- Член од
- 28 ноември 2009
- Мислења
- 4.871
- Поени од реакции
- 7.107
Nauci si gi i nivnite praznici, sigurno ke te prasat da gi nabroesfala vlado
Nauci si gi i nivnite praznici, sigurno ke te prasat da gi nabroesfala vlado
Не може така. Да за БУГАРИТЕ не за никој друг. Ќе се сврти наскоро и тоа. Мора да стегнатДА - КОЈ САКА !
НЕ - КОЈ НЕ САКА !
ЛУЃЕ, останувајте СЕКОЈ ДА ПРАВИ СВОЈОТ ЛИЧЕН избор, останувајте СЕКОЈ ДА БИДЕ СЛОБОДЕН да избира и да донесе одлуката сам за себе !
Сигурно половина од луѓето во Македонија имаат роднини во Блгарија (познати и непознати) - тогаш за какви Блгари зборуваме, какво потекло, какви пет лева?Не може така. Да за БУГАРИТЕ не за никој друг. Ќе се сврти наскоро и тоа. Мора да стегнат
Моите баба и дедо се моја работа. Впрочем секој со своите планови.Сигурно половина од луѓето во Македонија имаат роднини во Блгарија (познати и непознати) - тогаш за какви Блгари зборуваме, какво потекло, какви пет лева?
Покрај тоа, повеќето треба да докажат својето така наречено блгарско "потекло" преку роднини. Што не е јасно и ОК од тоа?
Личниот избор доаѓа ако "така или вака" твоите (пра- (пра-пра ..)) дедо / баба имаат доказ дека се (биле) декларирани за Блгари и секој си зема одлуката сам за себе.
Точно това имав предвид. Секој е свободен и секој е со своире планови.Моите баба и дедо се моја работа. Впрочем секој со своите планови.
И јас сум во иста ситуација ,бев на интервју 7 октомври 2013 еве уште малку ќе направам 2 год. и јас однесов бг документ многу стар од баба ми пред 4 месеци и сеуште ми е на дополнителна проверка . Ако дознаеш нешто повеќе пиши што да правиме да преземиме нешто или останува да си чекаме ..zdravo nov clen sum na forumot i gi pratam vasite prasanja stavovi i mislenja sakam da prasam imam podneseno 2012 za pasos vo sofija vo 2013 bev na itrevju pa se do sega toa se 2 godini i 2 3 meseci cekam i nisto pred okolku 5 meseci mi se pojavi dopolnitelna postapka podnesov original dokumenti od babi krstenica od bugarska eparhija so bugarsko pismo znaci star dokument od koga e podnesen pominati se najmalku 4 meseci i uste nema ni aber ni nisto za pasost i seuste sum na dopolnitelna znaci uste kolku treba da cekam ili ima nekoj ubrzan proces ? blagodaram odnapred
dobiv informacija deka posle podavanjeto na dopolnitelniot dokument se cekam 7 8 meseci i potoa ke se smeni vo zadolzitelna znaci ni ostanuva da pocekame uste nekoj mesec koe brojce si ti ?И јас сум во иста ситуација ,бев на интервју 7 октомври 2013 еве уште малку ќе направам 2 год. и јас однесов бг документ многу стар од баба ми пред 4 месеци и сеуште ми е на дополнителна проверка . Ако дознаеш нешто повеќе пиши што да правиме да преземиме нешто или останува да си чекаме ..
Najdobro ti e da prasas nekoj posrednik ima slucaevi od porano koi izvadile so svidetelstvaСо бугарско сведотелство од пра баба мозе да помогне за вадење на државјанство?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Прашај го www.google.comВредат ли воени книшки од браќа на дедо или баба дека биле во бугарска војска? Дали некој поминал со таков документ?