G
garthok
Гостин
Цена да не знаеш колку е? Фала.Овој ти е баш таков антидепресив, се зема без рецепт...
Цена да не знаеш колку е? Фала.Овој ти е баш таков антидепресив, се зема без рецепт...
Формата со продолжено ослободување е 600 ден, 30 таблети се внатре...Цена да не знаеш колку е? Фала.
Strav od visina nemam so avion imam letano ama imav samo 7 godini.Mene mi e stravot da ne me fati napad na panika pa da sakam da izleguvam pa vozduh da mi treba .......ej ke mu recam aj ako sakate malce prozorecot otvorete go vozduh da vlezi haha mala sala stvarno mi e strav da ne me fati paranoja pa si pravam film pa ke go prizrmjuvaat avionot radi mene ke napravam trista gluposti.Dobro mozno e mozokov do toj stepen na razmisluvanje da mi e stasan ili pak se realni raboti koi mozat da se slucatИмаш страв од висина, или само се плашиш дека ќе добиеш паника?
Види, дури и да те фати паника немаш апсолутно никаква опасност. Нема да те убие, само што ќе се чувствуваш непријатно. Кога и да добиеш напад на паника, имај на ум дека ќе помине по одреден временски период.
Исто со отворен простор ама за апла отворен простор - огромно пространство, не за на улица или слично. Онаму каде што во радиус од 50-60 метри нема повисок објект т.е јас сум највисок. Вртоглавица, отежнато дишење и добивам чувство дека ќе се задавам со сопствената плунка. Не секогаш, пример ако се движам посебно побрзо немам проблеми туку ако стојам, исто и доколку мозокот ми е преокупиран со нешто. Почна пред 3-4 години иако уште од мал не сум некој љубител на огромни отворени пространства. Имм пробано неколку пати така намерно да отидам на такво место и не успевам да се навикнам. Чаре?Што точно чувствуваш, на кој начин делуваш и зошто мислиш дека нема ефект?
и исчезнаа сите стравови за мигФормата со продолжено ослободување е 600 ден, 30 таблети се внатре...
Знам точно што чувствуваш.Исто со отворен простор ама за апла отворен простор - огромно пространство, не за на улица или слично. Онаму каде што во радиус од 50-60 метри нема повисок објект т.е јас сум највисок. Вртоглавица, отежнато дишење и добивам чувство дека ќе се задавам со сопствената плунка. Не секогаш, пример ако се движам посебно побрзо немам проблеми туку ако стојам, исто и доколку мозокот ми е преокупиран со нешто. Почна пред 3-4 години иако уште од мал не сум некој љубител на огромни отворени пространства. Имм пробано неколку пати така намерно да отидам на такво место и не успевам да се навикнам. Чаре?
А ако се онесвестам или умрам?Знам точно што чувствуваш.
Неколку пати? Нон стоп! Секогаш кога ќе имаш прилика. Нека ти се врти, „гуши се“, ќе помине. Што е најлошото што може да се случи? Физички верувам дека си здрав, млад. Сите овие тегоби што ги имаш ти се поради стравот, значи не можеш ниту да се онесвестиш, ниту да умреш. Тргај на отворен простор!
Тоа евентуално, ама нема да биде ради стравот сигурно.А ако се онесвестам или умрам?
Ај така нека е.Тоа евентуално, ама нема да биде ради стравот сигурно.
Абе види вака, ја дур бев анскиозен знам дека тоа ќе помине, т.е после одредено време знаев(откако ја запознав подобро мојата ситуација).Знам точно што чувствуваш.
Неколку пати? Нон стоп! Секогаш кога ќе имаш прилика. Нека ти се врти, „гуши се“, ќе помине. Што е најлошото што може да се случи? Физички верувам дека си здрав, млад. Сите овие тегоби што ги имаш ти се поради стравот, значи не можеш ниту да се онесвестиш, ниту да умреш. Тргај на отворен простор!
Те молам воздржи се од лаички коментари на темава! Станува збор за човечка психа која е многу деликатна. Не е ова тема во Љубов и секс.Анексиозноста нема лек, едноставно ке биде тука цел твој живот