Неуништливиот Nokia 3310 повторно во продажба

• Креатор на темата Креатор на темата StOrMK
  • Време на започнување Време на започнување
Сликата е од крајот на 2002

11115599_10205674286868979_4290578422017663684_n.jpg
Гледајте спецификаци со го прајте телефоно 500 грама тежел па и батериа држел. Ами баттерија 900mAh е ништо со споредба со кој било нов не паметен телефонт.

Ако беа докажаани немаше да пропаднат па сеа камбек да прават враќајќи се во праисторијата[DOUBLEPOST=1440322814][/DOUBLEPOST]
Како не биле 40к.Нема грешка.
Во 1997 кога дојде кај нас мобилната телефонија,во мобимак линијата ја платив 31к денари а телефонот односно сега праисториска нокија 3310 околу 20-22к денари
Во евра линијата би била 500 а телефонот 325-357 евра.

Nokia никогаш не пропадна, баш напротив, тие сеуште се светски бренд. Така и ќе остане.
Тие имаат извонредни телефонски уреди со убедливо најдобри камери, перфектна градба и структура на уредите.
85% од луѓето „какаат“ дека не чинеле поради тоа што имаат оперативен систем Windows, а не Android.
80% од тие што „какаат“ се деца кои сакаат телефонот да им биде играчка, а 5% се тие што се навикнати на Аndroid и IOS, па не сакаат да користат Windows затоа што го сметаат за ограничен.

Инаку, се враќаат во праисторијата затоа што луѓето се презадоволни од тој модел на телефон (исто како и јас), и знаат дека ќе им „летне“ како алва доколку го пуштат пак во продажба.
Сите знаеме дека тој телефон вреди премногу и дека може да не служи со години.
Извонредна батерија, невидена издржливост, цврста градба, прекрасен квалитет.
Сето тоа е докажано, не само кај мене, туку и кај голем дел од луѓето што го користеле тој модел на Nokia. Од таму произлегува и тој интерес за да се купи повторно уредот.
Можеби нема да го користиме како прв телефон, ама како втор, сигурно би сакал да го имам.
Поготово кога доаѓа за цена од 6 евра, што е ништо во споредба со таа цена што беше пред 15 години. :)

Гледајте спецификаци со го прајте телефоно 500 грама тежел па и батериа држел. Ами баттерија 900mAh е ништо со споредба со кој било нов не паметен телефонт.

Нема екран во боја. За телефон што нема екран во боја, 900mah е повеќе од доволно. Башка збориме за уред од 90тите. Тоа е 20 години уназад :)

За грамажата, Nokia 3310 беше околу 130g, исто како и Galaxy s4 отприлика...
Galaxy s4 има 1000 сензори, 2 камери, 10 пати поголем дисплеј од Nokia и 300 тракатанци а тежи околу 130g.
Nokia имаше змија да играш и звучник за да ѕвони. Се останато беше цврст материјал и цврста градба.
Не можам да гледам така ограничено затоа што новата технологија гледа да ја приспособи и тежината, да има флексибилност, квалитетен лесен материјал итн. , ама никој не може да ме убеди дека било кој модерен смартфон има цврстина како 3310 кога го држиш во рака. Да фатиме да пуштиме iPhone od 3 метри висина и 3310 од истата висина и да видиме кој прв ќе настрада :)

Последно уредено:
А какви се овие refurbished на Али, што значи тоа refurbished, користени?

А какви се овие refurbished на Али, што значи тоа refurbished, користени?

користени со менети маски или ако имале и дефект бил среден тоа е ребурфишед, вратен у првобитна состојба како кога бил купен

Nokia никогаш не пропадна, баш напротив, тие сеуште се светски бренд. Така и ќе остане.
Тие имаат извонредни телефонски уреди со убедливо најдобри камери, перфектна градба и структура на уредите.
85% од луѓето „какаат“ дека не чинеле поради тоа што имаат оперативен систем Windows, а не Android.
80% од тие што „какаат“ се деца кои сакаат телефонот да им биде играчка, а 5% се тие што се навикнати на Аndroid и IOS, па не сакаат да користат Windows затоа што го сметаат за ограничен.

Инаку, се враќаат во праисторијата затоа што луѓето се презадоволни од тој модел на телефон (исто како и јас), и знаат дека ќе им „летне“ како алва доколку го пуштат пак во продажба.
Сите знаеме дека тој телефон вреди премногу и дека може да не служи со години.
Извонредна батерија, невидена издржливост, цврста градба, прекрасен квалитет.
Сето тоа е докажано, не само кај мене, туку и кај голем дел од луѓето што го користеле тој модел на Nokia. Од таму произлегува и тој интерес за да се купи повторно уредот.
Можеби нема да го користиме како прв телефон, ама како втор, сигурно би сакал да го имам.
Поготово кога доаѓа за цена од 6 евра, што е ништо во споредба со таа цена што беше пред 15 години. :)

Нема екран во боја. За телефон што нема екран во боја, 900mah е повеќе од доволно. Башка збориме за уред од 90тите. Тоа е 20 години уназад :)

За грамажата, Nokia 3310 беше околу 130g, исто како и Galaxy s4 отприлика...
Galaxy s4 има 1000 сензори, 2 камери, 10 пати поголем дисплеј од Nokia и 300 тракатанци а тежи околу 130g.
Nokia имаше змија да играш и звучник за да ѕвони. Се останато беше цврст материјал и цврста градба.
Не можам да гледам така ограничено затоа што новата технологија гледа да ја приспособи и тежината, да има флексибилност, квалитетен лесен материјал итн. , ама никој не може да ме убеди дека било кој модерен смартфон има цврстина како 3310 кога го држиш во рака. Да фатиме да пуштиме iPhone od 3 метри висина и 3310 од истата висина и да видиме кој прв ќе настрада :)
Спомнав погоре дека сум имал 3310 дека биле преценети во во однос на другите телефони кои имале подобро мени и биле издржливи и поевтини.

