Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Komisija e utre. Ne e glasanje vo plenarna sala.
Да знам, ама утре ќе се одлучи дали ќе може да добијат и тие без документи за потекло.[DOUBLEPOST=1441713117][/DOUBLEPOST]
Kakva im e procedurata use so treba da napravat za da ima vtoro glasanje
Законот е завршена работа некои одредби се применуваат уште пред некој месец е сега останува да се допрецизира некои детали односно за тие без роднини но тука е контрадикторно ќе можат да земаат со нотарска изјава и муслимани се надевам се ќе се среди за добро на сите :vozbud:

Да знам, ама утре ќе се одлучи дали ќе може да добијат и тие без документи за потекло.[DOUBLEPOST=1441713117][/DOUBLEPOST]
Законот е завршена работа некои одредби се применуваат уште пред некој месец е сега останува да се допрецизира некои детали односно за тие без роднини но тука е контрадикторно ќе можат да земаат со нотарска изјава и муслимани се надевам се ќе се среди за добро на сите :vozbud:
Kolku sto jas se informirav ovaa komisija ke bila posledna. Na vtoroto glasanje zakonot ke go citale i glasale posebno tocka po tocka. Isto mi kazaa deka mislenjeto na komisijata duri i da e negativno ako vo plenarna sala se izglasa pozitivno toj stapuva vo sila.

Kolku sto jas se informirav ovaa komisija ke bila posledna. Na vtoroto glasanje zakonot ke go citale i glasale posebno tocka po tocka. Isto mi kazaa deka mislenjeto na komisijata duri i da e negativno ako vo plenarna sala se izglasa pozitivno toj stapuva vo sila.
Дај боже да е така со среќа на сите потребна ни е...

не се работи за позитивно или негативно мислење на комисијата, затоа што комисијата даде позитивно мислење пред првото гласање туку треба министерот за правда и директорот на ДАБЧ да дадат мислење и да ги усогласат ставовите за прашањето за происход пред второто гласање за да нема конфронтација меѓу двете институции подоцна и поради кои ние страдавме.

Od godinava sto imaat odneseno dopolnitelni, a se od 2013 godina dosega nemam eden videno da mu bide vratena procedurata od dopolnitelna vo zadolzitelna.Najverovatno sega esenva ili zimava ke bidat razgledani.Prosek za promena e nad 6 meseci sega taka da imas uste za cekanje osven ako ne go smenat zakonot vo medjuvreme togas bi trebalo pobrzo da odi rabotata bez mn proverki
jas denes sum prefrlen od dopolnitelna procedura pak vo zadolzitelna, sega ke cekam molbata da mi bide prifatena,inaku sum od 2013god,a dopolnitelen dokument (bug.drzavjanstvo od prv bratuced )odnesov pred 1 mesec.

jas denes sum prefrlen od dopolnitelna procedura pak vo zadolzitelna, sega ke cekam molbata da mi bide prifatena,inaku sum od 2013god,a dopolnitelen dokument (bug.drzavjanstvo od prv bratuced )odnesov pred 1 mesec.
Bravos jas sum isto 2013 so prv bratucet od juni i nema promena ,koe brojce si

neli go usvoija zakonot za bugarski pasos do 6to koleno? i dali se razgleduvaat dokumentite so podneseni dokumenti od bugarkso poteklo? mene mi pisuva Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка vejke 4 meseci hmmmm

neli go usvoija zakonot za bugarski pasos do 6to koleno? i dali se razgleduvaat dokumentite so podneseni dokumenti od bugarkso poteklo? mene mi pisuva Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка vejke 4 meseci hmmmm
Mozebi pocnale da rabotat prema nego no zvanicno ne e seuste

koga zvanicno da ne znaes otprilika? spas bate site barame vo bugarija od Makedonija :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom