- Член од
- 15 февруари 2012
- Мислења
- 2.680
- Поени од реакции
- 1.805
Јас имав нешто шума 2-3000 метри квадратни, све е направено гола сеча, све сотреле. Ова што се прави со шумите е стварно загрижувчко. Шумите ни се (се надевам дека ќе останат) едно од најголемите богатства што ги имаме. И мора тоа богатство рационално да го користиме.
Но мора да признам дека и самите сме си криви. Кој мене ми ја чувал шумата, да сум бил таму сигурно не би се десило така лесно да ме опљачкаат(тоа е буквално пљачка). Сите дојдовме во Скопје, ги оставивме селата празни и сега имаме 300.000 невработени, точно толку колку што фалат во селата да произведуваат храна, која иначе ја увезуваме.
Еве ти пример, ние идеме да не речам често, ако не ние комшиите, роднините... Има 10ина колиби.
Муабетот ми е има фрекфенција на луѓе, е е да речеш нема живо пиле, редовно поминува некој.
За примерот...
Ние си седиме у колиба,значи викенд, секој нормален со памет ако сака да краде нема да иде у викенд у 10 саат... ете ги они на 300 метра под нас ги слушаш со пилите...
Значи некој да се осмели така да ти доаѓа или има ГРБ позади него и е заштитен како бела мечка или стварно е безрбетник, да нема воопшто мозок...