Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Ти отиде со посредник и одма стана посредник ? А на моите фрустрации баш тука им е место да укажам на членовите да се пазат од такви посредници( секоја чест на поштените) да не им земаат пари па после да се чудат што ги снашло ,а они како ќе одлучат самите знаат.

Член од
28 октомври 2013
Мислења
31
Поени од реакции
56
за оние кои ќе закажуваат термин за интервју... -
да ви пренесам јас во петокот на 21 август поднесов документи, ми дадоа термин за интервју дури на 30 ноември...се изненадив зошто толку доцна е терминот, но нема порано се е земено...што значи почнаа гужвите во министерство за правда а од септември ќе биде и бетер...секој ден нов датум даваат за интервјуа...така да што побрзо поднесете тоа подобро за вас...
covek jas koga zakazav termin bese vo noemvri 2012 i mi zakazaa za krajot na mart 2013 taka da ako se vrati po staro kje se ceka negde 5 meseci od zakazuvanje do intervju da dade gospod taka da bide cekanjeto ne e problem ako ja bide rabotata[DOUBLEPOST=1440598888][/DOUBLEPOST]Nekoj da ne ima informacija za toa koga kje pocne parlamentot na bg so planerni zasedanija

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
covek jas koga zakazav termin bese vo noemvri 2012 i mi zakazaa za krajot na mart 2013 taka da ako se vrati po staro kje se ceka negde 5 meseci od zakazuvanje do intervju da dade gospod taka da bide cekanjeto ne e problem ako ja bide rabotata[DOUBLEPOST=1440598888][/DOUBLEPOST]Nekoj da ne ima informacija za toa koga kje pocne parlamentot na bg so planerni zasedanija
2-ri septemvri

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
Мислам дека од утре или од наредната недела има шанси советот да продолжи со работа,така да може да се очекува и промена на статуси. :)
Imase postirano nekoj deka od 25 Avgust prodolzuva so rab (veke raboti ako e tocno)

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
за оние кои ќе закажуваат термин за интервју... -
да ви пренесам јас во петокот на 21 август поднесов документи, ми дадоа термин за интервју дури на 30 ноември...се изненадив зошто толку доцна е терминот, но нема порано се е земено...што значи почнаа гужвите во министерство за правда а од септември ќе биде и бетер...секој ден нов датум даваат за интервјуа...така да што побрзо поднесете тоа подобро за вас...
so ogled deka intervju vo sofija zakazuvaat za posle tri meseci,a vo ambasada ili konzulaat intervju pravat odma pri samo podnesuvanje na dokumentite,ako nekoj znae neka kaze kade e podobro da se odi?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Господине "драг", кога јас извадив бг пасош ти уште не си бил роден .

И каде ти дозна кој е поштен а кој не е поштен посредник.

Јас на никого не му земам пари однапред , затоа твоите коментари личат само на некој кој што тапка во место со години и незнае кутриот што да прави со себе.
Жалам , но твоите комплекси неможам да ги излечам :(
Госпоѓо драга,јас имам 44 години и баш не знам дали не сум бил роден кога ти си добила пасош.Јас не се брзам и овде сум ситуиран мене пасош не ми треба од економски причини туку од идеолошки и ако се тоа комплекси ај нека биде дека во мене чука срце бугарско е комплекс. Мојот прадедо и дедо биле офицери бугарски и се умрени како бугарски граѓани,.Едно е државјанство,а друго каква крв тече низ твоите вени.А за моите фрустрации и комплекси оставам да судат членовите на форумот со кои имаме одлична комуникација.И јас сум на некој начин посредник им давам информации на членовите информации бесплатно и несебично како доликува на еден бугарин по крв и никогаш нама да земам пари за тоа,а и ти нема на почеток да им земеш пари туку ќе ги заплеткаш во лавиринтите и после кога ќе сфатат кај се тогаш почнува играта,дај за овој пари треба да се потплати,дај за ова и сл.На овие луѓе на форумот треба да ги упатиш правилно како својата желба да ја остварат и ако си права бугарка тоа ќе го правиш бесплатно.

Член од
3 август 2015
Мислења
74
Поени од реакции
66
Господине "драг", кога јас извадив бг пасош ти уште не си бил роден .

И каде ти дозна кој е поштен а кој не е поштен посредник.

Јас на никого не му земам пари однапред , затоа твоите коментари личат само на некој кој што тапка во место со години и незнае кутриот што да прави со себе.
Жалам , но твоите комплекси неможам да ги излечам :(
Lele daj te molam kako sto dojde taka odi si i nemoj da trues tuka... daj oglas baraj si klienti posreduvaj ama ne ja polni temata so gluposti

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај една молба ако може? Кога ќе видите некој да го тупи, да доаѓа да прави конфликти, да провоцира, ќе може да не обрнувате внимание, само да стиснете пријави лошо мислење и да кулирате?

Без цитати и додатни расправии.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Jas 'ne mislam'. Imase objava na bg news portal
ако нашиве дебутанти почнаа со работа би требало и нивните но како и да е ајде ДАЈ БОЖЕ нека го изгласаат и потпишат веке НОВИОТ закон или дополненија.,(ако е можно овој септември) стискајте палци и помолетесе ........Walkman,........ко ПОО ПОУЧЕН бидејки ја следиш ситуацијата од ден на ден,очекувам радосна вест или објава од тебе...СО ГОСПОД НАПРЕД

Член од
25 јануари 2015
Мислења
24
Поени од реакции
17
Od 01.09.2015 pocnuva so rabota zdruzenie(klub) kako i da e,navodno bilo izlezeno vo sluzben vesnik,ova e za tie sto nemaat bilo kakov dokument za dokazvanje na bugarsko poteklo.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
http://gondolin.parliament.bg/bg/plenaryst/ID/1117
"Отпуската на народните представители започва от 1 август.
Пожелавам ви пријатна почивка и всички да дојдат готови за работа на пленарно заседание на 4 септември в 9 часа сутринта. А работата в Народното с'брание започва в понеделник, на 2 септември. Комисиите могат да определјат заседанија в това време."

Член од
29 јуни 2007
Мислења
17
Поени од реакции
4
и во амбасада кај нас изгледа почнуваат гужвите. На 19 август ни закажаа за на 09,09. Нели до 05.09 се на одмор, но сепак порано ти закажуваа од денес за утре. Значи ќе биди весело од септември

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom