Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ако ништо друго имаме резервна опција ако пропадне ова со Дракслер... Синоќа за секој случај пак биле контактирани од Зенит за Витсел
Сосема различни играчи се и двајцата.

Не смеј да си дозволи вакви уцени и зафркавање Марота, нека загризи за Витсел и готово.

Пропадна трансферот на Дракслер. Сеа што ќе донесат ќе видиме имаат уште 2 дена така да не сум оптимист... Једино Лемина мада типот за мене е анонимус и сепак мислам дека ако не се донесе Амф ни е ослабен тимот за разлика од лани..

Не смеј да си дозволи вакви уцени и зафркавање Марота, нека загризи за Витсел и готово.
Повторно ќе речам, од Дракслер зависат многу работи, и засега се е голема тајна. Ниту неговиот агент ниту тој немаат излезено цело лето со изјава и никој не знај точно каква е нивната позиција. Единствено што се знај е дека одбил да го продолжи договорот со Шалке. Се друго е претпоставка.

ne e rabotata za uceni, wolfsburg dostavile bolja ponuda i toa e toa, lapaat pari od de brujne, lapaat od perisic, go zimaat draksler, ne se degeni shalke finansiski poslabata ponuda da ja prifatat, si postapile najlogicno i toa e toa, nema sto da se rugaat sekoj klub isto bi postapil.

Паметно си играат Шалке чекаа неделава да се продаде Де Брујн,за и Волфзбург да се замеша.Грешката на Марота е што ако веќе не прифаќа уцени и зафркавања требаше уште по првата понуда која беше одбиена да проба со некоја подобра,па ако и тогаш одбиа да се ориентира кон други цели,ќе имаше месец дена да најде друг играч.
Вака као демек не трпат уцени од Германциве,а ако се точни информацииве за сумава која ја нуделе во овие 2 дена значи си легнале на брашното и им понудиле она што го бараше уште на почетокот Шалке.
Е сега да се натегаа два месеци со глупости и да им понудеа на почетокт толку колку што нудат сега за Дракслер,овој сега ќе играше против Рома за некој саат.Вака сеа треба Драклсер сам да побара трансфер во Јуве и да одбие други понуди,што е малце веројатно со оглед на париве што можат да му ги понудат швабиве.

Витсел е сосема друг тип на играч не е баш АМ,за него се збореше дека го планираат како замена за Видал,ако доаѓа.Ако не купат никој ќе биде ептен заебано,Коман го дадоа,па и со 4-3-3 да се игра ќе фалат замени за крилниве позиции.Најдобрите трансфери се правеле во последниот,али мене ми мириса дека на крај ќе завршиме со Сапонара или Ламела

Муабетот е шо никој не знај дали пративме втора понуда или не. И јас сакав дракслер да стигни али не за цена од 35м така да...
Иначе сега сме тргнале по Ламела, а Лемине ќе потпиши за некој сат.

Море овај трансфер период ич не му вервам нека се ебат и весници и новинари :D A со Wolfsburg ќе се борат за ЛШ јако :)

Wolfsburg are confident about signing Draxler & Schalke haven't replied to Juve, who are pessimistic. #SkyItalia

Juventus have increased their offer from €33m (€27.5m + €5.5m bonus) to €36m (including bonuses) to sign Draxler. [Bild]

Германски медиуми објавуваат дека Дракслер оди во Волфсбург. Се шушка нешто за 40м ЕУР, сума која Шалке ја имаше на ум. Јуве со последната понуда беше далеку од бараното ама и пристапот е многу лош. Со првична понуда од 15м плус бонуси можеш и да изнервираш другиот клуб и тие да не те сфатат сериозни. Барем изнервирани ми делуваа Шалковци од Јуве.

ne e rabotata za uceni, wolfsburg dostavile bolja ponuda i toa e toa, lapaat pari od de brujne, lapaat od perisic, go zimaat draksler, ne se degeni shalke finansiski poslabata ponuda da ja prifatat, si postapile najlogicno i toa e toa, nema sto da se rugaat sekoj klub isto bi postapil.

2 дена Шалке го матка Марота за да добијат понуда од Волфзбург, сакаат 5 бонуси, па 6 и на крај кога Марота им прифати сакале да размислат до пладне. Штета што Марота му веруваше на играчот па се ценкаше толку, со парите од Видал и Коман можеше да најди друг квалитетен АМ.

Сега само да нема некое панично купување, посебно не Ламела кој има плукано на дресот на Јуве.

Кој 40 за Дракслер не се заебавајте, уште 10-15 и Иско го земаш.[DOUBLEPOST=1440933005][/DOUBLEPOST]Аууууу
Schalke DS Heldt on the club website: Draxler to Wolfsburg? That's not true." [Via @BL_Latest]

:pos::pos::pos:[DOUBLEPOST=1440933126][/DOUBLEPOST]
Horst Heldt, nach dem Spiel am Freitag in Wolfsburg haben Sie zu den Transferspekulationen um Julian Draxler gesagt, wenn sich bis Samstag um Mitternacht nichts mehr tut, machen Sie die Türe zu für einen möglichen Wechsel. Wie ist nun die Situation am heutigen Sonntag (30.8.)?

Die Türe ist noch nicht geschlossen, denn am Samstag kam noch einmal Bewegung in das Thema eines möglichen Wechsels von Julian. Deshalb müssen wir es weiter bearbeiten. Dafür nehmen wir uns die notwendige Zeit und werden eine Entscheidung im Sinne des Vereins treffen.

Am Samstag (29.8.) hat der Club dementiert, dass Juventus Turin ein Angebot abgegeben hat.
Weil es am gestrigen Nachmittag den Tatsachen nicht entsprach.

