Просечниот македонец е оставен на МПЦ, заедно со „бедните по дух“ кои ќе наследуваат сенешто, за пуста надеж...
Телемата велат дека е религиозно-философска матрица, не е институција, како што нели МПЦ е институција и ги заморува сите со нејзините осуди на ова или она, а не си го гледа само своето стадо.
Има разлика, има...
А ако сакаше да кажеш нешто за О.Т.О. или A.'.A.'. или други тајни и полу-тајни организации, не може да се зборува за нивната работа - бидејќи тоа тебе нема потреба да те заморува - си имаш свои работи за мислење.
Црквата нема повеќе моќ да се меша никаде, едноставно може да парадира за да заштеди на реклами по тв и да се турка во сечие домашно огниште и да бара власт над истото.
Не знам што толку прашина што црквата не влијае на поединецот.
OTO, Телема, „исти„ , што е разликата?...
А Црквата има ветување од својата глава: таа (Црквата) ќе опстои, оти сам Бог е незјин гарант.[DOUBLEPOST=1441966153][/DOUBLEPOST]
Мики, вакво нешто одамна немам читано. Дај некој линк каде библијата пишува за метаболизам на шеќери, за макроелементи или функција на црниот дроб. Или нешто поосновно, градба на клетка, видови ткива...
Ај потсети ме кај напишав дека Библијата го опфаќа и метаболизмот па јас ќе ти го доставам бараниот линк.[DOUBLEPOST=1441966255][/DOUBLEPOST]
и мене живо ме интересира како можеш да следиш тв, да користиш компјутер, да збориш на телефон..... без макар овие неколку природни науки.
Многу едноставно; и пред телевизијата, и пред комјутерот и пред „мобиљката„; по Земјава се шетаа луѓе, кои како род битисуваат се‘ до денес. И денес постојат племенски заедници кои немаат појма за „Интернет„ и пак се живи.[DOUBLEPOST=1441966335][/DOUBLEPOST]
не може Мики, постоење на ни еден бог науката не може да го побие, ни один ни тор ни амон ра ни зевс ни маниту ни баал ни мазда ни митра ни јупитер ни дионис ни јахве ни алах...
све е то недокаживо
Let3,
уопште не барав да ми посочинш научен доказ за непостоењето на непостоечки ликови, туку барав научен доказ за непостоењето на живиот Бог.
„Копчаш„?...[DOUBLEPOST=1441966435][/DOUBLEPOST]
Со истата со која вие го докажувате непостоењето на Алах, Шива, Вишну, Тор, Зевс итн.
Лагата се побива со вистина, но ти си далеку од вистината. Последично, лажните богови се побиваат со живиот и објавен Бог, а не со овосветовни науки и техники.[DOUBLEPOST=1441966506][/DOUBLEPOST]
Ти како докажа дека не си му го пушел на комшијата?
Како треба да „изгледа„ доказот за докажување/побивање нечии лични ставови, упатени кон други субјекти?