Докажете дека Бог не постои!

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatan Ibrahimovic
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Neuspesni ap`dejti od verizija 1(stariot zavet) ima miki...padnatni repositories lmal pri down`loudot...cat pat lupa i po nekoj hardware issue ama brzo se restartira...!

Суб,

шампион си у млатење празна слама, ама си т‘нок на одговори на конкретни прашања...:sneaky:
Ш‘о да прајш, месарницата си го чини своето, разбираш.

Не би сакал да се мешам но зошто премногу излегувате надвор од темиве , меѓусебно се расправте , еве гледам повеќето се расправате со Мики , нели треба да се дискутира на темава? :angel:

А еве што ни вети сам Господ Бог:

„...А Јас тебе ти велам: ти си Петар и на тој камен ќе ја изградам црквата Своја и вратите на пеколот нема да ја надвладеат...„. (Ев. по Матеј, 16.18). :D

Го имаме твојот збор против Божјото ветување.[DOUBLEPOST=1438516496][/DOUBLEPOST]

Хммм тешко може да оди мојот збор против Божјото ветување...1-0 за Бог у тој случај јбг.
Али божјото ветување против логиката која произлегува од изучување на историјата...1-0 за мене.
А јас сепак тргнав од историјата, така да твојата претпоствка дека е мој збор е неточна.

ПС. Ова е претпоставувам еден од деловите на библијата кој треба да се свати буквално како што прават протестантите.;)

Како што црквата во време на инквизицијата запали милион научници за сега да се кае, толку и бог постои.

Најсмешни ми се оние што викаат дека се христијани ама не според библијата. Како може да бидеш Христијанин а не според библијата? Кога целото христијанство се заснова и потекнува од библијата, ако не си по библијата основај своја вера... Едноставно е, кога луѓето не можеле да си ги објаснат работите се повикувале на Бог а тогаш сме биле многу примитивни, е сега едно толку примитивно мислење се провлекува до 21 век. Ама ако нека ви ги цедат парите, попови и разни други тракатанци. Пошто сето тоа опсстојува само ради бизнис, а верата само поради страв да не горите у пеколот па за секој случај си верувате. Епа нема си опцул некого или си му помислил лошо на комшијата у себе, абе има да се вариш у пекол, па колку сакаш свеќи пали после. хахаха

Според тебе тие што не веруваат дека сме потомци на Адам и Ева не се христијани?

Не би сакал да се мешам но зошто премногу излегувате надвор од темиве , меѓусебно се расправте , еве гледам повеќето се расправате со Мики , нели треба да се дискутира на темава? :angel:

Сеако дека треба да се дискутиса на темава, но се чини дека празнословието е по лесно за чинење, отколку саглам направен муабет на зададена тема.[DOUBLEPOST=1438670321][/DOUBLEPOST]
Хммм тешко може да оди мојот збор против Божјото ветување...1-0 за Бог у тој случај јбг.
Али божјото ветување против логиката која произлегува од изучување на историјата...1-0 за мене.
А јас сепак тргнав од историјата, така да твојата претпоствка дека е мој збор е неточна.

А што вели историјата?...Дај наведи нешто на таа тема.[DOUBLEPOST=1438670430][/DOUBLEPOST]
ПС. Ова е претпоставувам еден од деловите на библијата кој треба да се свати буквално како што прават протестантите.;)

Да, треба да се разбере буквално, од проста причина: Христос веќе ја основа Црквата и таа до ден-денес постои, а пеколот ништо не и‘ наштетил. Во спротивно, Црквата не би постоела.

