Евробаскет 2015 [генерална дискусија]

Која репрезентација ќе биде Европски шампион?

• Вкупно гласачи
    63
  • Гласањето е завршено на .
Гледам на анкетава Србија има скоро исто гласови како Франција и Шпанија.

Моментално најпреценета репрезентација, а има и некои проблеми (федерација, менаџери, селектори - бивш, сегашен).

Нивниот максимум е 5-6 место, па да изборат шанси за Олимпијада... Веројатно и тие ќе се задоволни со таков успех.

Да а? Како бе најпреценета, втори во светот минатото лето.
Денеска им одржаа лекција на Шпанија.

Рано е да се збори и предвидува, дефинитивно се во топ 3 репки во европа па и во светот во моментов.

Да а? Како бе најпреценета, втори во светот минатото лето.
Денеска им одржаа лекција на Шпанија.

Рано е да се збори и предвидува, дефинитивно се во топ 3 репки во европа па и во светот во моментов.

Ха, знаев дека некој ќе ме цитира. :

1) Јас тука сум само гостин, не е ова фудбал... :)

2) И покрај победава, не се откажувам уште од мојата прогназа. Не проверив ни со кого вкрстуваат, дали им е наклонет ждребот, но како ќе поминува првенството, мислам дека мојата прогноза ќе станува пореална. Еве, го зголемувам влогот... :D

А и да промашам ништо страшно, промашувам и во фудбал, спорт кој го пратам многу повеќе од кошарка.

Ха, знаев дека некој ќе ме цитира. :

1) Јас тука сум само гостин, не е ова фудбал... :)

2) И покрај победава, не се откажувам уште од мојата прогназа. Не проверив ни со кого вкрстуваат, дали им е наклонет ждребот, но како ќе поминува првенството, мислам дека мојата прогноза ќе станува пореална. Еве, го зголемувам влогот... :D

А и да промашам ништо страшно, промашувам и во фудбал, спорт кој го пратам многу повеќе од кошарка.

Прогнозираш а веројатно не ни пратиш, тогаш лош прогнозер си. Откажи се од обложуваењето:D

Неможе на две првенства по ред да им се местат коцките. А и Србија има во серија успеси кога станува збор за баскет. Така да освен ако не негуваш некој хејт, друг валиден аргумент немаш за да ги процениш како преценета репка.

Имаме одлични шутери кој што добро се покажаа секоа чест ама и дефинитивно тоа ни е најсилното оружје ,а како што можев да забележам многумина веќе тоа го знаат кај сме јаки а кај сме слаби ,а најголемата дупка ни е дефинитивно под кош, немаме класичен центар и скокач , самарџиски поголемо дрво од него нема џабе му е височината и градбата што ја има кога не знае да погоди , мора да се најде решение за под кош без тоа не очекувајте ништо да правиме ,мора да се среди таа позиција под итно , сепак пред се нов тим се и подмладен нормално им треба некое време да се вклопат во играта , а се надеваме дека тоа ќе го сторат што поскоро , како и да е ништо не е изгубено , глава горе и утре очекуваме победа!

Прогнозираш а веројатно не ни пратиш, тогаш лош прогнозер си. Откажи се од обложуваењето:D

Неможе на две првенства по ред да им се местат коцките. А и Србија има во серија успеси кога станува збор за баскет. Така да освен ако не негуваш некој хејт, друг валиден аргумент немаш за да ги процениш како преценета репка.

Не е точно дека не пратам бе, само не пратам толку како фудбал. И не ми е до хејтање, таман работа, ако си заслужат нека освојат и прво место.

И не е Србија во серија успеси, туку после лошо првенство во Словенија, променија селектор и постигнаа малку и неочекуван успех на СП. Интересно е дека стариот селектор можеби има вмешано прсти и околу проблемите што ги има Србија на центарската позиција, врски со менаџери и сл.

Не ми се објаснува и влегува во дискусија, али една од причините е и проблемот на центарската позиција.

Не се сложуваш и готово, кога ќе заврши првенството, ако не сум во право цитирај ме и стави некое смајли, а не сега да ме убедуваш да сменам мислење. :)

Не е точно дека не пратам бе, само не пратам толку како фудбал. И не ми е до хејтање, таман работа, ако си заслужат нека освојат и прво место.

И не е Србија во серија успеси, туку после лошо првенство во Словенија, променија селектор и постигнаа малку и неочекуван успех на СП. Интересно е дека стариот селектор можеби има вмешано прсти и околу проблемите што ги има Србија на центарската позиција, врски со менаџери и сл.

Не ми се објаснува и влегува во дискусија, али една од причините е и проблемот на центарската позиција.

Не се сложуваш и готово, кога ќе заврши првенството, ако не сум во право цитирај ме и стави некое смајли, а не сега да ме убедуваш да сменам мислење. :)

Ајде во ред. Мене па на терен ми изгледа многу поинаку. Штом еден Теодосич денеска играше баскет, не шутираше од неизградени позиции од 11 метри , штом дури стигна на контра да му удри рампа на Љуљ, говори дека Сале си ја среди репката.

Мада во право си. Времето ќе покаже. Поздрав и секое добро.:)

Kakvo ludo prvenstvo uste od pocetok :vozbud:
Da ne znaes sto poprvo da sledis
Turcija-Italija
Hrvatska-Slovenija
Francija-Island[DOUBLEPOST=1441486134][/DOUBLEPOST]Bellineli :uzi:

ХмХм друже, од авион се гледа дека не пратиш многу многу баскет, посебно не репрезентации.

Србија да биде преценета, а е светски вице шампион во моментов. 2010 полуфинале кадешто ја покрадоа против домаќинот Турција. Сребро годината пред тоа на Европско во Полска. Играчи од типот Теодосиќ (МВП на Европа неколкупати), Богдановиќ, Бјелица, 10 разлика ја тепаат Шпанија која е најголем фаворит и преценети...

Не можам да се согласам дека Србија е преценета. Страшна екипа имаат можеби и најдобра после одвојувањето со Црна Гора (јас мислев повеќе играчи ќе им фалат ама сите се собрале освен Марјановиќ). После Франција, со оглед на тоа колку е ослабена Шпанија, веројатно се 2 фаворит.

Всушност за медалите се знае Франција, Србија и Шпанија се главни фаворити со според мене Хрватска и Грција главни конкуренти да ги победат. Не смее да се заборави и на Литванија, Германија (Shroeder ми е sneaky избор за откровение на првенството) и секогаш напредвидливите Италија и Турција но овие од втор план ќе треба да се вмешаат во битката за медали. Ако има некое големо изненадување очекувам да излезе од Д групата (Белгија, Латвија, Чешка...).

Се надевам на Сител ова ќе им е последен Евробаскет што ќе се пренесува на нивна телевизија, па толкав очај неам видено, од коментатори, па до целокупна организација. Ниедна емисија, ниедна анализа пред и после мечот. Резил.

Очекував дека Србија ќе има полош старт, дека ќе помине лошо во група и потоа ќе и биде потешко. Вака малку ме изненадија со двете победи (денес со еден кош, но таков е овој спорт). Но, далеку е уште крајот... :)

Јас прогнозирам медал за Србија. Посветеноста и желбата моментално им е класи над сите репрезентации што учествуваат. Нема да ме изнади и финале да играт.

Јас прогнозирам медал за Србија. Посветеноста и желбата моментално им е класи над сите репрезентации што учествуваат. Нема да ме изнади и финале да играт.

tumblr_mul4oz3C2i1rdutw3o1_400.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom