Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
TheBat!
Ограничувањето за бројот на мејлови што може да ги проверува е единствено со големината на дискот. И еден милион напредни опции што аутлук ќе ги нема ни во верзија 2025.
Може да ми објасниш како функционира?

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Може да ми објасниш како функционира?
Што како функционира? Во бат правиш акаунт за секој акаунт што сакаш да го проверуваш, внесуваш поп/смтп или имап адресаи уште некои ситни подесувања. После со еден клик ги проверува сите одеднаш. Или можеш да подесиш автоматски да проверува на одреден интервал.Принципот е ист како и за било кој имејл клиент.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
Потребен ми е програм кој би функционитал како супер мејл, односно каде што истовремено со едно логирање би можел да ги проверувам мејловите од повеќе имејл адреси. Потребно ми е да проверувам повеќе од 200 мејлови скоро секој ден, а тоа е практично невозможно.

Дали пости такво нешто?
За проверка на повеќе сметки користев Gmail. Ги презема пораките од другите сметки (yahoo и hotmail) само што добивањето пораки посебно ако се 30, 40 и нагоре е малце споричко, со мали паузи. Ако ти треба поинаков проверувач, има едно програмче кое искрено не сум го користел, а одамна го меркам. Како што гледам, лесен е за подесување
Mail Checker
ако користиш само Гмаил сметки и Хром, има екстензии Checker и Checker Plus.
Верувам дека си искусен со подесување, но да спомнам за секој случај. Кога се експериментира со било каков проверувач јас би ја штиклирал за почеток опцијата -leave a copy of retrieved messages on the server-за да не отидат неповрат.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
За проверка на повеќе сметки користев Gmail. Ги презема пораките од другите сметки (yahoo и hotmail) само што добивањето пораки посебно ако се 30, 40 и нагоре е малце споричко, со мали паузи. Ако ти треба поинаков проверувач, има едно програмче кое искрено не сум го користел, а одамна го меркам. Како што гледам, лесен е за подесување
Mail Checker
ако користиш само Гмаил сметки и Хром, има екстензии Checker и Checker Plus.
Верувам дека си искусен со подесување, но да спомнам за секој случај. Кога се експериментира со било каков проверувач јас би ја штиклирал за почеток опцијата -leave a copy of retrieved messages on the server-за да не отидат неповрат.
Се работи за точно 211 мејлови, од кои две третини отпаѓаат на hotmail, а остатокот на yahoo и gmail.

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Се работи за точно 211 мејлови, од кои две третини отпаѓаат на hotmail, а остатокот на yahoo и gmail.
Што си згрешил толку што толку мејлови треба да проверуваш? :) По мене подобра варијанта е да ги подесиш сите овие да ги препраќаат сите пораки во еден збирен или три збирни мејла и само тие да ги проверуваш. Можеш да ги филтрираш ако треба да се разграничат.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Што си згрешил толку што толку мејлови треба да проверуваш? :) По мене подобра варијанта е да ги подесиш сите овие да ги препраќаат сите пораки во еден збирен или три збирни мејла и само тие да ги проверуваш. Можеш да ги филтрираш ако треба да се разграничат.
Да, токму на тоа мислев. Не сум згрешил ништо, едноставно постојам на нет под многу идентитети, и на сите добивам подароци. :D Долга приказна. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
Со Гмаил споро ќе оди. Завчера повлеков 70тина од yahoo, неколку минути му требаше да се свести :)
Ај ако не, ќе гледам да го пробам дома MailChecker-от чисто да видам како ќе оди оти мене нема што штета да ми направи, се се тоа главно спамови.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.573
Поени од реакции
4.569
Кога ќе отворам Store на windows-от(10) и да одберам некоја апликација или игра за да ја симнам, се гаси, сам се исклучува. Хелп?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Кога ќе отворам Store на windows-от(10) и да одберам некоја апликација или игра за да ја симнам, се гаси, сам се исклучува. Хелп?
Коримпирани фајлови, отвори cmd како администратор и пиши sfc /scannow

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
Незнам дали проблемов спаѓа во оваа тема, но некој ако може да ми помогне или да ме насочи негде, за спуштање и менување на мапи (но без плакање :) ) за GPS уред. Воглавно за TomTom XXL

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
Ставрогин, не ми тргна од рака со апликацииве. Го пробав Mail Checker от, кај мене не функционира оти немам емаил хост плус беа потребни илјада подесувања за сервери, портови и други подесувања во што се изгубив, а фајл за помош немаше. Го инсталирав и Eprompter (го користев порано со win xp), ми делува некако несигурно да му внесам лозинки и кориснички имиња.

Член од
5 август 2011
Мислења
100
Поени од реакции
2
Здρаво саκам да ве пρашам дали оρгинал κупем windows 8.1 може да се инсталиρа истовρемено на два п.с односно двата пс да κоρистат иста лиценва key. Поз...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Здρаво саκам да ве пρашам дали оρгинал κупем windows 8.1 може да се инсталиρа истовρемено на два п.с односно двата пс да κоρистат иста лиценва key. Поз...
Ако е OEM неможе а 99% е оем лиценцата и важи само за таа матична или лаптоп

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Κаκо да пρовеρам дали е оем
Десен клик на Computer и Properties,таму кај продукт ID треба да има OEM, безразлика и да имаш друга лиценца пак не ке можеш да го активираш освен ако не е Ретаил за повеќе од 2 компјутери

Kajgana Shop

На врв Bottom