Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Фала ти за одговорот...ова за компресијата ти е точно пошто на удолница со прва зема прилично замав да мораш кочница да фаќаш..нема кај нас мајстори нов моторџија сум и секој гледа да ти зема шо повеќе пари а нема нишо од местење ...скоро вентилите ги штеловав па истиот проблем е..значи останува за компресијата и филтерот за воздух..од прилика шо трреба да се мени за да биде ок..фала ти уште еднаш[DOUBLEPOST=1440261253][/DOUBLEPOST]
Фала ти за одговорот...ова за компресијата ти е точно пошто на удолница со прва зема прилично замав да мораш кочница да фаќаш..нема кај нас мајстори нов моторџија сум и секој гледа да ти зема шо повеќе пари а нема нишо од местење ...скоро вентилите ги штеловав па истиот проблем е..значи останува за компресијата и филтерот за воздух..од прилика шо трреба да се мени за да биде ок..фала ти уште еднаш
Ќе мора да се отвори и да се погледне во каква состојба е цилиндерот (или цилиндрите ако ги има повеќе), дали се и тие истрошени ил пак има низ нив надолжни канали кои се направиле ако е возено подолго време со истрошени карики. Ако се ок цилиндрите или цилиндерот, тогаш ќе поминеш евтино само со карики. Но ако е и цилиндерот настрадан, тогаш есапи дека мораш да набавиш нов цилиндер, нов клип и карики...а можеби и радилица ако има поминато поголема километража и посебно ако не е редовно менувано масло.

Go ocistiv filterot vozduh kojznae od koga bese cisten..sega podobro raboti...uste ednas ke gi stelovam ventilite...a sto bi mozelo da bide so gi rasteluva na odredeno vreme

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Go ocistiv filterot vozduh kojznae od koga bese cisten..sega podobro raboti...uste ednas ke gi stelovam ventilite...a sto bi mozelo da bide so gi rasteluva na odredeno vreme

Лош бензин или лош начин на возење, а може да е и ланчето на брегастата веќе истрошено.

Mozebi e lanceto...se somnevav uste na pocetok..kaj moze da se nabavi to

Ланче кога се менува, се менуваат и ланчаниците (запчаниците), така да не поминуваш само со ланче. Побарај во "Motorparts" -Велес
http://motoparts.com.mk/

Сакам да ми кажете се што знаете за Aprilia RS 50.
Каква машина е,дали троши многу,вреди ли да се купи,колку иде стандард..?
(едно не ми е јасно..зошто нема мерач за гориво)

Ланче кога се менува, се менуваат и ланчаниците (запчаниците), така да не поминуваш само со ланче. Побарај во "Motorparts" -Велес
http://motoparts.com.mk/

Ne gi falat mnogu ovie Velesanive, drugar moj kupi nekoe automatce za zmigavcite od ovie mu se rasipa po 1 nedela. Isto i akumulator zema po 1 nedela isto se rasipa, ne drzi struja, a garancija ne davale i mu propadnaa 1200 denara. Moze kaj nego delovite taka se pogodile, moze tolku se kvalitetni.Interesno e pred da go kupi akumulatorot mu rekle da dojde po eden den za da go proverele i da go dopolnele.

Ne gi falat mnogu ovie Velesanive, drugar moj kupi nekoe automatce za zmigavcite od ovie mu se rasipa po 1 nedela. Isto i akumulator zema po 1 nedela isto se rasipa, ne drzi struja, a garancija ne davale i mu propadnaa 1200 denara. Moze kaj nego delovite taka se pogodile, moze tolku se kvalitetni.Interesno e pred da go kupi akumulatorot mu rekle da dojde po eden den za da go proverele i da go dopolnele.
Какво париче-такво свирче. Барем автомати за жмигавци има поголем избор. Ако го купиш најевтиниот не очекувај дека долго ќе трае. А акомулатор во Македонија не се купува зашто 95% од се што се продава како акомулатор за мотори е од рециклирано олово, главно од трети и четврти земји. Има и квалитетни акомулатори во претставништвото на Varta на ул.Аминта III во Скопје, ама не прашувај за цена поарно :)

Decki so vikate da mu stam sportski auspluh leovince dali ke frli nekoj konj vise?

Da ama mi vikaat podobro ke go istava vozduhot podobro ke raboti

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom