Мигрантите низ Македонија

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
А ти што си ? Па и ти си бегалка :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Не сум бегала од војна фала Богу. Не сум била под такви мизерни услови и полицијата да ме тепа, фала му на Бога бесконечно. :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.918
Ти еве имаш. Земај бе земај тепај ги изнемоштените луѓе, срамота по сите новини сте. Срам ми е да кажам од кај сум.
Да ти пратиме неколку имигранти, таму да ги згрижиш?
На дело да покажеш хуманост, не вака само на зборување (типкање).

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Не сум бегала од војна фала Богу. Не сум била под такви мизерни услови и полицијата да ме тепа, фала му на Бога бесконечно. :)
Што е битно, битно си бегалка :D

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.075
Поени од реакции
7.162
Ако им чини бе, ако не ете им ја Бугарија Албанија, поштени се таму таксистите таксиметар им уклучуват и попуст им дават.... колку сте наивни:tapp:
Тоа е мафија бе, пред една недела таксистите возеа за 200 евра до Табановце и немаа никакви обврски кон полицијата.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Што е битно, битно си бегалка :D

И да сум бегалка не е срамотно ако бегаш за подобро и до сега никој не ме малтретирал како што беа малтретирани Македонија бегалците.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
И да сум бегалка не е срамотно ако бегаш за подобро и до сега никој не ме малтретирал како што беа малтретирани Македонија бегалците.
Нас со векови не малтретираат избеглиците :D ако некој е малтретиран тоа е македонија 20 години не дупат имигранти

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Да ти пратиме неколку имигранти, таму да ги згрижиш?
На дело да покажеш хуманост, не вака само на зборување (типкање).
Секој има право на свое мислење ваљда и за тоа е форумов??
Секако дека ќе типкам исто како и ти што типкаш.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Де бее фрлале со камења по воловите најадени, напиени, наспиени. :)
Со тоа се браните.
Вие една ситуација со бегалци не можете да решите , а не па нешто поголемо.
Па да. Каменувана беше полицијата. Фали тоа на снимките да се види. Затоа беа употребени шок бомби.

Инаку Гевгелија како град, не може сама да го реши проблемот. Редовните линии можат да носат до најмногу 800 лица на ден. Четири дена за да се изнесе една група. Башка што 3 000 лица се 20% од населението од градот. А приливот на мигранти не прекинува.

Ете може имаш повеќе искуство во справување со вакви ситуации. Ова ти е моментот да бидеш конструктивна.Кој е твојот предлог?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Бегалци се кога влегуваат од држава во која има војна. Они „бегаат“ од Грција, која BTW е земја од ЕУ. Јас незнам дека има војна во Грција или може не сум информиран. Не можат да се стрпат да се воспостави ред? Не сакаа да ги пуштат прво загрозените категории (жените и децата)?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.918
Вие една ситуација со бегалци не можете да решите , а не па нешто поголемо.
Ова е познат синдром на покондурени примероци од рурален хабитат, како една пријателка кога се одсели во Канада - после пар години се враќа и првиот коментар и беше: „Пффф, каков крш аеродром ИМАТЕ“. ;)

Секој има право на свое мислење ваљда и за тоа е форумов??
Секако дека ќе типкам исто како и ти што типкаш.
Типкај слободно, само не те гледам да се понудиш да прибереш некој имигрант - да го згрижиш.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.345
Поени од реакции
8.881
Ова е познат синдром на покондурени примероци од рурален хабитат, како една пријателка кога се одсели во Канада - после пар години се враќа и првиот коментар и беше: „Пффф, каков крш аеродром ИМАТЕ“. ;)
Оваа е или торбешица или албанка, затоа "вие" вика.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.918

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
И плус иста култура.
Услов за влесз 20 грама свинско да им се даде,

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Само ќе ве прашам.
Не ви е срам вакви слики по светов да се шетаат ?
Од која причина? Зошто ???
https://twitter.com/blickamabend/status/635827483653341184[DOUBLEPOST=1440437186][/DOUBLEPOST]
Оваа е или торбешица или албанка, затоа "вие" вика.
Да бе затоа и ви остана еден торбеш да се браните со сликата на која му дава вода на кутрото дете. Демек вие сте биле хумани. Сабајле.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom