Мигрантите низ Македонија

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

„Слушам на "CNN" дека стално окружи една, да не кажам за мене и увредлива констатација дека ова е срам за Македонија. Ова е срам за меѓународната заедница. Никој од вас не прашува кој се проблемите на оваа влада и на оваа држава. Многу убаво вие следите од далеку во Шведска ги следите настаните.

Јас ќе ви предложам нешто конкретно: пратете 100 авиони на скопскиот аеродром и пренесете ги во Штокхолм.“
Ова беше вистиснки претседател со став и харизма, а не оваа денеска што имаме со мимики и гестови

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711

„Слушам на "CNN" дека стално окружи една, да не кажам за мене и увредлива констатација дека ова е срам за Македонија. Ова е срам за меѓународната заедница. Никој од вас не прашува кој се проблемите на оваа влада и на оваа држава. Многу убаво вие следите од далеку во Шведска ги следите настаните.

Јас ќе ви предложам нешто конкретно: пратете 100 авиони на скопскиот аеродром и пренесете ги во Штокхолм.“
Таа изјава е сосема наместо затоа што се работеше за 300 000 бегалци кои требаше да бидат сместени во Македонија, иако Љубиша Георгиевски изјави дека Македонија може да прими најмногу 30 000 бегалци.[DOUBLEPOST=1440676010][/DOUBLEPOST]
Ова беше вистиснки претседател со став и харизма, а не оваа денеска што имаме со мимики и гестови

Овде е уште заменик министер за надворешни работи, бе дете.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Таа изјава е сосема наместо затоа што се работеше за 300 000 бегалци кои требаше да бидат сместени во Македонија, иако Љубиша Георгиевски изјави дека Македонија може да прими најмногу 30 000 бегалци.[DOUBLEPOST=1440676010][/DOUBLEPOST]

Овде е уште заменик министер за надворешни работи, бе дете.
Не ме интересира што бил зборам за претседател бе женска главо

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.014
Поени од реакции
42.733
Јас мислам дека повеќето од вас сте толку ограничени и неинформирани шо ствано не вредите да трошам тастатура за вас, ама можеби ќе прочита и некој што сака да научи нешто, па затоа ќе пишувам :kezec:.
не може цел форум да е ограничен а ти да си паметна, нема логика нели? Фактички ти си таа што не чини, нит живиш овде па да збориш ни знаеш што збориш, плус ми даваш некои смешни аргументи.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Не ме интересира што бил зборам за претседател бе женска главо

На кој негов став, како претседател, се сеќаваш ти? На која изјава, освен на оваа?

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
На кој негов став, како претседател, се сеќаваш ти? На која изјава, освен на оваа?
Девојко, дали приметуваш дека по малку стануваш напорна? У реду е да имаш свој став, ама неможеш ко вегета у секоја манџа да се упикаш да га ебем...
Просто, одвратно изгледа и иритира!

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
не може цел форум да е ограничен а ти да си паметна, нема логика нели? Фактички ти си таа што не чини, нит живиш овде па да збориш ни знаеш што збориш, плус ми даваш некои смешни аргументи.

Не зборам за цел форум, зборувам за оние кои не разликуваат Иран и Иран, шират омраза и сакале да се врати Хитлер (Хитлер планирал СЛовените да бидат робови, ама толку им достига умот на оние што го величат)!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не зборам за цел форум, зборувам за оние кои не разликуваат Иран и Иран, шират омраза и сакале да се врати Хитлер (Хитлер планирал СЛовените да бидат робови, ама толку им достига умот на оние што го величат)!
Батали ги тие со Хитлерот, ти ги опиша Даедалус. Ама верувај дека овие што транзитираат низ државава не се цвеќиња за мирисање. Имаш и клип како одбиваат помош. Место таа помош на деца во државава да се дава, им ја даваш на нив, ти ги крштеваш тие прдат. Земи шмајзерот и сотри ги.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Сум заборавил многу, изјави од политичари многу брзо се забораваат, знам само дека беше спремен да одговори на секое негативно прашање без да дтка и да се поти ;)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Батали ги тие со Хитлерот, ти ги опиша Даедалус. Ама верувај дека овие што транзитираат низ државава не се цвеќиња за мирисање. Имаш и клип како одбиваат помош. Место таа помош на деца во државава да се дава, им ја даваш на нив, ти ги крштеваш тие прдат. Земи шмајзерот и сотри ги.
Не се сомневам дека голем дел од форумџиите овде да имаат шмајзер ќе ги сотрат. Затоа и пишувам, оти слепата глупост е страшна!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не се сомневам дека голем дел од форумџиите овде да имаат шмајзер ќе ги сотрат. Затоа и пишувам, оти слепата глупост е страшна!
А кажи една причина зошто оние што одбиваат помош и прават пустош не треба да се сотрени? Ти да прибереш од улица скитник и да му дадеш да јаде, да одбие и да ти искрши дома, кафе ќе му свариш?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Веста не е многу поврзана со мигрантите,но от тоа треба да се чува цел Балкан.
Уапсани са 5 лица,за кои има докази,дека са джихадисти при опит да влезат во Бугариja от Македониja. Лицата са уапсани на граничниот премин Гуешево. Во нивните мобилни са били намерени слики на отрезани глави и молитви. Лицата са били от Косово и са преминали през Македониja.
http://www.forumnews.bg/post/55984/

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
А кажи една причина зошто оние што одбиваат помош и прават пустош не треба да се сотрени? Ти да прибереш од улица скитник и да му дадеш да јаде, да одбие и да ти искрши дома, кафе ќе му свариш?
Да не знае некој што сум напишала, ќе помисли дека се залагам калифат да направат у Македонија.
Гледам дека и ти не си ме читала до крај.
Кажав дека е грешка институциите на време не се справија со проблемот. Со месеци бегалците влегуваа во македонија без проблем. Како? Каде беше овде граничната контрола?
Ги бранам луѓето кои беа принудени да пешачат, да умираат по пругите заради глупавите закони, ги бранам луѓето кои од мака тргнале на овие патишта, а нашите институции не направија ништо да им го олеснат патот и на тој начин да го заштитат нашето население.
Можеше да не забележиме дека има бегалци, како што во изминатите два дена се направи ред, така можеше да биде од почетокот.

Не знам што да ти одговорам, кога прашуваш како да не бидат сотрени. Мислам дека сепак тоа треба инситуционално да се решава, дека Македонија се уште не е земја во која треба секој да носи пиштол и кама за да го сотре оној што одбива помош и прави пустош.

Kajgana Shop

На врв Bottom