Nun vermelden Medien, ein Wechsel von Julian zum VfL Wolfsburg sei perfekt.

Das entspricht nicht den Tatsachen.

Wie geht es nun weiter?

Alle Eckdaten sind bekannt: Bis Montag um 18 Uhr müssten bei einem Wechsel alle Unterlagen eingereicht, bzw. erfasst sein. Nach den gestrigen Entwicklungen wird uns dieses Thema vermutlich bis zur letzten Minute beschäftigen.
In Medien war heute zu lesen, dass Julian Draxler am Freitag nach dem Spiel Mitspieler gefragt haben soll, wie ihm denn das Trikot des VfL Wolfsburg stehen würde; Trainer Andre Breitenreiter habe beim Handschlag nach Julians Auswechslung Tränen in den Augen ob des nahenden Abschieds gehabt.

Beide, sowohl Julian Draxler als auch Andre Breitenreiter, waren über diese Berichterstattung mehr als verwundert. Julian hat sich vehement dagegen verwehrt, irgendetwas geäußert zu haben, das thematisch auch nur annähernd in die kolportierte Richtung gegangen ist oder so missverstanden werden konnte. Für Andre war der Handschlag eine ganz normale Geste nach einer Auswechslung. Er hatte auch keine „Tränen in den Augen“. Alle Gerüchte der vergangenen Wochen um Julian haben in diesem Moment weder beim Trainer noch beim Spieler irgendeine Rolle gespielt.

Tags: Julian Draxler, Horst Heldt

Ауу овај не кани да надавме со Wolfsburg пробва скроз да не исцеди, ништо не било готово, Дракслер не одел во Wolfsburg[DOUBLEPOST=1440933237][/DOUBLEPOST]heldt: it´s not true that draxler has been sold to wolfsburg. after the latest developments it´s quite possible this whole thing will go on until tomorrow evening.

The door isn't closed yet. New development happened Saturday, and we'll need some time to evaluate further.[DOUBLEPOST=1440933946][/DOUBLEPOST]Schalke denied Julian Draxler has a deal with Wolfsburg, but told worried Juventus “it’ll probably go on to the last minute.”

The situation exploded last night when Wolfsburg suddenly emerged as contenders for the 22-year-old midfielder, matching and even surpassing Juve’s offer of €26m plus €6m bonuses.

“The door is not yet closed, because on Saturday there were more developments and the issue of possibly substituting Julian,” director Horst Heldt told the official Schalke website.

That replacement is believed to be Filip Kostic of Stuttgart, worth €12m.

“We need to think about this a bit further. We will take the necessary time and make a decision by the transfer deadline. :pos:

“As of yesterday afternoon, Juventus had not submitted another official bid. The media claim Wolfsburg have a deal? That is not true.

“All the key issues are known. By Monday at 18.00 (17.00 GMT), any documents must be filed. Considering yesterday’s developments, it’ll probably go on to the last minute.”

Heldt also flatly denied Bild reports that Draxler had joked around with the Wolfsburg players after Saturday’s Bundesliga defeat and asked how he looked in their jersey.

Juventus need a creative midfielder and cannot wait until deadline day to get an answer from Schalke 04, so are turning to other targets instead.

These include Erik Lamela of Tottenham Hotspur and Zenit’s Axel Witsel.

Последно уредено:

Па не се продава туку така добар играч на тим од твоја лига, што тебе ќе те гази после. Ај да е нешто ептен ептен по голема понудата океј, ама ако се работи за 5-6 милиона разлика треба да се луди да го дадат на Волфсбург

Schalke denied Julian Draxler has a deal with Wolfsburg, but told worried Juventus “it’ll probably go on to the last minute.”

Овој претседателот на Шалке може да си го набута Дракслер во газот отпозади, куртон препотентен...

А сигурни сте дека има понуда од Волфсбург или дека овие така наречените гуруа што ја пренесоа како што видов и @Syn во др клуб баш на некој начин се исмеваше дека сме го вервале ЏДМ.

Според мене ова е само обид да се дај Јуве поќе пари за Дракслер.

Ако го земи Волфсбург ќе е за 40м, сумата која Јуве не на лудило не сака да ја плати и се отпоќе пари според мене иако го сакам Дракслер.

Овај можи не прицка да ја израмниме понудата за да не оди таму.

А сигурни сте дека има понуда од Волфсбург или дека овие така наречените гуруа што ја пренесоа како што видов и @Syn во др клуб баш на некој начин се исмеваше дека сме го вервале ЏДМ.

Според мене ова е само обид да се дај Јуве поќе пари за Дракслер.
http://www.derwesten.de/sport/fussb...olfsburg-schalke-sucht-ersatz-id11040173.html

Преговараат за сумата, нормално дека Шалке сака милионче плус од 100те милиони кои ги зеле од де Брујне и Перишич. Волфсбург мора да купи замена за де Брујне и ќе плати солидна сума за Дракслер.

http://www.derwesten.de/sport/fussb...olfsburg-schalke-sucht-ersatz-id11040173.html

Преговараат за сумата, нормално дека Шалке сака милионче плус од 100те милиони кои ги зеле од де Брујне и Перишич. Волфсбург мора да купи замена за де Брујне и ќе плати солидна сума за Дракслер.
Ако е вистина дека е 40м нека си го земи, според мене не вреди Дракслер 40м. Да ги немаше повредиве и да врзеше поќе утакмици можеби вака со среќа нека му е ако го купат :)

Пиши и дека денес ќе имало медицински според Билд а утре официјално ма да никој не прај медицински во недела.[DOUBLEPOST=1440937455][/DOUBLEPOST]Draxler to Wolfsburg done. They're paying him FIVE million euros per year. 36m to Schalke.

Уште не се знај дали ќе има бонуси вклучени.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom