@matej2007 so zdravje da se sluzish so mitsuto.
Zemav skoro dve Lomo soLCLH kako shto mi rekoa vo Greemak.
Od nadvor koga ke zagledam,preku reshetkata za nadvoreshna edinica, se gledaat tri plavo-violetovi kabla na dnoto, pod ventilatorot,
blizu do ispusnoto crevo za vodata. Toa bi trebalo da e potvrda za LCLH kitot.
Malku go testirav edniot Lomo za ladenje na 2 septemvri, pa mozebi nekogo ke go interesira:
soba 20m2,..Lomoto go vkluciv vo 18:52 min , temperatura na 1 metar visina od podot e 29.5 stepeni.
Pocna da duva jako...po 3-4 minuti namali so duvanje a termometrot pokazuvashe 28 stepeni.
vo 18:59 pak namali so duvanje, edna brzina pomalku (postaven e fenot na auto) i pokazuva 27 stepeni.
termometrot ne e izlozen na promaja, malku e na strana da ne go faka duvanjeto od klimata.
19:04 temperatura okolu 26.5 stepeni.I ponatamu duva so ista brzina, da receme prva ako trgnal od treta.
Termometarot e vo delot na sobata poblisku do klimata, bidejki duva na sprotiven kraj i mislam deka e pomeradaven.
eve 19:07 pokazuva 26 stepeni. Izlegov vo hodnik i se oseca drasticno razlikata od tie 3-4 stepeni.
- ne mi e bash precizen termometrot, obicen e na crtki.
19:16 temperaturata e ista okolu 26 stepeni, ventilatorot isto vrti vo prva.
vsushnost koga podobro zagledav na termometro pokazuva 25.5 stepeni.
19:19 minuti mislam deka e na 25 stepeni. Sepak mi treba poasalen termometar od ovoj
19:21 siguren sum deka e 25 stepeni,,,, Kraj na testot
poglednav vo 19:24 chasot i temperaturata na termometrot pokazuva 24 stepeni....!!
slednite desetina minuti ostana na 24 i potoa ja iskluciv klimata.
Zaklucok e deka za okolu polovina cas ja namali temperaturata od 29.5 na 24 stepeni so toa shto po 7-8 minuti
se stabilizira na prva brzina so duvanje i postepeno ja namaluvashe temperaturata. Pretpostavka e ako klimata ne beshe
postavena na auto fen tuku na maksimalna brzina celo vreme, zadadenata temperatura ke ja postigneshe za pokratko vreme.