Ладно пиво било кога, било каде.
Прво да си кажам дека кога е алкохолот во прашање скоро и никогаш да не сум претерувал. Шо знам, не сакам да немам контрола над мене, ваљда ради тоа најмногу.. Секогаш кога идам до фазата кога ти се мати во главата и полека почнуваш да губиш контрола прекинувам...сум повраќал неколку пати и искрено ич не ми било убаво во тие моменти, па гледам да избегнам во секој случај. Башка што е безвеза исхајпана работа, а такви работи генерално не поштувам уопште.
Да бидам појасен, многу мразам ќе слушнам некој како вика "ауу да знаеш како сум се опијанил вчера, се направив магаре" и сеа расправа со возбуда мислиш господ го фатил за јајцата, а уствари не направил буквално ништо значајно. Исто кога ќе каже некој "ај да пиеме вечер", одма ми се крши филм. Оти знам дека ќе седне и ќе пие првите 20 минути како будала и после ќе ми се лигави цела вечер. (посебно ако е женско

) Далеку поарно е да си земеш нешто алкохол, да седнете со мезе, муабет, па дури и карти на пример...и полека со муабетот да се пие алкохолот, дури нема ни да приметиш колку имаш испиено.. А не "ајде бе јас веќе 5 испив ти на третата си уште". Може многу од вас правите вака, не сакам никој да навредам или нешто слично, ама кога е алкохолот во прашање мислам оти треба да се пие со ќејф, а не колку да се опијам и после да расправам 3 дена по луѓето како да сум се качил на месечината.
Да се навратам на темава. Пишав најгоре, ладно пиво преферирам најмногу. Оди буквално со се, со чипс, кикирики, со фудбал, со пица, со скара, со муабет, па и одлично гаси жед.

Нормално, како дете од Валандово, крај во кој се одгледува лозје поштувам и ракија и мастика. Ама така ќејфски со салата и муабет, 3-4 чашки..

Исто вино со добар ручек или вечера е милина.

У главно тоа, овие вината од тубите по 3-4 кила само мешани со сок, така чисти ми се гадни да бидам искрен. А и другиве жестоки пијалоци не ни можам да ги поднесам многу многу, ми мирисаат на разни хемикалии, нормално не сите...ама во главно.