Дадилка - Монструм во Македонија

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Каква приватност во туѓа куќа ти се молам.
И не гледам логика родителството да им се стави под знак прашалник,единствено може дадилката да ја прогласт за луда и да ја сместат во негорци.

Јас лично на неопределено време би ја затворил во подрум без леб,вода а физиолошки потреби во гаќи да врши
Абе каква луда, нормална е, ја знам, крф и ебам.

InStealth

Лабаво лавабо
Член од
10 февруари 2015
Мислења
221
Поени од реакции
560
Каква приватност во туѓа куќа ти се молам.
И не гледам логика родителството да им се стави под знак прашалник,единствено може дадилката да ја прогласт за луда и да ја сместат во негорци.

Јас лично на неопределено време би ја затворил во подрум без леб,вода а физиолошки потреби во гаќи да врши

Ако таа не е информирана за камерите и не знаела дека е снимена а тие снимки излезат во јавност и те како има право да ги тужи...Мислам и со новиот ''закон за снимки'' тие немаат валиден доказ, глупо е и смешно ама вистинито во нашава државичка..

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
@InStealth

Нема на кој основ да ги тужи. Исто како да снимале некој друг како починува убиство, и таа особа да земе да ги тужи пошо не знаела дека е снимана. Абсурд.

Последно уредено:

InStealth

Лабаво лавабо
Член од
10 февруари 2015
Мислења
221
Поени од реакции
560
@InStealth

Нема на кој основ да ги тужи. Исто како да ја снимале некој друг како починува убиство, и таа особа да земе да ги тужи пошо не знаела дека е снимана. Абсурд.

Не смеат снимките да ги објават а смееле да снимат секако кога се посомневале...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Каква? Елаборирај.
Епа дадилка или бебиситерка е специјализирана за чување бебиња, еден вид на педагог, стручна е за таа работа, психички средена и знае како со деца. Во странство има посебни школи, курсеви за дадилки, кај нас не знам.

А жена што чува деца е спротивното од тоа погоре што го објаснував, не специјализирана и нестручна жена за чување деца, туѓи, пошто на свое не ми се верува дека вакво нешто би му праел некој.

Конкретно оваа е тука колку да и помине денот, да заработи дневница, а бебево и плаче ја нервира и тоа е тоа.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Каква? Елаборирај.
Сега учителке.

Дадилка - личност со соодветно завршено образование. (знам дека не постои факултет за дадилки).
Жена што чува деца - нема работа поради приватизација/технолошки вишак у млекара/годел, исчувала две (според неа совршено) деца а едниот незавршил средно, другиот е со осмолетка али немале среќа.

П.С. Не сакам да дискриминирам со образованиево ама верувам дека ме сфаќаш.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ако таа не е информирана за камерите и не знаела дека е снимена а тие снимки излезат во јавност и те како има право да ги тужи...Мислам и со новиот ''закон за снимки'' тие немаат валиден доказ, глупо е и смешно ама вистинито во нашава државичка..
Сепак кога влегла во нивниот стан да го чува нивното дете ги прифатила нивните правила и начин на живот

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Сега учителке.

Дадилка - личност со соодветно завршено образование. (знам дека не постои факултет за дадилки).
Жена што чува деца - нема работа поради приватизација/технолошки вишак у млекара/годел, исчувала две (според неа совршено) деца а едниот незавршил средно, другиот е со осмолетка али немале среќа.

Помалиот пуши цигари и пие бело вино од негови 14 години.
Постариот е локален лопов, 2 пати бркан од школо и 5 пати има спиено у станица пошто му нашле радија у ранец и недопушен фиљан у кутија цигари-родео меко.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
„Процури“ и идентитетот на женава, на фејсбук сега видов. Нема да излезе оваа ни по леб изгледа.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Помалиот пуши цигари и пие бело вино од негови 14 години.
Постариот е локален лопов, 2 пати бркан од школо и 5 пати има спиено у станица пошто му нашле радија у ранец и недопушен фиљан у кутија цигари-родео меко.
Да да дааааа хахахаха човече какви двајца браќа ми опиша од маало, сфака част.

П.С. Мајка им е стварно добра жена.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Епа дадилка или бебиситерка е специјализирана за чување бебиња, еден вид на педагог, стручна е за таа работа, психички средена и знае како со деца. Во странство има посебни школи, курсеви за дадилки, кај нас не знам.

А жена што чува деца е спротивното од тоа погоре што го објаснував, не специјализирана и нестручна жена за чување деца, туѓи, пошто на свое не ми се верува дека вакво нешто би му праел некој.

Конкретно оваа е тука колку да и помине денот, да заработи дневница, а бебево и плаче ја нервира и тоа е тоа.
Сега учителке.

Сум видела многу огласи од семејства што бараат некој да им ги чува децата.
Некои сакаат по неколку саати во денот, некои сакаат со определено работно време пример од 9 до 5, некои сакаат да земат дома личност што ќе живее со нив (au-pair/live in nanny)
99.9% од огласите не спомнуваат тип/вид на образование која сакаат таа дадилка да го има. Има некои кои спомнуваат дека сакаат таа личност да има претходно искуство на пример. Во некои држави со закон е регулирано дека ако земеш дадилка (и легално пројавиш дека и плаќаш ау) треба да има завршено почетен курс за брза помош (мислам дека се од оној тип на курсеви како за возачка?)

Можеби во теорија имате право, ама во пракса не.
Освен тоа, само затоа што е жена која е невработена/технолошки вишак или не знам шо - не значи дека ќе биде монструм како оваа.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Сум видела многу огласи од семејства што бараат некој да им ги чува децата.
Некои сакаат по неколку саати во денот, некои сакаат со определено работно време пример од 9 до 5, некои сакаат да земат дома личност што ќе живее со нив (au-pair/live in nanny)
99.9% од огласите не спомнуваат тип/вид на образование која сакаат таа дадилка да го има. Има некои кои спомнуваат дека сакаат таа личност да има претходно искуство на пример. Во некои држави со закон е регулирано дека ако земеш дадилка (и легално пројавиш дека и плаќаш ау) треба да има завршено почетен курс за брза помош (мислам дека се од оној тип на курсеви како за возачка?)

Можеби во теорија имате право, ама во пракса не.
Освен тоа, само затоа што е жена која е невработена/технолошки вишак или не знам шо - не значи дека ќе биде монструм како оваа.
Види, јас ти го лајкнав мислењето каде што велиш дека не треба да се осудуваат сега сите личности кои чуваат деца, поготово оние кои се необразувани за тоа, него ти реплицирав зошто побара да ти елаборира а и сама верувам дека ја знаеш разликата од дадилка и жена кој чува деца.

Мене пример зошто сум машко шансите некој да ми даде да чувам деца се 0.5% (поради сетеротип) али глава ставам дека би чувал дете подобро од во најмала рака 50% самопрогласени дадилки.

Kajgana Shop

На врв Bottom