Докажете дека Бог не постои!

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatan Ibrahimovic
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ima samo eden nacin da se razbere, prasaj svestenik ke ti ja objasni ako ja tumacis na tvoj nacin zemi napisi nova i osnovaj tvoja religija barem nema da goris vo noviot pekol, ako vekje goris vo hristijanskiot.
A ti si siguren deka toj svestenik pravilno ja tumaci?

A ti si siguren deka toj svestenik pravilno ja tumaci?
Абе Библијата е колевка на Христијанството, црквата е таа што го пропведа, ако не си по библијата не си христијанин, јас не сум и не верувам и тоа е тоа. Нема средина, или си или не си...

Абе Библијата е колевка на Христијанството, црквата е таа што го пропведа, ако не си по библијата не си христијанин, јас не сум и не верувам и тоа е тоа. Нема средина, или си или не си...
Ok de...Jas drugo te prasav....A kako ti si sigren deka svestenikot pravilno ja tolkuva biblibjata ili kuranot? Ima li nekoe tajno skolo,drustvo,ucenje kade sto obicnite vernici nemozat da priparat?

Ok de...Jas drugo te prasav....A kako ti si sigren deka svestenikot pravilno ja tolkuva biblibjata ili kuranot? Ima li nekoe tajno skolo,drustvo,ucenje kade sto obicnite vernici nemozat da priparat?
Da ima, zamonasi se se ke naucis, i crkvata e stara skoro kolku religijata i ja sledi biblijata so vekovi, a ne sega da se pojavite vie novite tumaci na biblijata "jas veruvam vo gospod ama ne do tolku kako vo biblijata" toa e vaseto moto. Zatoa vi vikam osnovajte si nova vera i tumacete si dokazuvajte si i veruvajte si vo vasiot nov pekol nema da gorite.

Da ima, zamonasi se se ke naucis, i crkvata e stara skoro kolku religijata i ja sledi biblijata so vekovi, a ne sega da se pojavite vie novite tumaci na biblijata "jas veruvam vo gospod ama ne do tolku kako vo biblijata" toa e vaseto moto. Zatoa vi vikam osnovajte si nova vera i tumacete si dokazuvajte si i veruvajte si vo vasiot nov pekol nema da gorite.
Izgleda ne go razibras prasanjeto! Nevermind!

Мислиш дека свињата свињата Стефан ја следи Библијата како што треба?

А што вели историјата?...Дај наведи нешто на таа тема.[DOUBLEPOST=1438670430][/DOUBLEPOST]Дека се повторува ;).

Да, треба да се разбере буквално, од проста причина: Христос веќе ја основа Црквата и таа до ден-денес постои, а пеколот ништо не и‘ наштетил. Во спротивно, Црквата не би постоела.[/quote]
Значи и ова е точно тогаш и треба булвално да се свати ."It is easier for Heaven and Earth to pass away than for the smallest part of the letter of the law to become invalid." (Luke 16:17 NAB)

Да, треба да се разбере буквално, од проста причина: Христос веќе ја основа Црквата и таа до ден-денес постои, а пеколот ништо не и‘ наштетил. Во спротивно, Црквата не би постоела.
Значи и ова е точно тогаш и треба булвално да се свати ."It is easier for Heaven and Earth to pass away than for the smallest part of the letter of the law to become invalid." (Luke 16:17 NAB)[/quote]

Да, треба.

Небото и земјата ќе зе изменат, т.е. ќе бидат пре создадени од Христа Бога, по Неговото второ доаѓање и по страшниот Суд, а Заповедите Божји нема да се променат.

Христос не ја основал цркавава , ние луѓево сме ја основале црквава не Христос , исто и религијава не ја основал Христос , ние луѓево имаме основано се од тоа , религија која го следи Христос и неговите постапки.

https://www.youtube.com/watch?v=ZMnHm4i9WyU

Ateist po definicija bi znacelo
nevernik, skeptik i sl.
Ako ne veruvas vo nesto sto nema dokaz i sto ne e vidlivo za da se uveris so svoi oci, togas zosto veruvas vo evolucija koja isto taka nema dokaz, at the end of the day samo slepo veruvas vo teorijata na Darvin.

Последно уредено:
https://www.youtube.com/watch?v=ZMnHm4i9WyU

Ateist po definicija bi znacelo
nevernik, skeptik i sl.
Ako ne veruvas vo nesto sto nema dokaz i sto ne e vidlivo za da se uveris so svoi oci, togas zosto veruvas vo evolucija koja isto taka nema dokaz, at the end of the day samo slepo veruvas vo teorijata na Darvin.

Veruvanje e prifakanje na koncept na nekoja si vistina (vo ovoj slucaj apsolutna) bez nikakvi dokazi =dogma!
Terorija e koncept zasnovan na hipotezi i potkrepen so dokazi!

Koja e razlikata pomegju veruvanje vo evolucija i vo odredeni natprirodni sili?

I dvete opcii nemaat vidlivi dokazi koi bi dokazale deka e vistina, i vo dvata slucai se raboti za verba, cisto ostaveno na verba a ne na dokaz. Po taa logika Bogot na "ateistite" e Charls Darvin, vsusnost oni mu veruvaat nemu iako ne se uverile licno vo toa so logicen vidliv dokaz

Da receme skeptik sum, sakam da mi dokazes deka evolucijata e tocna teorija. Imas dokaz? Nemas...(t.e ako imas konkreten dokaz koj bi mi go dokazal toa prilozi go) znaci evolucijata se sveduva isto taka na verba i nisto povekje.

Последно уредено:
Koja e razlikata pomegju veruvanje vo evolucija i vo odredeni natprirodni sili?

I dvete opcii nemaat vidlivi dokazi koi bi dokazale deka e vistina, i vo dvata slucai se raboti za verba, cisto ostaveno na verba a ne na dokaz. Po taa logika Bogot na "ateistite" e Charls Darvin, vsusnost oni mu veruvaat nemu iako ne se uverile licno vo toa so logicen vidliv dokaz

Da receme skeptik sum, sakam da mi dokazes deka evolucijata e tocna teorija. Imas dokaz? Nemas...(t.e ako imas konkreten dokaz koj bi mi go dokazal toa prilozi go) znaci evolucijata se sveduva isto taka na verba i nisto povekje.

1. Evolution, in this context, is both a fact and a theory. It is an incontrovertible fact that organisms have changed, or evolved, during the history of life on Earth. And biologists have identified and investigated mechanisms that can explain the major patterns of change."

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom