Дадилка - Монструм во Македонија

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
си мислев го нема бебето таму, се е шега, скриена камера.... се молев да не е реално ова, се надевав, нашето новинарство би објавиле вакви спам вести, но ја видов раката и престанав да дишам...
УПМ отиде светот.

Но морам ова да го кажам: ДА ТИ ЈА ЕБАМ КАРИЕРАТА ШТО МОРА ТУЃА ЖЕНА ДА ТИ ГО ЧУВА ДЕТЕТО.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Кутро детенце што само преживеало , оваа психопатка вака да ја малтретираат во затвор . Иако сметате дека родителите не се криви сепак овде не се работи за една , две недели туку 5 месеци , каде им бил умот!

InStealth

Лабаво лавабо
Член од
10 февруари 2015
Мислења
221
Поени од реакции
560
Ау каква креативна станав за се она што ми иде да и направам да се случеше вакво нешто на мое дете.Абе секое пубично влакно ќе и го скубам едно по едно и со клештите ноктите ќе и ги извадам.Па после ако се сеќавате на сцената од Oldboy како му сечеше парчиња месо од вратот па му ги посолуваше со сол и го малтретирше така цело време, епа ТОА ЌЕ И ГО ПРАВАМ:mad:Каква полиција какви судови, за таква гнаса само тежок и умоболен третман за цел живот да ја поремети и да скапе во темница!

УФФ! Многу омраза излезе од мене Господе прости, едвај го догледав видеото...

Само едно не ми е јасно, како родителите и покрај сите снимки во светот што се случуваат со вакви дадилки, тие се осудуваат со препораки или за мала сума да го доверат детето на друг ? Не оправдувам ни средства, ни кариери, ни разводи, ни самохрани мајки/татковци, за се постои начин.Градинките се 2000 ден месечно(не дека и таму виделе аир родителите ) а башка имаш и основа на што да ги тужиш, тие се на работно место.А кога ќе им дојде пријава зашто дадилката не била пријавена? Па како така родителите ја довериле на рандом особа да го чува ? Па социјални служби кога ќе се вклучат ќе си видат мака и тие со неа.Ќе ја прогласат за ментална, ќе заврши во некоја ментална установа и тоа е тоа, а детето нивно со трајни последици.И не е точно дека ако е мало нема да се сеќава и нема да има последици.Добро е што на време приметиле дека нешто се дешава и можеби не е предоцна за малото.Како го стегаше менталнава, не било далеку од гушење :(

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix::boksix:

Колку се разгневувам на вакви и слични работи. Ја би ја затворил во соба и би удрил една многу ефикасна терапија (тепање без милост, како викаат ќотекот од рајот е излезен), и сето тоа без сведоци, и би ја држел затворена се додека не и поминат модриците, за да нема доказ дека сум ја тепал, за да ме тужи, така што нема веќе да и текне да пипне дете, а не да удира безмилосно.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ау каква креативна станав за се она што ми иде да и направам да се случеше вакво нешто на мое дете.Абе секое пубично влакно ќе и го скубам едно по едно и со клештите ноктите ќе и ги извадам.Па после ако се сеќавате на сцената од Oldboy како му сечеше парчиња месо од вратот па му ги посолуваше со сол и го малтретирше така цело време, епа ТОА ЌЕ И ГО ПРАВАМ:mad:Каква полиција какви судови, за таква гнаса само тежок и умоболен третман за цел живот да ја поремети и да скапе во темница!

УФФ! Многу омраза излезе од мене Господе прости, едвај го догледав видеото...

Само едно не ми е јасно, како родителите и покрај сите снимки во светот што се случуваат со вакви дадилки, тие се осудуваат со препораки или за мала сума да го доверат детето на друг ? Не оправдувам ни средства, ни кариери, ни разводи, ни самохрани мајки/татковци, за се постои начин.Градинките се 2000 ден месечно(не дека и таму виделе аир родителите ) а башка имаш и основа на што да ги тужиш, тие се на работно место.А кога ќе им дојде пријава зашто дадилката не била пријавена? Па како така родителите ја довериле на рандом особа да го чува ? Па социјални служби кога ќе се вклучат ќе си видат мака и тие со неа.Ќе ја прогласат за ментална, ќе заврши во некоја ментална установа и тоа е тоа, а детето нивно со трајни последици.И не е точно дека ако е мало нема да се сеќава и нема да има последици.Добро е што на време приметиле дека нешто се дешава и можеби не е предоцна за малото.Како го стегаше менталнава, не било далеку од гушење :(
Планирам да го гледам филмов бе. (n)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Монструм, баш во правата смисла на зборот.
Ич нека не чекаат родителите институции да го решат проблемот, сами нека си го решат, ќотек еден убав мавање и објавување на името и презимето на жената по социјални мрежи/портали.

Всушност прашање е како би постапиле институциите во случајов, ако има обвинение или пријава врз основа на снимкава, судот ќе го отфрли како доказ и случајот ќе „падне“. Тоа е нели заради високоморалната и ептен логична судска праска која пред некое време ја видовме за едни други снимки во еден друг случај. Да не бидам сфатен погрешно дека ја бранам оваа вештеркава, не, но законот треба исто да важи за сите, па ако не може премиерот и пола влада да бидат гонети врз основа на оние снимки, не може и бабава да биде гонета врз основа на снимкава на родителите, дури и она може нив да ги тужи што ја објавиле во јавност и да рече дека е сечена, лепена и монтирана.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Затоа кога имаш дадилка, мораш да имаш и камера. Нема особа во која доволно би верувал за да чува мое дете за пари.
Многу ми е жал кога ќе прочитам вакво нешто пошто имам работено како дадилка и сеуште работам повремено и никогаш не би ми поминало низ глава да повредам дете.
Колку и да урла/вришти/пишти/плаче/кенка.. НИКОГАШ не би повредила дете.