Секогаш касни со се а докажано е со windows mobile со кој проба ама неуспеа да направи камбек па пропадна за некој да ја купи рестартира за повторно со 3310 да прави камбек.

користени со менети маски или ако имале и дефект бил среден тоа е ребурфишед, вратен у првобитна состојба како кога бил купен

Ама уважно работат беспрекорно?

би требало, фактички добиваш нов телефон, не е тоа машина да се троши, електроника е

Зависи на кој каков ќе му се падне. Читав коментари сега на Али, некои се задоволни, некои ги за*бале и расипани им пратиле.

Што ви е филмот со телефонов бе...

Секако дека држи батерија, и новите користете ги само за јавување и пораки, па да видиме дали не држат. И змиичка чат пат играјте.

Али добро, хипстерај си е хипстерај.

Ништо чудно да си нарачам, поради смешната цена.
Иако веќе имам Nokia 130 од која сум презадоволен. Не ми е битно во секое време и на секое место да бидам поврзан со интернет, да фотографирам и да играм игри. Имам РС, скромен фотоапарат, таблет и лаптоп за тоа. Но важно ми е да не го полнам мобилниот секој ден или секој втор ден (го полнам на 8-9 дена, некогаш и на 10 дена), истиот да го собере во кој било џеб и да не се притресувам премногу ако падне, па и ако се распадне.

Ако беа докажаани немаше да пропаднат па сеа камбек да прават враќајќи се во праисторијата
Нокиа не пропаднаа затоа што правеа лоши телефони. Нокиа пропадна затоа што не го произведуваа тоа што го бараа широките народни маси... Играчки.

[DOUBLEPOST=1440412050][/DOUBLEPOST]
Ништо чудно да си нарачам, поради смешната цена.
Иако веќе имам Nokia 130 од која сум презадоволен. Не ми е битно во секое време и на секое место да бидам поврзан со интернет, да фотографирам и да играм игри. Имам РС, скромен фотоапарат, таблет и лаптоп за тоа. Но важно ми е да не го полнам мобилниот секој ден или секој втор ден (го полнам на 8-9 дена, некогаш и на 10 дена), истиот да го собере во кој било џеб и да не се притресувам премногу ако падне, па и ако се распадне.

Истомислник, вид во изумирање сме. ;)
јас употребувам Nokia 1208 и Nokia Asha 200. На вториов дури има и маил клиент и Опера интернет бровсер за ретките ситуации кога треба нешто инцидентно да се заврши работа.
Пошто кога сум надвор, надвор сум за се друго освен за да се занимавам со IT. Кога не сум надвор, ретардирано да гледам во 5-6инчи - наместо на 20 плус толку. За сите други потреби кои се измеѓу тие две екстреми, постојат таблети и лаптопи.

Сериозно, не знам зошто овие новиве трендовски геџети сеуште ги нарекуваат телефни. Еден куп од моите контакти често се недостапни, им се потрошила батеријата или лош прием...

Последно уредено:
Спомнав погоре дека сум имал 3310 дека биле преценети во во однос на другите телефони кои имале подобро мени и биле издржливи и поевтини.

Секогаш касни со се а докажано е со windows mobile со кој проба ама неуспеа да направи камбек па пропадна за некој да ја купи рестартира за повторно со 3310 да прави камбек.

Со 3310 и да сакаат, не можат да прават камбек.
Кој луд би правел камбек со уред кој е стар 20 години, покрај целава оваа нова модерна технологија?
Тоа би било исто како со глава да одиш во ѕид.
Од чиста логика се сфаќа дека тоа не е возможно :)
Камбек ќе биде доколку Nokia извади парола „3310 е подобар од iPhone 6 и Galaxy s6, купете и уверете се".
Тоа е веќе конкуренција и обид да се врати и наметне производот на пазарот, со цел да се победат ривалите и да се реализира профит.

Инаку ова не е камбек, туку само понуда од некоја си фирма за да им се направи услуга на корисниците кои сакаат да го имаат тој „ѕвер“ од телефон и во 21ви век. Луѓето од фирмата виделе дека има голем интерес за телефонот и решиле да си направат профит. За возврат, тие на нас ни даваат услуга да си имаме „коска“ втор телефон кој ќе не служи во наредните 20 год.
3310 е телефон кој го зборат луѓето 20 години подоцна. За да дојде за нешто да се збори и по 20 години, значи дека сигурно оставило некоја значајна трага, или позитивна, или негативна.
Во овој случај е позитивна, и за поздрав е идејата уредот да биде повторно продаван по волку ниска цена.

Инаку, Lumia се одлични телефони. Оперативниот систем на телефонот е веќе ствар на вкус кај секој човек поединечно. И мене не ми се свиѓа iOS, ама ми се свиѓаат Android и Windows. Тоа не значи дека iPhone е лош телефон, туку значи дека не е телефон по моја мерка.
Јас сум користел 3310 и Lumia 925 и не сум имал никаков проблем со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom