволно пристаништа ако сакаат по воден пат да си ги земат. Ако им е многу вртење, можат и преку Дунав( пак преку Еу држави). Е сега зошто од сите можни алтернативи сите си го тргаат газот настрана е веќе друга работа.
Абе ништо јас не реков, само прашав.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Унгариja ке започне изградба на ограда и со Романиja после изградбата на оградата со Србиja.
http://www.focus-news.net/news/2015/09/15/2118675/afp-ungariya-shte-stroi-ograda-sreshtu-migranti-i-po-granitsata-si-s-rumaniya.html[DOUBLEPOST=1442324983][/DOUBLEPOST]От днес Унгариja затвори границите си и започна многу построга контрола.
Србскиот министар за труд и социала jaвно рече,дека "Унгариja ке мора да отвори границата".
http://www.novini.bg/news/305320-с'рбија-унгарија-трјабва-да-отвори-границата.html[DOUBLEPOST=1442325384][/DOUBLEPOST]Според унгарскиот Хелжински комитет, 99% от бараниjaта за азиал,ке бидат отбиени и 99% от лугето,ке бидат вратени во Србиja. Тоа ке предизвика напрежение мегу двете држави, а представник на Србиja заплаши,дека ако е потребно Србиja ке се спротистави со армиjaта си.
http://bnr.bg/post/100602038/nova-sistema-za-granichen-kontrol-v-ungaria-stranata-zatvori-chast-ot-vazdushnoto-si-prostranstvo

Последно уредено:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.329
Поени од реакции
21.638
Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Во периодот од 19.06.2015 до 13.09.2015 година во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 75.087 странски државјани, од кои, 50.155 се од машки пол, 10.337 се од женски, 12.415 се деца

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
До утринава 75.087 мигранти се со намера за азил во државава....

Koga prosto makedonsko "novinarce" traga po senzacija i pocinja da lupa gluposti...! Neka on pa i narodov sto cita i se popaluva....Tocka,kurir,infomax...etc = not even onion news...! Proverte ja vesta pred da ja postirate!

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619

Koga prosto makedonsko "novinarce" traga po senzacija i pocinja da lupa gluposti...! Neka on pa i narodov sto cita i se popaluva....Tocka,kurir,infomax...etc = not even onion news...! Proverte ja vesta pred da ja postirate!
не постои сајт кој е нормален.Исто гомно се и либертас,доказ,а па буре весник не е ни за коментирање.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.329
Поени од реакции
21.638

Што не е во ред со веста? Не се точни бројките? Помалку се? Повеќе се? Што е проблемот?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Што не е во ред со веста? Не се точни бројките? Помалку се? Повеќе се? Што е проблемот?
Vesta e poveke od glupost ...! Znaci novinarot bil na terent, ustanovil brojka na registrirani,naprvil intervju i zaklucil deka 75 000 imigranti imaat (pazi sega) namera da baraat azil za na kraj da go zavrsi muabetot so 49....!

Од започнувањето на издавањето на потврдите до 11.09.2015 година до Одделението за азил се поднесени 49 барања за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда, при што 36 барања се од државјани на Сирија, од нив 10 за деца, потоа три барања од државјани од Пакистан и Авганистан од нив четири се деца кои го придружуваат родителот, по две барања од државјани од Мароко, Алжир и Ирак (едно од барањата е за деца) и едно барање од државјанин на Египет.
PS : Nisto licno!

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.329
Поени од реакции
21.638
Vesta e poveke od glupost ...! Znaci novinarot bil na terent, ustanovil brojka na registrirani,naprvil intervju i zaklucil deka 75 000 imigranti imaat (pazi sega) namera da baraat azil za na kraj da go zavrsi muabetot so 49....!

Од започнувањето на издавањето на потврдите до 11.09.2015 година до Одделението за азил се поднесени 49 барања за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда, при што 36 барања се од државјани на Сирија, од нив 10 за деца, потоа три барања од државјани од Пакистан и Авганистан од нив четири се деца кои го придружуваат родителот, по две барања од државјани од Мароко, Алжир и Ирак (едно од барањата е за деца) и едно барање од државјанин на Египет.
PS : Nisto licno!
Чивча нона, изгледа истиот новинар и во МВР работи. :D
http://www.mvr.gov.mk/vest/365

Во периодот од 19.06.2015 до 15.09.2015 година во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 77.674 странски државјани, од кои, 51.898 се од машки пол, 10.670 се од женски, 12.807 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата.
Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-62.898, потоа Авганистан-5.099, Ирак-3.694, Пакистан-2.086 Палестина-901, Сомалија-592, Бангладеж-516, Конго-328, Иран-274, Нигерија-211, Камерун-163 Еритреја-154, Етиопија-118, Судан-108, додека останатите се во помал број.

Kajgana Shop

На врв Bottom