Според тебе тие што не веруваат дека сме потомци на Адам и Ева не се христијани?
Tokmu taka ti za hristijanstvoto si naucil od biblijata, a ako si veruvas po svoe togas osnovaj nova religija. Odi prasaj pop ke ti kaze deka si nastanal od Adam i Eva. Najsmesni mi se vernicite koi veruvale ama ne kako vo biblijata, tie ne se vernici i ne se hristijani. Ili si ili ne si :)

Библијата е пишувана пред 2000години , за разлика во сегашно време , многу е примитивно и упростена за да можат прости луѓе да ја разберат , ти мислиш дека јас ја сфаќам едноставно Библијата дека Бог ги создал Адам и Ева од земја и незнам таму што , Јас многу посложено ја сфаќам Библијата , тоес истата Библија само што тоа што е пишувано внатре да се совпадне со работите што се случуваат во денешно време(21век).Мислиш дека денешниве луѓе со волку достигната технологија ќе поверуваат во толку упростена книга што е напишана пред 2000години?

Последно уредено:
Библијата е пишувана пред 2000години , за разлика во сегашно време , многу е примитивно и упростена за да можат прости луѓе да ја разберат , ти мислиш дека јас ја сфаќам едноставно Библијата дека Бог ги создал Адам и Ева од земја и незнам таму што , Јас многу посложено ја сфаќам Библијата , тоес истата Библија само што тоа што е пишувано внатре да се совпадне со работите што се случуваат во денешно време(21век).Мислиш дека денешниве луѓе со волку достигната технологија ќе поверуваат во толку упростена книга што е напишана пред 2000години?
Pa sam se pobi celata vera poteknuva od tie primitivni lugje sto ja napisale biblijata, ti veruvas vo nesto sto go izmislile tie primitivni lugje koi sekoj grom i dozd go gledale kako bozja volja. Bublijata i kuranot se religiite ako si prav vernik drzi se do niv ili osnovaj si nova religija. Ako ne sekako ke goris vo pekolot zasto go poreknuvas tvojot gospod.[DOUBLEPOST=1438688085][/DOUBLEPOST]I prasaj go popot kako gi tolkuva Adam i Eva i od sto e napravena zenata

Има голема разлика од верник и религиозен човек , јас не сум религиозен а и неможам да се наречам кога еднаш годишно одам во црква , се држам до Библијата ама ја сфаќам на поинаков начин.

Има голема разлика од верник и религиозен човек , јас не сум религиозен а и неможам да се наречам кога еднаш годишно одам во црква , се држам до Библијата ама ја сфаќам на поинаков начин.
Togas osnovaj si svoja vera, sekako ke goris vo pekolot ( mislam sporred pravite hristijani)

Што мешаш баби и жаби? слеп си или што е работата?
"се држам до Библијата ама ја сфаќам на поинаков начин" , толку е тешко да разбереш?

Што мешаш баби и жаби? слеп си или што е работата?
"се држам до Библијата ама ја сфаќам на поинаков начин" , толку е тешко да разбереш?
Ima samo eden nacin da se razbere, prasaj svestenik ke ti ja objasni ako ja tumacis na tvoj nacin zemi napisi nova i osnovaj tvoja religija barem nema da goris vo noviot pekol, ako vekje goris vo hristijanskiot.

Ima samo eden nacin da se razbere, prasaj svestenik ke ti ja objasni ako ja tumacis na tvoj nacin zemi napisi nova i osnovaj tvoja religija barem nema da goris vo noviot pekol, ako vekje goris vo hristijanskiot.
Aко прашаш пагански свештеник, ќе ти речи дека има многу богови, ако прашаш исламски, ќе ти објасни дека постои само Алах а дека Исус бил обиччен човек, пророк како Мухамед, ако прашаш јеховин сведок ќе ти каже поинаку од колку православен а православен поинаку од протестантски а протестантски поинаку од католички, ако прашаш јудеец ќе ти каже дека христијанскиот ИСус не е никаков бог, ако прашаш будист или хинду ќе ти каже поинаку.....
Нек се договорат прво тие шо веруваат кој бог која религија и кое свето писмо е она вистинското па после нека настапат заеднички и сложно. Атеистите низ цел свет се сложни и единствени, верниците не се. Ете доказ дека нема Бог.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom