Мигрантите низ Македонија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.339
Поени од реакции
84.549

На пловило со кое мигранти тргнале од северот на Африка кон Италија, дојде до караница на верска основа.

По караница на верска основа на брод, муслимански бегалци фрлиле 12 бегалци со католичка вероисповед во море.

Италијанската полиција во Палермо уапси 15 мигранти, осомничени дека фрлиле и на тој начин убиле христијански бегалци. Меѓу 15-те уапсени бегалци се наоѓа и еден малолетник.

На пловилото со кое мигрантите од северна Африка пловеле кон Италија, дојде до караница на верска основа и муслиманите, државјани на Сенегал, Мали и Брегот на Слоновата коска, фрлиле во море други лица.

Италијанскиот министер за правда, Андреа Орландо, реши да ги уапси бидејќи немилиот инцидент се случил во меѓународни води.

- Тоа е страшно. Ако се потврди дека е точно тоа дека во теснецот покрај Сицилија е направено злосторство поради верски причини, тоа фрла ново светло на доаѓањето на мигрантите, вели Франческо Ло Вои, главен обвинител на Палермо.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
јас и во приватен живот имам фашистички определби,така да не ме боли воопшто,кој како сака нека ме етикетира.

Друго,мозокот на голем дел од народот во државава е испран и знаат само за Вмро и Сдсм,но не знаат дека интернетот е безграничен простор и дава многу корисни информации за целиот свет.
Се што треба да направат е да одвојат време и да прочачкаат на интернет за Се што ги интересира бидејќи на ФБ имам многу за пријатели и од двата табори и многу ми се смешни со некои нивни гледишта на работите за кои немаат врска.

На пример,сдсмовците најчесто висат на профили кај Заев,кај Зекири и кај таквите говеда кои ја прикажуваат само едната слика од целата приказна.Онаа која им одговара ним,секако.

Другите висат на профили кај Груевски,кај Јади бурек,кај Миленко и тие се губат во просторот и времето како и овие првите.

Некоја вечер кога нема што да праам,ги отворам профилите на погоре наведените,ги читам коментарите на слики и статуси и се подзамислувам дали има поглуп народ на светот од македонскиот.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.239
Поени од реакции
28.023
Зошто анархистите ги стави во ова „друштво“? :)
Нешто збунка си, лични ставови на некои анархисти не можеш да ги мешаш со анархизмот генерално.
Порано бев и ја у таа багра и на нет копав за таа багра подобро да ја запознаам . Кога видов подобро кои се, што се и за што се борат ми се згади од помилслта по кој пат сум тргнал. Затоа 180 степена полукруг и назад.
90 % од нив беа деца неизживеани кој со тоа што се анархисти мислат дека можат да праат што сакаат. 90% беа тешки џанаци кои најверојатно заради тоа беа истерани од дома без никаква иднина кои си живееа во нивни филмови како еден ден ке завладее мултикултурализам ,како белите луѓе се неспособни за да имаат држава и како обоените емигранти ке им ја опраеле државата. Мозоците им беа до таму испрани што секое покажување на нивниот национален симбол го сметаа за нацизам и национализам (маички со знаме, маички со натписи на држави или градови,спортски дресови).
Толку беа изманипулирани што личеа ко играчки на навивање кои се активни на секој антивладин протест безразлика за што е . Битно да се хејта државата и владата.
Кога се обидуваш нешто да им објасниш одам те напаѓаат дека си нацист, фашист .....едноставно нејќат ни да те ислушаат/
На крај 90% од овие џанаци и пропалици ја кривеа државата како не им овозможила шанса за да успеат во животот.
И сега ке ми кажеш од вакви суштества ја и сите нормални да очекуваме утре дека ке имаме нормално општество ??!?!?!?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ние самите грагани тука сме бегалци од сопствената земја

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.239
Поени од реакции
28.023
Најголемата грешка беше кога ја укинавме редовната воена обврска, сега некој друг ни е крив што границите ни се порозни како швајцарско сирење.
Све тоа е испланирано од некој од надвор , а нашиве водачи како што си се верни гзолижачи мораа и кај нас тоа да го имплементираат.

П.с. Колку држави од ЕУ (не цела Европа) имаат редовна воена обврска ???
Освен Грција не сум чул за други .

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Еве Унгарциве кај и да е ќе ја затворат границава.

Над 2.000 емигранти минале во понеделникот од Србија во Унгарија, што е рекорден број во еден ден. Во меѓувреме, владата на Виктор Орбан на пратениците им испратила предлог-закон што треба и законски да ја „затне“ границата на таа земја, по поставувањето на оградата вдолж границата со Србија.

http://www.mkd.mk/svet/vesti/ungarija-planira-zakonski-da-ja-zatne-granicata-so-srbija

А еве овие во Италија протестираат за права

http://www.mkd.mk/svet/vesti/migrantite-go-blokirale-soobrakjajot-vo-milano-barajkji-podobri-uslovi-za-zhivot-vo

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
сите држави ќе ги затворат границите, на крај овие на нас ќе ни останат.
тоа и јас го зборам,не дека ние имаме најубав живот и најдобра економија,но ако ти затворат да идеш и напред-и назад,што кур ќе праат ? ќе ни останат тука,ќе дремат по прифатни центри,а по некое време ќе почнат да прават проблеми,ќе бараат работа,ќе бараат бесплатни станови,здравство,и фактички ќе имаме исти талибани од 99та,само сега во 2015,и искрено,полоши и од нив.Како што цело арачиново,сарај и остала багра не плаќа нит сметки нит данок,така и овие ќе си напраат гета.

Ќе намалат плати,на и онака мизените од 9 илјади,и + ќе им плаќаме сметки даноци и слично.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Не можам да разберам како само Грујо е виновен за сите што избегаа од Македонија... :toe:
Масовниот егзодус на млади од Македонија не е само по заслуга на Грујо, тоа е резултат на континуирано делување на сите што биле на власт од 91. до сега.

Сакам да кажам дека од средината на 90-тите, некои и порано, народот, односно оние што на време ја сфатиле и преработиле ситуацијата се измакнале од оваа наша напатена Македониичка.
:oeoeoe:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ау да бе заборавив бранко е крив :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kajgana Shop