Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ааааа, значи, према твоево мудрување, за да се види разликата и за да се утврди нивната (не)точност и (не)вистинитост, треба некој муж да ги испроба сите?...

И ш‘о мислиш, ко‘ че се најт таков муж-испробувач на наведените различни мистики, ш‘о ќе остане од мужот после сите тие „проби„?

Сметаш дека мужот ќе биде у стање да расудува „што е„ а „што не е„, кога веќе испробал и што е Божјо и што е сатанско?...
Мики то ти е како една ракија, таа е ја имаш ја пиеш и викаш, уба е, немаш пробано ни друга ни жта ни сливова ни вилијамка ни виски ни шток ни бурбон ни текила ни водка ни коњак ни вињак...
таа шо е од дедо ти визба - таа ја знаеш таа ја пиеш таа ти е единствено позната.
Ти и да имаш прилика да пробаш и праксираш друга, од старт ќе одбиеш и ќе речеш, Не, ова мојта е најуба. Не смееш нида помислиш да пробаш друга.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики то ти е како една ракија, таа е ја имаш ја пиеш и викаш, уба е, немаш пробано ни друга ни жта ни сливова ни вилијамка ни виски ни шток ни бурбон ни текила ни водка ни коњак ни вињак...
таа шо е од дедо ти визба - таа ја знаеш таа ја пиеш таа ти е единствено позната.
Ти и да имаш прилика да пробаш и праксираш друга, од старт ќе одбиеш и ќе речеш, Не, ова мојта е најуба. Не смееш нида помислиш да пробаш друга.
...и пак не ми одговори...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
...и пак не ми одговори...
Ти одговорив бе Мики само шо не сфаќаш, уше првиот пост мој кој беше прашање:

A дали си практикувал ти или некои од светите јога магија шаманизам?
Или православието ти е единственото искуство
ти не даде одговор, се вмеша со свои прашања на прашања.....
Ако имаш принцип на прашање да се даде одговор, дај
Кажи дали имаш ти или било кој свети пракса во јога, магија или шаманизам или само православието ти е единствено искуство.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ти не даде одговор, се вмеша со свои прашања на прашања.....
Е ми ако бе, треба ли само да одговарам без да питувам? Забрането ли е питувањето на форумов?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Кажи дали имаш ти или било кој свети пракса во јога, магија или шаманизам или само православието ти е единствено искуство.
Сосема е доволно да ми одговориш на прашањето/прашањата кои ти ги поставив и така, самио‘ ќе си дајш одговор на прашањето кое го цитирав по горе.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.584
Поени од реакции
9.230
Има многу ракии, но само ЕДЕН е изворот на живата вода!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па еве, те има у реченицава, не паничи!:несвест:
Тогаш дали се согласуваме дека термините како "грешник", еретик, богоборец, неверник и слично се апсурдни?
И ме интересира, како ти гледаш на ставовите на официјалните црковни гласила, каде се што е различно, автоматски се прогласува за сатанско?[DOUBLEPOST=1440352063][/DOUBLEPOST]
Има многу ракии, но само ЕДЕН е изворот на живата вода!
Со слепа верба не само што нема да дојдеш до никаков извор, туку може некој да те прелаже дека најблиското мочуриште е тој извор.

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Тогаш дали се согласуваме дека термините како "грешник", еретик, богоборец, неверник и слично се апсурдни?
И ме интересира, како ти гледаш на ставовите на официјалните црковни гласила, каде се што е различно, автоматски се прогласува за сатанско?
Нормално дека не прифаќам! Јас одбивам таков Бог, не Го сакам!
Апсурдно е вака да се разбира Црквата, бидејќи, Таа е Самиот Бог, Св. Троица!
А кога збориме за Св. Троица..., :love:![DOUBLEPOST=1440539096][/DOUBLEPOST]
A дали си практикувал ти или некои од светите јога магија шаманизам?
Или православието ти е единственото искуство
Сум, но преку нив неможам да го познаам Христос, не дека ги мразам или сум против, напротив, освен ако се закачаат:sakasuste:, сепак недоволни се, дури Го промашуваат Бог.:popce:

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Сум, но преку нив неможам да го познаам Христос, не дека ги мразам или сум против, освен ако се закачаат:sakasuste:, сепак недоволни се, дури Го промашуваат Бог.:popce:
Ќе си го бараш кралството божје кое е во секој човек како што рече Исус и додаде Барајте го нејпрвин кралството божје, тоа значи дека медитација како дел од јога е сосем во склад со христијанството, барање на нешто што е внатре во човекот

Kajgana Shop

На врв Bottom