Јасно ми е дека не е лесно да се довери дете на странец и се согласувам дека треба да се инсталираат камери некаде.
Ама верувај дека ако си го знаеш детето како се понаша ќе приметиш дали нешто се случува чудно со него, дали однесувањето или по некои модринки/белези по телото. Ќе забележиш дека не сака детето да помине време со таа личност.
:/

Не ги ставајте сите дадилки во ист кош :(

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Многу ми е жал кога ќе прочитам вакво нешто пошто имам работено како дадилка и сеуште работам повремено и никогаш не би ми поминало низ глава да повредам дете.
Колку и да урла/вришти/пишти/плаче/кенка.. НИКОГАШ не би повредила дете.

Јасно ми е дека не е лесно да се довери дете на странец и се согласувам дека треба да се инсталираат камери некаде.
Ама верувај дека ако си го знаеш детето како се понаша ќе приметиш дали нешто се случува чудно со него, дали однесувањето или по некои модринки/белези по телото. Ќе забележиш дека не сака детето да помине време со таа личност.
:/

Не ги ставајте сите дадилки во ист кош :(
Па има разлика од дадилка (бебиситерка) и жена што чува деца.

InStealth

Лабаво лавабо
Член од
10 февруари 2015
Мислења
221
Поени од реакции
560
Монструм, баш во правата смисла на зборот.
Всушност прашање е како би постапиле институциите во случајов, ако има обвинение или пријава врз основа на снимкава, судот ќе го отфрли како доказ и случајот ќе „падне“. Тоа е нели заради високоморалната и ептен логична судска праска која пред некое време ја видовме за едни други снимки во еден друг случај. Да не бидам сфатен погрешно дека ја бранам оваа вештеркава, не, но законот треба исто да важи за сите, па ако не може премиерот и пола влада да бидат гонети врз основа на оние снимки, не може и бабава да биде гонета врз основа на снимкава на родителите, дури и она може нив да ги тужи што ја објавиле во јавност и да рече дека е сечена, лепена и монтирана.
Тоа и го мислев уствари..
Повеќе проблеми тие ќе си направат од неа.Неа ќе ја прогласат за ментална а нив законот ќе ги гони пошо не ја пријавиле дотичнава дека е вработена.Не плаќале придонеси, па уште ако не е член од блиска фамилија туку рандом особа, ќе дојдат од социјалните служби и може да им се стаи родителството под знак прашалник?Зашто детето е оставено на друг да им го чува а тој некој не е педагог, дадилка со дозвола итн итн? Најлошото од се е што таа има поголеми шанси нив да ги обвини, пошо нели објавиле видео на интернет, ја нарушиле приватноста нејзина и дрн дрн закони ...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Коментар од мој познаник на фб, не му е паблик ама ќе го шерувам.

„Најпрофесионлаен и добронамерен совет за семејството на бебево малтертирано од старава вампирка.Малку е доцна додуша.Влагање таткото, тепање, АМА ТЕПАЊЕ она менување личен опис со 7-8 фрактури и си иде фино лепо сам си се пријавува.Ке одговара за тешка телесна повреда иде на суд го признавам делото многу се каам но се цени придонес на курвава, вадам вешт наод и мислење дека бил ултра вознемирен од видеото и НЕМА судија што ке му даде затвор ма колку сака скршеници нека има.Ова топла препорака како родител и адвокат“

Држи вода и секоја чест, буквално секоја чест за родителите што успеале да не изреагираат. Јас не можам цело да го изгледам,срцево ми трепери, поготово што знам која е, живее кај мене во маало, на 500метри. Ѓорчевчанка е и на мој поранешен другар мајка (која е почината) и беше доста добра другарка, не ни делуваше женава како таква, воопшто. Муабети сме праеле, све било океј.

Крф и ебам мртва, умртвена!!!!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.671
Неможев да го изгледам видеово, ептен тешко ми падна, башка и фацава на монструмов, преку компјутер ќе и влезев... :mad:

Абе на животинче не се прави вака, а не пак на човечко битие, има ли таа ум што прави бе... мислеше дека и покрај тоа тепање, немаше да дознаат родителите?

Нема фајде ако ја дадат на суд, ќе одлежи една година, и ќе излези на слобода... ама ај тие си знаат

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Тоа и го мислев уствари..
Повеќе проблеми тие ќе си направат од неа.Неа ќе ја прогласат за ментална а нив законот ќе ги гони пошо не ја пријавиле дотичнава дека е вработена.Не плаќале придонеси, па уште ако не е член од блиска фамилија туку рандом особа, ќе дојдат од социјалните служби и може да им се стаи родителството под знак прашалник?Зашто детето е оставено на друг да им го чува а тој некој не е педагог, дадилка со дозвола итн итн? Најлошото од се е што таа има поголеми шанси нив да ги обвини, пошо нели објавиле видео на интернет, ја нарушиле приватноста нејзина и дрн дрн закони ...
Каква приватност во туѓа куќа ти се молам.
И не гледам логика родителството да им се стави под знак прашалник,единствено може дадилката да ја прогласт за луда и да ја сместат во негорци.

Јас лично на неопределено време би ја затворил во подрум без леб,вода а физиолошки потреби во гаќи да врши

Kajgana Shop

На врв Bottom