Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Ножов си го најдов во Грција, мислам дека нема никаква вредност ама да си прашам ако некој од вас одбира дали има некоја вредност ? Некакви грчки букви има изгравирано на кожава, ама како избледени се...
Sorry друже, според сечивото изгледа дека нема вредност иако е можно фотката да лаже..

Абрако, секој со својот вкус. Ја би Шергоров ама ако земам копија би сакал "копија" - без ексес лок и без микарта пошто оригиналните немаат такво нешто. HTC ми е еден од омилените дизајнери а ножот што го меркам е 1:1 копија со сите салтанати по ред како керамички лагер, титаниум итн освен челикот кој е D2. За 86$ не е лошо. За оргиналните ZT ножеви - мене ми се преценети. Има по некој одличен модел ама повеќето ми се премногу... американски!?
Широгоров 110 е со аксис лок заклучување, а и копијта на сликата не е со микарта, а G-10 -просто шарите се такви дека личи на микарта.
еве оригиналот -jаз не видам разлика со копиjта(на моjата слика)- освен дека едниот чини 40$ а другиот 400 евра.:icon_lol:
post-6233-0-73675600-1365443145.jpg

http://rusknife.com/topic/12469-продан-широгоров-110-ats-34/
6530987.jpg

Последно уредено:
Широгоров 110 е со аксис лок заклучување, а и копијта на сликата не е со микарта, а G-10 -просто шарите се такви дека личи на микарта.
еве оригиналот -jаз не видам разлика со копиjта(на моjата слика)- освен дека едниот чини 40$ а другиот 400 евра.:icon_lol:

Јебига Шергоров праи и целосно кастм ножеви така да све е можно иако не е по мој вкус. Сеедно тебе ти се допаѓа а тоа е најважно :)

Лазутчик пират Т 903 со цврстина 55хрц поцена од 1400 ден. Што мислите вреди за тие пари или не?

Лазутчик пират Т 903 со цврстина 55хрц поцена од 1400 ден. Што мислите вреди за тие пари или не?
За тие пари сигурно со обзир дека станува збор за острица од скоро 17 см. Ако не го бива бар ќе имаш топ нож за леб ☺

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Дали некој има искуство и мислење за дамаскус челик од Пакистан -нарачах си денес еден нож -на слика не изгледа лошо ама којзнае -там по овие географски ширини -зборовите - квалитет и стандард -се темна Индија ...:D

Според цените што се по нет за пакистанските дамаскуси треба да се некоја многу ниска категорија, но, нека ти стигне па сподели искуство после некое време употреба.

Воопшто не е лош нож иако мајсторот кој го правел ми личи на самоук уметник -тоа симетрија -сигурно таму во Пакистан е непознат збор .Дамаскусот е направена од два челика 1095 ргаема и 15N20 никел -после е топен со киселина или како се вика "ецване" -не знам кај вас каков е зборот -далеко е од квалитетот на Дамастиил од Шведска :(, но сепак е нешто .Рачката е од некоја коска добро и полиран -лошото е дека тоjа кој правел ножот е е полирал и дел од челикот, а беше подобро како е фултанг да се гледаат шарита и по работ.Требаше да го острам цел час со ДМТ за да може воопшто да сече..:eek:Гледам даваат му цврстина 55-56 HRC малку ме сомнева ,но и тоа не е нож како што се гледа за работа.Многу добро е направена футуролата од вистинска кожа(y).
035930071-big.jpg
035930067-big.jpg
035930073-big.jpg
035930074-big.jpg

eMilanist me interesira koja e cenata na dvata vkrsteni noza na slikite ,mislam za eden i koi mu se dimenziite i dali spada vo grupa na bodezi ?

Воопшто не е лош нож иако мајсторот кој го правел ми личи на самоук уметник -тоа симетрија -сигурно таму во Пакистан е непознат збор .Дамаскусот е направена од два челика 1095 ргаема и 15N20 никел -после е топен со киселина или како се вика "ецване" -не знам кај вас каков е зборот -далеко е од квалитетот на Дамастиил од Шведска :(, но сепак е нешто .Рачката е од некоја коска добро и полиран -лошото е дека тоjа кој правел ножот е е полирал и дел од челикот, а беше подобро како е фултанг да се гледаат шарита и по работ.Требаше да го острам цел час со ДМТ за да може воопшто да сече..:eek:Гледам даваат му цврстина 55-56 HRC малку ме сомнева ,но и тоа не е нож како што се гледа за работа.Многу добро е направена футуролата од вистинска кожа(y).

Па и добро изгледа. Имам нешто слично од Индија додуше не е дамаск ама рачкта е со слоновача. Ај ќе сликам некој ден па ќе поставам...
Инаку со DMT ако ти требало долго за да го наостриш тогаш тоа ти кажува за каков метал станува збор. Ако оди пребргу тогаш нечини. 1095 е добар челик ама лесно 'рѓа, а треба да биде од 58 па се до 65 HRC. 55 некако малку е за таков челик. Исто и 15N20 е одличен челик со 2% никел. Така да за парите што си ги дал комбинацијата на челици е одлична. Е сеа симетрија на сечивото е занает ама па на рачно правени ножеви е вообичено да има малку варијација.
Се на се супер изгледа и со здравје да си го користиш.

035930071-big.jpg
035930067-big.jpg
035930073-big.jpg
035930074-big.jpg
Тотално непотреблив и неестетски нправен чоил, изгубени се 15мм од ножот за ништо, мајсторот или бил пијан или слабо гледал:confused:. 55 роквели се маргарин тврдина, како украс може да послужи. Но како што реков, чекам твои искуство од користењето на ножот после неколку месеци употреба;).
eMilanist me interesira koja e cenata na dvata vkrsteni noza na slikite ,mislam za eden i koi mu se dimenziite i dali spada vo grupa na bodezi ?
Тој со буквата е на продажба, цената му е 5000 денари и со оглед на материјалите што се користени на него цената е мноогу ниска. Двата се бодежи со 153мм долги сечива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom