Vistinskite muslimani se izmanipulirani od samite nivni vldeteli .Zatoa sto imame vladeteli nedostojni naslednici na islamot,rasipani upravuvaci koj bedniot narod e izmamuvan manipuliran od nivnata visoka polozba,vistinskiot muslil imam sekogas treba da go ispravuvava ikrivuvanjeto i ostapuvanjeto na liderite tie treba da go krent sojot glas koga se vrsi neprvda i zulum , a naprotiv denes ima dosta islamski imami koi im laskaat na politickite lideri i se staveni vo nivna sluzba, pravat se i sesto izdavat fetvi samo da gi zadovolat svoite vladeteli ,
Дали?
Види што ѝ одговорил Мухамед на Ум-Ала кога го прашала кому Аллах му ја дава Неговата чест, oдносно кого ќе го смести во чесните редови:
„Tako mi Allaha, ja sam Allahov Poslanik,
sallallahu alejhi ve sellem, ali ne znam šta će se
učiniti sa mnom.“
(Sahih al-Bukhari 1243)
https://archive.org/stream/Buharije...jevaZbirkaHadisatom1-2.dio#page/n257/mode/2up
Наспроти овој Бухариев хадис, каде ни Мухамед не е сигурен што ќе биде со него после смртта, во Куранот имаш ајет 3:169-170:
Nikako ne smatraj mrtvima one koji su na Allahovu putu izginuli! Ne, oni su živi i u obilju su kod Gospodara svoga,
radosni zbog onoga što im je Allah od dobrote Svoje dao i veseli zbog onih koji im se još nisu pridružili, za koje nikakva straha neće biti i koji ni za čim neće tugovati;
Oттука, лесно можеш да извлечеш заклучок дека само оној што ЌЕ ЗАГИНЕ на Аллаховиот пат ќе има загарантирано место во Џеннетот. Едноставно, нели?