Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

A

Avenger99

Гостин
Тоа дека не е така знаеш и самиот, него да те прашам дали иконите влегуваат во цената и дали мисли сопственикот да ги врати "теписите" на подот на колата?
За другар прашувам.[DOUBLEPOST=1441984024][/DOUBLEPOST]
Производителите на автомобили секогаш лажат со 1 литар помалку кога станува збор за потрошувачката.
Мене ондак за 2 литри ме излажале :)[DOUBLEPOST=1442118031][/DOUBLEPOST]
Зависи во кој град:D Јас низ Куманово го вадам тој просек 6-6.5 литри, пошто претежно се возам сам или со уште еден сопатник, а низ Скопје ако ме фати шпицот и 8 литри како од шала ги лапа:D Еве вчера во шпицот во 5 саатот попладне од клинички до Радишани патував верувал или не цел саат , од кои добри 35-40 минути ми зеде додека стигнав од Рамстор до булевар Словенија, а колку има тука 5-6 км и се булевари, си викаш брзо се стига(y) ама секој можен семафор го фатив на затворањеo_O... За помалку од саат време идам Куманово - Велес, 65км со 2 патарини :D
Зависи, да. Јас во Охрид му вадам 6.5 а во Скопје со клима 6.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.791
Поени од реакции
8.318
Мене ондак за 2 литри ме излажале :)[DOUBLEPOST=1442118031][/DOUBLEPOST]
Зависи, да. Јас во Охрид му вадам 6.5 а во Скопје со клима 6.
Сеа зависи како ја возиш, али у просек автомобилите не трошат толку колку што декларираат производителите, сепак се работи за маркетинг и конкуренцијата во индустријата е голема па често се манипулира, нетот е преполн со сопственици на нови возила без разлика на марка, кои при мерење на потрошњата на гориво го кажуваат истото.
И твојот и мојот автомобил не се исклучок.
Затоа ми се интересни коментариве од членот за старово рено. Али мора да го продае чоекот шо ќе праи или пак никад го нема напунето резервоарот до макс па да го мери колку има потрошено. :icon_mrgr:

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Да прашам отприлика колку км има од Скопје до Љубјана? и како е најдобро да се вози преку Србија - Хрватска или пак преку унгарија?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.473
Поени од реакции
41.951

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Може сака да се замеша со мигрантите :D
Затоа што ми ги извади тие две рути една преку хрватска друга преку унгарија... а според мене што знам некако не ми е по кејф од таа страна :D

Инаку некој да не возел До Словенија?

M

mordekaj

Гостин
Затоа што ми ги извади тие две рути една преку хрватска друга преку унгарија... а според мене што знам некако не ми е по кејф од таа страна :D

Инаку некој да не возел До Словенија?
Веќе три години по ред. Шо те интересира?

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Веќе три години по ред. Шо те интересира?
Me интересира каков е патот, на што треба да се внимава и отприлика ако ми троши 5,5 на отворено колку би ме чинело пари во еден правец... и со кола за колку време отприлика се стигнува.

M

mordekaj

Гостин
Me интересира каков е патот, на што треба да се внимава и отприлика ако ми троши 5,5 на отворено колку би ме чинело пари во еден правец... и со кола за колку време отприлика се стигнува.
Патот од нашата граница до Лесковац некаде е ужас. Уште не е пробиена Грделичка клисура, така да патот е двосмерен, тесен и има многу сообраќај. Затоа на тој дел треба многу да се внимава. Останатиот дел низ Србија е добар, а во Хрватска и Словенија е одличен.
За гориво можеш и сам да си пресметаш, ваљда до толку ти оде математиката. Патарините ќе те коштаат во Србија и Хрватска некаде околу 30 евра, а за во Словенија мора да си купиш вињета. За една недела цената е 15 евра, а за еден месец 30 евра.
Се стигнува отприлика за 10 саати. Е сега тоа зависи од тоа како возиш, колку ќе одмараш, гужви на границите и патарините и такви работи.

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Патот од нашата граница до Лесковац некаде е ужас. Уште не е пробиена Грделичка клисура, така да патот е двосмерен, тесен и има многу сообраќај. Затоа на тој дел треба многу да се внимава. Останатиот дел низ Србија е добар, а во Хрватска и Словенија е одличен.
За гориво можеш и сам да си пресметаш, ваљда до толку ти оде математиката. Патарините ќе те коштаат во Србија и Хрватска некаде околу 30 евра, а за во Словенија мора да си купиш вињета. За една недела цената е 15 евра, а за еден месец 30 евра.
Се стигнува отприлика за 10 саати. Е сега тоа зависи од тоа како возиш, колку ќе одмараш, гужви на границите и патарините и такви работи.
Tи благодарам на одговорот.

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Некој да растура реновци во околина на Прилеп, Битола,Кичево? Ми треба предна врата од страна на возачот со огледало. Во краен случај можи и во Скопје да барам..... рено меган 2002 година

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.473
Поени од реакции
41.951
Некој да растура реновци во околина на Прилеп, Битола,Кичево? Ми треба предна врата од страна на возачот со огледало. Во краен случај можи и во Скопје да барам..... рено меган 2002 година
i vo skopje ne veruvam da najdes, u tetovo bi trebalo da ima pokraj avtopatot ima milion otpadi

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.257
Поени од реакции
15.346
Барај го Љуши од Велешта, мада тој повеќе работи со германски возила.

070 212 339

A

Avenger99

Гостин
Љуши и Тоти мислам дека се двајца браќа од Велешта, струшко имаат скоро се..

Kajgana Shop

На врв Bottom