Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А сеа што ке се запишуваме прва година на Факултет, кога треба да се пријавиме за дом?
1. Молба со платена административна такса од 50,00 денари;Има некој да ми ги прати потребните документи што треба да се носат?
Имаш право, само шо мислам дека ќе ти го бараат тој документ дека мора да се во биро за вработување пријавени дека им престанал работниот однос. Иако тие посекако ќе ги видат приходите и врз основа на нив ќе ти дадат поени.дали јас како студент имам право на прием во студентски дом како студенти деца на невработени родители доколку моите родители НЕ СЕ ЕВИДЕНТИРАНИ како невработени лица ?
кој знае нека ми одговори на ова бидејќи овие од министерството никако неможам да ги добијам на телефон...
Во документите што ги имаше прикачено на страната на Мон. Се заверува на студентски.Каков е тој Заверен образец “УППИ” што треба да се однесе ? каде можам да го најдам
Само една.ај некој шо е попупатен за 10та точка од потребниве документи која гласи:
10. Изјава за користење на личните податоци на кандидатот и неговото потесно семејство (родители-старатели, браќа, сестри), со која кандидатот се сложува Министерството за образование и наука по службена должност да ги обезбеди потребните документи од одредени институции со кои има склучено договори за соработка;
Треба за секој член посебно во фамилијата ваква изјава или само една т.е на кандидатот?
Не пишува дека треба извор и државјанство.. Сигурно ли не треба ? Немој кога ќе отидам таму да бараат па ...
Исто дали треба потврда за брат/сестра дека е редовен ученик?